Vaihtoehtoiset renkaat?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Topias74, 27.4.2010.

  1. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Eli voiko -91 capricen ja 94-96 ss impalan renkaita verrata niinku sillein katsastuksessa vertailu autona? Eli kun meinaan laittaa capriceen 18" vanteet, niin voiko ss impalaa käyttää vertailuautona kun kori ja runkohan on sama! Meinaan vaan että jos voi, niin 17" on tyyppihyväksytty, niin siitä voi vielä tuumalla kasvattaa kokoa ilman että tarviis muutoskatsastaa!
     
  2. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ei kai vanteen koko oo niin ratkaisevaa kuin kokonais korkeus...
    Eli kun on päällä joku "vanteensuojanauha", niin ei paljon korkeus muutu verrattuna 15" - 235 x 75 renkaaseen.
    Rengasliikkeistä kyllä löytyy noi taulukot joista voi vertailla.
     
  3. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Joo renkaan kokonaiskorkeus ei muutu yhtään, on saman kokoiset ku nyt olevat 15" kumitkin ja on siinä vieläkin paljon kumia vaikka on 18" Kyse on nyt vaan siitä katsastus asiasta, mut se näköjään täytyy kysyä sit konttorilta!
     
  4. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Ei vanteen koko vaikuta... Tai no ehkä kantavuus saattaa loppua kesken kun on pelkkä kuminauha vanteen ympärillä...
     
  5. Sulkava

    Sulkava Gearhead

  6. Ck

    Ck Gearhead

    Mikä siinä muutoskatsastamisessa on niin vaikeaa, maksaa muutaman kympin ja saa kumit otteeseen. Jos ne mahtuu pyöriin alla niin ei oo ongelmia.

    Otteessa lukee ne renkaat mitkä sinne saa laittaa, siitä saa poiketa tuuman halkaisijassa ja 30mm leveydessä ennen kun tarvii muutoskatsastusta.
     
  7. Jome

    Jome Gearhead

    Tuumalla saa vannekokoa kasvattaa, siitä mikä rekisteriotteessa lukee. Ei vaihtoehtoiset rengaskoot. Ne on kaikki lueteltu erikseen ja niitä ei saa muuttaa.

    18" täytyy otteeseen hakea siis joka tapauksessa. Jos ne on tyyppihyväksytty,mutta puuttuu otteesta niin riittää, että ne otteeseen lisätään. Muutoskatsastusta ei silloin erikseen tarvita
     
  8. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Joo joo, kyllä minä tiedän säännökset paljonko sitä kokoa saa muuttaa, mutta tässähän on vaan kokoajan ollu kysymys että onko capricessa samat tyyppihyväksytyt renkaat kuin impalassa!!!!! Koska periaatteessa kyseessä sama auto, sama kori, sama alusta, eri moottori! Jos on, niin siinä tapauksessa ei tartte muutoskatsastaa! Ihan sen takia kysyin jos joku ois tietäny asiasta mut ei näköjään tiedetä kuin vaan arvaillaan, joten annetaan olla, kysyn ite konttorilta kun sinne menen! Ja sinä joka vaan maksat ja sillä siisti niin kannattais ottaa asioista selvää niin ei tartte turhasta maksaa! Joillekin vaan se luetun ymmärtäminen on niin vaikeaa!
     

Kerro tästä muillekin!