Vaeltava vilkku systeemi.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Doorslammers, 22.2.2015.

  1. Doorslammers

    Doorslammers 3rd gear

    Tekeekö joku näitä suomessa? Ebayssä on merkki kohtasiin mut en löydä yleismallisia sequential turn signal kittejä. Jos joku on tehny niin neuvot ois paikallaan. Tulis caprisen takavilkkuihin (vilkkuja 3kpl/puoli)
     
  2. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Ei taida olla laillinen suomessa. Paitsi niissä, joissa se on alunperinkin ollut.
    Ja olen kuullut, että nekin on joskus joutunut tappelemaan siitä.

    Mutta ethän sä sitä kyllä kysynytkään. :lol:
     
  3. testaaja

    testaaja Gearhead

  4. slote

    slote Gearhead

    Joskus pohdin omaan Capriceen ihan samaa juttua :).
    Hienothan ne on :D https://www.youtube.com/watch?v=MhSUbuW5yXY

    "Perinteisillä" komponenteilla joku on koittanut näin http://www.the12volt.com/installbay/for ... TID=101692 eli kaksi normi relettä/puoli, pari kondensaattoria ja vastusta....yksinkertaisimmillaan. Tuosta kaaviosta en tiedä toimiiko kun en ole kokeillut mutta eipä tuolle kovasti hintaa tule testaamista ajatellen.....sopiva auto vaan puuttuu.Samalla sivustolla oli transistoreilla toteutettu vastaava mutta tekijä ei ollut tyytyväinen lopputulokseen....syttyminen ja sammuminen oli kai liian jyrkkää.
    Kytkentäkaavioita aiheesta on netti turvoksissa.

    Ja hakusanalla "juokseva valo" löytyy suomestakin kaikenlaisia rakennussarjoja joista voisi myös kehitellä takavalojen ohjausta. Useimmat vaativat kyllä sitten varsinaisten jarru/vilkkuvalon kytkentään hiukan kestävämpiä komponentteja...ja ehkä hiukan jo osaamistakin.Tyristoreja tai releitä tms. jos käyttää hehkulamppuja.

    Lupaavin ja edullinen löydös eBaystä oli tämä http://www.ebay.com/itm/Sequencer-for-t ... 80&vxp=mtr
    Hintaa n.30€ ja melkein samanverran kuluja. Australiasta :D Ja kaksi toiminta tapaa valojen syttymisessä ja sammumisessa.
     
  5. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    69 Imperiaalissa on tuollaiset, eikä ole ollut ikänä ongelmaa katsastuksessa.
     
  6. pptalo

    pptalo Gearhead

    Laitoinpa tän sarjan tilaukseen. Katotaa kuin käy.
     

Kerro tästä muillekin!