vaeltava vilkku. kokemuksia? laiton suomessa?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Lettu, 28.7.2002.

 1. Lettu

  Lettu Gearhead

 2. Capri26i

  Capri26i 1st gear

  vilkun pitää kuulemma vilkkua. eli jos teet vaikka sillain että on kolme vilkkupolttimoa vierekkäin ja syttyvät siten että seuraava syttyy vasta kun edellinen on sammunu niin sitte pitäs kelvata, mut en ole ihan varma.
   
 3. Lettu

  Lettu Gearhead

  ..ei kuulemma ole laillisia suomessa, paitsi museorekisterissä olevissa autoissa joissa se siis on alunperin ollut. vaikkapa mercuryssa.

  mikähän tuossakin on.. se tietenkin voi olla että suomalainen autoilija kuvittelee havaitsevansa tietyömaan vilkkuvat ohjausvalot ja porukkaa alkaa sitten lappaan ojan puolelta ohi..
   
 4. J-M Partanen

  J-M Partanen 1st gear

  Moblan ex-päätoimittaja KLB valitti joskus jossain pääkirjoituksessa, että omastaan Imperial Crownista oli pitänyt poistaa tuo vilkkusysteemi, vaikka auto oli museorekisteröity, mutta että toisaalta tuollaisia vilkkuja on hyväksyttykin.
   
 5. Lettu

  Lettu Gearhead

  http://www.ake.fi

  "Suuntavalaisimen lähettämän valon on oltava vilkkuvaa ja väriltään ruskeankeltaista. Valon on vilkuttava 90 ± 30 kertaa minuutissa. Samaan toimintaan tarkoitettujen suuntavalojen tulee vilkkua samanaikaisesti."

  Jo on kummaa hommaa.. capriceen saattas sopia ku on kerran kuus takavaloo, mutta ei kai sitte! se kun on kerran duumassa päätetty niin...
   
 6. JR

  JR Gearhead

  Riippunee varmaan katsastajasta. Ymmärtääkseni tommoset "vaeltavat" vilkut eivät ole lailliset, mutta jos autossa on alunperin ollut semmoiset, niin nykyisilteen ne jopa hyväksyttäisiin. Ainakin olen nähnyt tampereella ´65 T-birdin jossa ko. vilkut oli toiminnassa.
   
 7. fisu

  fisu Gearhead

  big wheelsissä oli shelby jossa ne olivat toiminnassa, todella asialliset :smile:
   
 8. cartman

  cartman 1st gear

  Linja-autoissahan oli sellasia takavilkkuja missä kaks vilkkua sytty vuorotellen, eikä siitä oo ees montaa vuotta.
   
 9. J-M Partanen

  J-M Partanen 1st gear

  Vastaan itse, suomiautossa saa kai olla, mutta eikös tuontiautoissa ne valot vaadita joidenkin uudempien säädösten mukaisiksi.
   

Kerro tästä muillekin!