Vakuutusyhtiöiden venkulointia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja vpoint, 6.3.2006.

  1. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Noissa virastohommissa saatetaan polttaa työtunteja monen sadan euron edestä, jotta vältytään muutaman euron korvaukselta.
     
  2. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    ...ja työllisyys paranee...

    -JJ-
     
    eilhik tykkää tästä.
  3. RB-440

    RB-440 1st gear

    Kyllä noissa vakuutushommissa on joskus vähän semmonen meininki, että buyer beware. Vaikka moni asia jonkun alan ammattilaisen mielestä sanottaisiin suoraan jossain pienellä präntillä painetuissa ehdoissa, niin ei kaikilta tavallisilta taapertajilta voi odottaa alan syvempää tuntemusta, vaan sitä helposti luottaa asiamiehiin, niin kuin pitäisi voidakin luottaa.

    Taannoin otin vakuutusta vanhahkoon kuorma-autoon ja vartavasten kysyin tiskillä, että saako tähän osakaskon, jonka pitää sitten olla justiinsa samanlainen, kuin mun henkilöautoissa. Tiskitäti kirkkain silmin ilmoitti, että no tottakai saa, ihan samanlaisen.

    Sitä sitten vähän ihmettelin ja luin tarjouksen läpi. Muuten ehdot oli samat, kuin henkilöautossakin, mutta hinausvakuutusta ei ollutkaan. Omavastuiden vuoksi muuta 200 euron osakaskoa taas ei kannattanut ottaa, kun ei sen vehkeen arvo mikään tähtitieteellinen ole. Siis kenellekään muulle kuin mulle.

    Toinen mitä ihmettelin oli, että kun on muutama kesäauto ja niissä jonkin verran bonuksia, voin siirtää kaikki bonukset yhdestä vakuutuksesta toiseen. En kuitenkaan voi siirtää samalla kertaa kahdesta vakuutuksesta bonuksia kolmanteen. En myöskään voi ottaa osaa käyttiksen 70 prossan bonuksista, vaan pitäisi siirtää kaikki.

    Kaikki nämä kiemurat jotenkin vaan tuppaa kummastuttaan välillä, vaikka kai niihinkin varmaan joku hieno sääntö jostain löytyy. Ja toisaalta, kaipa mä asiakasomistajana itse juuri näin haluan olevankin, niin että ihan turhaan valitan taas.

    Jotta ei menisi ihan valitukseksi, niin vakuutukset voi yllättää iloisestikin. Opiskeluaikoina nimittäin harrastejenkissä pamahti perusteellinen oikosulku, savua nousi kuin turvevoimalasta ja sähköpalikkaa käristyi kuin makkaraa aseman grillissä.

    Osakaskon voimin kärry hinattiin korjaamolle, jossa vakuutustarkastaja ystävällisesti päätti korvata omavastuuta lukuunottamatta koko rempan, tietysti kylän kalleimmassa korjaamossa.

    Se nimittäin olikin ollut tulipalo, mikä oli tietysti asiakkaalle helppo sulattaa, mutta ei vaan tullut heti mieleen, että oikari voikin olla tulipalo, vaikka paloihan siinä tietysti kaikenlaista, kun asiaa tarkemmin ajattelee.
     
  4. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Onneks niiden ottaminen on useimmissa tapauksissa vappaehtoista. Liikennevakuutus on sitten eri juttu, kuten muutkin lakisääteiset vakuutukset. Tosta bonusjärjestelmästä kai ollaan hankkiutumassa eroon, joku eu:n instanssi käsittääkseni kielsi moisen.
     
  5. jtapio

    jtapio Gearhead

    No niin.. sattui mälli omallekin kohdalle ja en ollut itse syyllinen vaan vastapuoli kurvasi kolmion takaa kuskin oveen ja samalla raapaisi eturengasta (jäi pieni jälki mutta ei tullut näkyvää vauriota) ja siitä viistäen vanin kyljen alaosa koki kovia.. ja takarenkaaseen sama kuin eturenkaaseen. Noh.. tuossa tarkkari kävi ja katsottiin hiukka vaurioita ja tarjosin sille lappua missä oli pelkkien osien hinta n1000euroa.. no se sitten soitti seuraavana päivänä että nyt olisi korjaus arvio tehtynä ja käteen jäävä osuus olisi 1400 euroa tai liikkeeseen ja niillä oli 2000 euroa arvio.. tarkkari ehdotti oven oikaisua vaikka ovesta runko solmussa ja siitä on aikas vaikea alkaa työstää edes pajalla toimivaa ovea ja onko enää järkeäkään, menee mooonta tuntia pajottamiseen jo.. ei millään hyväksynyt että siihen laitettaisiin edes B osa mikä nyt olisi kuitenkin järkevää.. renkaista ei korvannut mitään, mitenkähän korvaakohan yhtiö jos rengas räjähtää ja tapan itteni ja lapsiperheen tienpäällä tuon takia. maalauksen ehdotti että seuraavaan pokkaukseen asti maalataan, tuonkin olisi tietenkin voinut maalata ihan vaikka koko kyljen koska värikoodista ei ole mitään tietoa (sävyerohaitat jäisi pienemmiksi)....
    varmasti jos liikkeeseen veisi niin hinta nousisi huomattavasti mutta periaatteessa voisi itse tehdä pois niin voisi samalla laittaa muutakin samalla kertaa kuntoon.. mutta tuolla 1400 ei itse edes saa noita kuntoon mitä tossa on mennyt nyt paskaks.. enpä tiiä mitä tässä tekis.. pakko kai laittaa liikkeeseen..
     
  6. audiq

    audiq Gearhead

    Vie jtapio liikkeeseen vaan, niin ei tarvitse alkaa itse maksamaan.
    Minä otin ensimmäisen tällin rahana, mutta ei sillä mitään saanut korjattua. Toisen tällin jälkeen auto meni pajalle ja korvaussumma oli paljon isompi, vaikka vahingot olivat pienempiä. Autosta meni siis puskuri+vähän muuta vaihtoon kaksikertaa viimetalvena, niin oli hyvä verrata korvaussumman eroa (korjaamossa tai rahana).
     
  7. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Jep kaverille kävi sama , kolmion takaa joku kiireinen kiskaisi keulaan.
    Korjaamoilla oli asenne, että jos korjattavaksi mainitusta ei osaa saa, pistetään uutta kunnes homma on kasassa. Käytännössä liikkeessä vaihtavat suurella todennäköisyydellä oven, jos sen runko on entinen, eivätkä ala säätämään, koska muuten voivat saada reklamaatiota, jos ovi ei oikomisen jälkeen pelaa kunnolla.
     
  8. jtapio

    jtapio Gearhead

    joo homma taas pikkasen meni eteenpäin. kävin fiksarille sitä näyttämässä ja oli samaa mieltä että ovia ei aleta edes oikomaan, vaan tulee B osa jos sellaisen vain ehyenä jostain saa.. noh, huomenna mennään taas ja tuumaillaan että josko sitten samalla maalais koko vanin :)
     
  9. valpas

    valpas Gearhead

    On niin hyvä otsikko, että jatkan tätä....
    Tietokoneen varmuuskopiointi vastuuvakuutuksen tiimoilta.
    Katsokaapas vakuutusyhtiönne vaatimukset tietojen, ja koneen suojaukseen!
    Kerran viikossa tehdyt varmuuskopiot pitää säilyttää palosuojakaapissa.
    Jokaiselle viikonpäivälle, ja kuukauden viikolle on oltava oma nauhansa....
    Varmuuskopioinnin onnistuminen pitää tarkistaa säännöllisesti......
    Siis ei helkutti. Kuka noudattaa noita vaatimuksia?

    Pariovienlukitus....
    Umpiovi on lukittava käyttölukolla.
    Profiiliovi on lukittava varmuuslukolla.
    Lasiruudullinen ovi on lukittava varmuuslukolla.
    Lasiovi on lukittava varmuuslukolla.


    Kaksilehtinen ovi eli pariovi on lukittava yhdellä seuraavista tavoista:

    Parioven käyntipuolen ovilehti on lukittava kiintopuolen ovilehteen kuten yksilehtinen ovi. Lisäksi kiintopuolen ovilehden avautuminen on estettävä
    oven sisäpuolelle asennetulla pikasalvalla, joka on lukittava vähintään 2. luokan riippulukolla tai muulla vastaavalla pikasalvan toiminnan estävällä tavalla.

    Parioven ovilehti on lukittava toiseen ovilehteen käyttölukolla. Lisäksi parioven avautuminen on estettävä teräspuomilla, joka on lukittu riippulukolla.

    Pariovi on lukittava sisäpuolelle asennetulla riippulukolla ja kahdella sisäpuolelle asennetulla salvalla. Salpojen on oltava kiintopuolen ovilehden ala- ja yläreunassa.

    Vakuutusmyyjä kirjoittaa, että lisäksi
    Hallin pariovet pitää lukita toisiinsa puomilla, jossa on nelosluokan riippulukko!!!!!!!!
    Nyt on jollain menny puurot, ja vellit sekasin?

    Pitää oma pariovien lukitus näyttää oikeen valokuvina, ja hyväksyttää se.
    Minulla on pariovet lukittu niin, että huulloksellinen ovi pitää sen toisen kiinni sellasella vipusysteemillä. Vipusysteemin koukut on yläkarmissa, ja lattiassa, ja kääntökahva lukkiutuu huulellisessa ovessa olevaan koukkuun. Riippulukko on helppo siihen lisätä, mutta mitään toisiinsa sitovaa teräspalkkia, ja toista riippulukkoa en ala viritteleen (se on joku vanha, 50-luvun systeemi).

    Vastuuvakuutus ei korvaa itselle maksettavaksi koituvia vastapuolen oikeudenkäyntikuluja, ilman lisämainintaa, ja maksua!

    Helkkari, että pitää lukee tarkasti pienelläkin painetut, ja kysellä aina lisää, jotta tietää oikeesti, mistä maksaa vakuutuksessaan, ja mitäse korvaa, jos sattuu.
     
    Pertti K tykkää tästä.
  10. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Jep. Toistan tätä mitä monesti ennenkin: vakuutusyhtiön tehtyä ensimmäisen, ainoan ja viimeisen oharinsa n. 2003, olen maksellut "omia" vakuutuksia, vain pakolliset on vakuutusyhtiöstä. Koossa jo aika mukava potti... edellyttänyt tietysti ettei vahinkoja satu. Ja jos sattuu, niin tietääpähän ainakin kenen kanssa :argue: - se on aika helppo tyyppi.
     
  11. valpas

    valpas Gearhead

    Sama täällä. Helkkarin helppo olla mun kanssani, kun tekee just, niinkuin ajattelen.:D

    Ensin oli toiminimeni vastuuvakuutukset noin 250 euroa. Kun tarkennettiin, niin nousi 800:n euroon. Nyt on sitten katseltu, mikä on tarpeetonta, ja mitä se vakuutus oikeesti kattaa (kattoi myös USA:n....!), ja korvaa. Kun vakuutusyhtiö viilaa pilkkua, niin sama täällä. Jonkun verran on alentunu, mutta kaikkea ei voi paketista ottaa pois!

    Yhdessäkin jutussa oli vaatimuksena pintakarkaistu kettinki! Sanoin, että sitä on vaikea löytää, käykö läpikarkaistu? Odottelen vielä vastausta, kuten moneen muuhunkin mulle epäselvään kohtaan. Nyt on menny ilman vakuutusta puoli vuotta pallotellessa.
    Minähän jaksan pallotella sitten, kun päätän pallotella.

    Voipi olla, että vaihtuu vakuutusyhtiö, vaikka tuon kommervenkit alan jo tuntea, se uusi olis varmasti vähän erilainen. Raha kelpaa kaikille, vaikka ei niille kuuluiskaan.....
     
    eilhik ja Pertti K tykkäävät tästä.
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mikä yhtiö valppaalla kyseessä?


    Jotain hallin ovia kattelin ja mietiskelin, et onkoha noi riittävästi lukittu kun tuuli heiluttelee kissan kuljettavalle raolle lukittuja pariovia

    Paikallisella huoltiksella on sellaisessa alumiinisessa kulku ovessa "pistosoljet" ylä ja alapäässä, kuulemma parikin kertaa pelastanut, varkaat on murtanut lukon ovessa ja vääntäneet kulkuoven solmulle, mutta "pistosoljet" on pitänyt oven kiinni

    Ja taitaa siinä olla se lukittava puomikin, kaikki 30cm pitkä

    Sit toi pikasalvan lukitseminen ei ole ollenkaan typerä asia, kerran jäi avaimet auton katolle talliin ja ei menny montaa kertaa ovea potkiessa, että pikasalpa eli se kahva joka tapittaa oven kattoon ja lattiaan aukesi ja sai pariovet auki
     
    Muokattu: 16.5.2018
  13. valpas

    valpas Gearhead

    Löysään hirteen jää.....
    Eivät anna ovien lukituksesta ennakkopäätöstä. Katsovat sitten tapauskohtaisesti, onko lukituksella ollut vaikutusta vahinkotapahtumassa. Korvausta pienennetään, tai evätään kokonaan tarvittaessa.
    Vaikka vakuutus olisikin, niin kannattaa toimia, kuten ilman vakuutuksia.
    Maksut kannattaa asettaa niin pieniksi, kuin mahdollista. Maksaa vain senverran, että tuntuu vakuutetulta.

    Nyt kysyin vielä varmuudeksi ne asiat, joiden haluan vakuutukseeni sisältyvän, että kattaako vakuutus ne.

    Omistamassani hallissa oleva kotivaakuutus ei korvaa mitään, kun siinä on yritystoimintaa, vaikka halli ei ole yrityksen!? Ei ole vakuutusyhtiö aiemmin kertonut siitä asiasta. Rahan kyllä ottavat. Pitäis varmaan pyytää palautusta, kun ovat asian tienneet?
     
    Muokattu: 17.5.2018
    Pertti K ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Ja kylmäkaappi ei ole laite jolloin laite vakuutus ei korvaa


    Pitäis saada sellainen iso papru mikä on sentinpaksuinen nippu ja siitä tavata mitä korvataan ja missä tilassa ja tilanteessa

    Oon sellaisenkin kuullut, et vakuutus ei korvaa jos kylmälaitteen kone yksikkö on sisällä, noh koneyksikkö telineeseen ulos ja pelkkä kenno sisälle
     
  15. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Siinähän ne vakuutusyhtiöiden pienet erot tulevat kun rahan suunta vaihtuu.
     
  16. valpas

    valpas Gearhead

    Kun lopuksi kysyin, että onko nyt kaikki asiat, mitkä olen halunnut vakuuttaa, tarjouksessa mukana.
    Ilmoitettiin, kiinteistön vakuutus ei ole tarjouksessa, vaikka hyvin tietävät tilanteeni, jossa vanha kotivakuutus, jota maksan koko ajan,ei korvaa mitään yritystoiminnassa!

    Kysyin siten, että minkäslainen vakuutus kiinteistölle kannattaisi minun ottaa?

    Aika sitkee on vastapuolikin vastailemaan viikon viiveellä, vaikka kovin suuresta vakuutusmaksusta ei ole kyse.
    Muuten alkaa paketti oleen kasassa.
    Riippulukon asentamisella sisäpuolelle pariovien lukituksen vipusysteemiin, se tulee vakuutusehdot täyttäväksi.
     
  17. bogge

    bogge 3rd gear

    Kylmälaitteista: Jos laite alle vuoden vanha niin saa korvausta. Jos yli vuoden vanha laite, niin pitää olla todistus, että on huollettu joka vuosi (jääkaappi), muuten ei korvausta jos vahinko tulee. ELi ostan uuden jääkaapin firmaan joka vuosi...Jääkaapissa n. 4000e arvosta tavaraa.
     
  18. T&S

    T&S Gearhead

    Pakettiautossa olevien työkalujen ja tarvikkeiden varkausvakuutuksen ehdoissa,
    Auto on säilytettävä öisin edellä mainitulla tavalla lukitussa tallissa tai jatkuvasti valvotussa paikassa. No eipä tuohon enää sitten vakuutusta tarvita.
     
  19. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

    Ihanan kallista. Vielä kun tietää, että nuo traficomin ja vakuutusyhtiöiden palvelut on aika ajoin nurin, niin kannattaa ottaa paperitulosteet nettiilmoituksilla tekemisistään. Ja olla ajelematta ilman vakuutuksia.
     
    Pertti K tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!