Vaijerivetoinen pyyhkijänmoottori

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Eyetech, 10.6.2016.

 1. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Onkohan missään vehkeessä vaijerivetoista pyyhkijänmoottoria, missä pyyhkijöiden väli on approx 90cm?
  Englantilaisethan tuota käytti, ainakin Sunbeam ja Morris
   
 2. Kalu

  Kalu Double Gearhead

  Harmaita aivosoluja kun oikein koitan hieroa, niin olikohan se jonkun saabin lampunpyyhkijöiden systeemit, joista pyyhkiät kolmeysiin aikoinaan tein. Niiden vuosimallista ei mitää hajua, mut onkoha niitä saappejaka enää olemassaka missää romuttamoil....
   
 3. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Biltema ja sieltä veneen pyyhkijän moottori ja pikkasen askartelua, jostain sopivasta muovista rulla johon se vaijeri ja normaaleihin vipumallisiin tangon tilalle se vaijeri
   
 4. mcpete

  mcpete 3rd gear

  Muistelisin et Land Rover Defender -05 olis yks. Semmoseen p**kaan joskus pyyhkimiäkin korjailin.
   
 5. Buickustom

  Buickustom Gearhead

  50 luvun Morris Minorissa on. Moottori liikuttaa paksua vaijeria eestaas, vaijerissa "hampaat" jotka pyörittää pyyhkijöiden akselin ratasta.
  Semmosesta omaan pitäs viritellä pyyhkijät, vaijeria ja kuorta näyttäs voivan lyhentää tai vaihtaa pyyhkijöiden etäisyyttä.
  Tallilla ne on jossain jos kuvia tahtoo
   
 6. eilhik

  eilhik Gearhead

  Saab 99 /90 on ainakin ja taitaa tuo välimatkakin olevan muokattavissa säädetään pyyhkijöidenjuntturoiden väli ihan metalliputkilla.
  Muistaakseni Lucaksen tekemä kun aikoinaan joutui 90,seen vaihtamaan ja kaiken huippu varaosana oli vanhemman saabin purkuosa kun Ruottalaiset alkaneet säästämään ja akselin ulkorunko oli tehty köykämiinistä ja akseli rautaa ruostui yhdeksi puuksi ja vanhemmassa ulkorunko oli messinkiä/pronssia ei ryydy yhdeksipuuksi.
   
 7. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Buickustom tykkää tästä.
 8. eilhik

  eilhik Gearhead

  Samanlainen 99 ja 90 Saabin sutikoneisto.

  Väliähän voi kasvataa tai lyhentää kasvattamalla sitä väliputkea oli ihan metalliputkea ja rympyt vain päissä kuten kuvastasikin ilmenee kunhan vaijerissa pituus riittää.
   
 9. Buickustom

  Buickustom Gearhead

  Voi venyttää kun muuttaa putkien pituutta. Kuviakin on mutta en osaa laittaa tänne
   
 10. Bat ass

  Bat ass Gearhead

  Jaguar xj-6/12 sarjat 1,2,3, myös aika monessa muussa 50-80 luvun brittivehkeessä on lucasin vaijeri pyyhkijät, noita lucas moottoreita saa uusia, kun vaan googlettaa, kytkentä kahdella vaihtokärkireleellä ja saa molemmat nopeudet ja pysäytyksen toimimaan, muistaakseni aika usein sisällä olevassa muovirattaassa on eri paikkoja vaijerin kiinnikkeelle ja pysäytysknöölille, saa pyyhimis sektoria muutettu jostain 90 asteesta 120 asteeseen. Toisen pyyhkijän telineen( tai miksi sitä kutsuisi) kun kääntää ylösalaisin niin saa pyyhkijät pyyhkimään vastakkain.
   
 11. pantera

  pantera Double Gearhead

  Lucasilla tosiaan on monenmoisia vaijerivetoisia pyyhkijänmoottori keksintöjä. Yks typerimmistä virityksistä on DeTomaso Panterassa jossa moottori on kuskin lokasuojan sisällä kaikelle kuralle ja paskalle alttiina ja arvaappa onko moottorit täynnä hiekkaa / ruostetta ...
   
 12. TransSami

  TransSami Gearhead

 13. kingsway

  kingsway Gearhead

  Vuoden 1970 Volvo Amazonissa on vaijerivetoiset pyyhkijät. -69:stä en muista, vanhemmissa on sitte vivuillatangoilla.
   
 14. Jämä

  Jämä 3rd gear

  Mulla '55 Opel Kapitanissä vaijeri pyöritti pyyhkijöitä. Mutta sen systeemin osia on kans aika vaikee löytää. Eikä se muutenkaan mikään erityisen hieno systeemi ollut. Joskus 2010 tilasin uuden vaijerin Saksasta.
   
 15. minorv8

  minorv8 Gearhead

  Valtaosa brittivehkeistä käytti tuota Lucasin hässäkkää. Minissä oli ainakin kahta eri versiota tosta wheel boxista joka on pyyhkijän varren juuressa. Erona oli hammaspyörän koko. Sopivasti osia miksaamalla sektori on melkein 180 astetta.

  http://minispares.com/product/Class...605&ReturnUrl=/search/classic/wiper.aspx|Back to search

  http://minispares.com/product/Class...?09&ReturnUrl=/search/classic/wiper.aspx|Back to search

  Vanhat moottorit on anakin Mineissä aika laiskoja toimimaan kuivalla lasilla mutta sateella ne pikku hiljaa virkoaa. Uudetkaan ei ole pahan hintaisia.

  Tässä koko kitti mutta hinta aika suolainen: http://www.europaspares.com/complete-wiper-motor-kit.html

  Mutta jos vain löytää jostain kotterosta riittävän pitkän käyttövaijerin niin kaiken muun pystyy sovittamaan mistä värkistä hyvänsä. Yllä olevassa linkissä on käytetty kupariputkea (!). Mulla voi olla jotain käytettyjä moottoreita, osan olen jo pistänyt romunkeräykseen.
   
 16. mikka

  mikka 3rd gear

  Vanhassa Willyksessä, pick up ja sedan delivery ainakin, pyyhkijät toimii vaijereilla, mutta moottori on alipaineella. Jostakin netin syövereistä löysin aikanaan ohjeen, jossa moottori korvattiin Jeepin takalasinpyyhkijän moottorilla. Nyt pelittää hienosti sähköllä.
   

Kerro tästä muillekin!