"vaeltavat" ajovalot

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Anonymous, 28.10.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    mikähän mahtaa olla vikana kun challun ajovalot "vaeltavat" voiskos latauksensäätimellä olla asian kanssa tekemistä ja onnistuuko sen säätäminen ? kyseessä on mekaaninen säädin
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Välkkyvät valot meinaa, että laturissa, mahdollisesti sen diodisillassa, on jotain veilua. Se voi silti kestää vielä vuosia, jos ei tuo välkyttäminen muuten häiritse. Mekaanisen säätäjän kanssa jos vilkuttaa, niin vilkuttaa melko varmaan elektronisellakin.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    no nythän on niin että jos laturissa on diodi palanu niin akku ei lataannu ja silloin ei valot vilku vaan himmenee lopullisesti ja auto ei lähde lopulta edes käyntiin. vaeltaako ne valot jos olet parkissa ja auto ei ole käynnissä silloinhan laturilla ei ole mitään tekemistä. veikkaisin että valojen kytkin on saanut kosteutta.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Juup, omassa rotiskossa himmenee valot kun laskee moottorin tyhjäkäynnille. On liian pieni kampiakselin hihnapyörä ei pääse laturi pyörimään tarpeeksi vinhaan.
    Heti alkaa kynttilät loistamaan ja latausjännite kasvaa kun vähän nostaa kierroksia, koitin yleismittarilla.
     
  5. rocketman

    rocketman Gearhead

    80% tapaamistani perinteisistä mopareista sama "ongelma"... valot himmenee tyhjäkäynnillä, taitaa olla ominaisuus...
     
  6. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Eikä sen tartte olla moppe että valot himmenee. Laturit ei anna täyttä jännitettä alakierroksilla esim 500r/min.
     
  7. rocketman

    rocketman Gearhead

    Hihnapyörien välityssuhteestahan se on kiinni. Jostain syystä mopeissa näyttää olevan niin, että tyhjäkäynnillä ei laturin kierrokset riitä.
     
  8. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Mulla vanin konehuoneessa tosiaan pyörii Olds350 tota 500R/min tyhjäkäyntiä.
    Ei se ole vakavaa jos liikennevaloissa tai muualla vähän himmenee. Jos muuten riittää jännite riittää. Annetaan taas jenkaa suorilla. En noita siivapyöriä viitti muutella.
     

Kerro tästä muillekin!