Värikarttoja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Erkkios, 3.2.2005.

  1. Erkkios

    Erkkios 1st gear

    Olisi edessä PV Volvon maalautus, mutta väri on enemmän ja vähemmän epäselvä. Eli, mistä löytyisi "vanhojen" autojen värikarttoja? Olisi kiva saada jonkun auton oikea väri pintaan. Väri voisi olla peräisin 20-60luvun jenkistä tai eurosta. 8)

    Ei kuitenkaan mitään synkkää harmaata, mutta ei toisaalta mitään räikeetä. Moni väri on jo lukkoon lyöty, mutta sitten on kuitenkin alkanu taas miettimään uudestaan... Eipä ole helppoa. Kyseessä on kuitenkin sen verran hintava hankinta ettei viitsisi joka kevät vaihtaa väriä!!

    Onko muilla ollut vaikeuksia pähkäillä oman auton väri? Ja tietysti asiallisia ehdotuksia otetaan vastaan :lol:
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

  3. Erkkios

    Erkkios 1st gear

    Kiitoksia! On paljon värejä, harmi vaan että ei näy ainakaan mun ruudulla oikeen sävysinä (jos lehdessä on auto jossa on väri x, niin tietokoneen ruudulla ei näytä sama väri sinne päinkään)... mutta vihjeitä kuitenkin :p
     
  4. Erkkios

    Erkkios 1st gear

    Onko muuten yleisön mielestä väärin/oikein ottaa mallia jonkun valmiin auton väristä? esim. jostain näyttelystä bongattua yms.? :-?
     
  5. herrakani

    herrakani 1st gear

    Maalaahan jengi jenkkejä joillain toyotan ja volvon väreilläkin, että ei se "matkiminen" mikään synti ole. Vähän laumasieluista ehkä. Yhteen aikaanhan kaikki americancarshown autot oli mattamustia valkoisilla pinstripeillä ja turkooseilla detaljeilla. :D

    Kaikista parhaaseen ja omaperäisimpään lopputulokseen pääsee kun vie niin taitavalle maalarille että se osaa sekoittaa oikean sävynkin kun sanoo esimerkiks "vähän niinkun toi mut niinku enempi hippuja ja öö sillee keltasempi" tai "no mä haluisin semmosen vihreän mikä näyttää siltä että se tuijottaa takaisin".
     
  6. timuli

    timuli Gearhead

    tuijottaa takaisin heh olipa hyvin luonnehnittu :rotfl: herrakani tarkista lääkitys
     
  7. Erkkios

    Erkkios 1st gear

    Taitaa mennä tosiaan ihan randomina noilla sanoilla :D

    Nyt on enään vaihtoehtoina punainen ja valkoinen... ja miljoonat sävyt, helmiäiset, metallit...
     
  8. Stone

    Stone 3rd gear

    Mites noi vanhat värikoodit pätee tämän päivän maalikaupoissa? Ossooko ne tietsikalla vielä sekottaa sanotaan yli 20 v sävyjä koodin mukaan vai meneekö ihan päin perssiitä?
    Meinaan vaan että onhan se kiva juu tossa näytöllä noita sävyjä tiirailla mutta ihan turhia noi sivut on vaikka tulostettuna.

    Eipä silti, tuskimpa ainakaan meikä rupee mitää varustekilven väriä hakemaan mihinkään kotteroon.
     
  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Jokaisessa itseään kunnioittavassa maalikaupassa on värikartat liki joka automerkkiin nykyajasta lähimenneisyyteen, sieltä vaan haarukoimaan sopivan näköisiä. Mun löytämää väriä ei ollut kaavoissa kuin keinohartsina mut värien maahantuojan guru väänsi kaavan 2-kerrosmassalle. Pirun hyvä tuli.
    Nimim. kyl impalan voi maalaa ooppelin sävyllä.... :lol:
     
  10. Poppamies

    Poppamies 1st gear

    Sori Erkkios mutta änkeen sun kysymyksen tiimoilta väliin.
    Oon etsiny -50 Ford F1n väriä CHROME YELLOW (joka on -49 F1n väri).
    Chrome Yellowta löytyy monia variaatioita mut tars löytää tuo -49 nykymarkkinoiden koodi.

    (eka ja ainoo entisöintiyritys)
     

Kerro tästä muillekin!