Valot vaniin

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja autoilija, 15.9.2002.

 1. autoilija

  autoilija Gearhead

  Niin,elikä saako astimiin laitella näitä pikkulamppuja?Olis kai kivan näköiset,vai mitä ootta mieltä?Mitenkäs laki suhtautuu näihin asennuksiin,jotain direktiiviä näistäkin kai on?
   
 2. Kerberos

  Kerberos Gearhead

  Muistelisin että AKE:n nettisivuilta löytyy hyvää tietoa valoista ja niiden asennuksesta.
  Jos alkaa muistista heitteleen jotain määräyksiä, niin tulee äkkiä noita mutu-määräyksiä.
   
 3. Pro ´55

  Pro ´55 Gearhead

  Periaate on, että eteenpäin saa näkyä valkoista valoa, taakse punaista ja sivuille keltaista, mutta nyt on jo alkanu mennä läpi myöskin sen malliset keltaiset etuvilkut, joissa palaa himmeempi parkkivalo ja vilkku päällä ollessa, se vilkkuu kirkkaampana. Mulla on omassa vanissani astinlaudoissa tavalliset tarvike (kelt.)lamput ja samoin vanin omat (kelt.)kulmavalot toiminnassa koko ajan ja sen lisäksi kytkin etuvilkut kaksi toimisiksi; parkki ja vilkku.
  Ei katsastuksissa ole kukaan valittanu mitään ja toiseskeen .. saman lailla on valot monissa nykyrekoissakin.
  Astinlautavaloja on moneen lähtöön. Noi tarvikemallit kestää sen minkä kestää tota suolavesissä kylvettämistä. Paras vaihtoehto olisi rekkojen tapaan laadukkaat äärivalot, jotka ovat ledi toimiset. Miinuspointtina on hinta ja jossain määrin myöskin koko.
   
 4. Kerberos

  Kerberos Gearhead

  Ledivalot sai aikamoiset haukut ainakin eräältä Pirkanmaalaiselta ison kuljetusliikkeen huoltomieheltä. Hintaa niillä kyllä on.
   
 5. Anonymous

  Anonymous Guest

  mulla palaa ram vanissa (-91) omat äärivalot edessä ja takana (oranssit) + astinlaudoissa 2kpl valoja per puoli. Etuparkit (vilkkujen alapuolella olevat valot) olen ottanut katsastukseen pois muut on ollu kiinni eikä mitään sanomista ole ollut. Astinlautoihin ostin valot jari mäki oy.stä joskus 5 vuotta sitten jonka jälkeen autolla on ajettu kesät talvet ja hyvin on pelannu en ole vaihtanut edes polttimoita kertaakaan. Ledi valoja en suosittele ei ole kestänyt vissiin kellään kovin hyvin.
   
 6. autoilija

  autoilija Gearhead

  Jep,alan katteleen sopivia valoja,taitaa tulla porausjuttuja jos meinaa jonnekkin ne asentaa...sääli vaan pilata hyvät astimet reijillä,jotain kaksi kpl/per puoli on varmaankin hyvä aloituskokeilu,samalla vois valoasennuksia suorittaa etuoviinkin,tosin ei nyt äärivaloja,mutta jotkut tyylikkäät jotka syttyy oven avautuessa,siis sisäpuolelle ovea.Ideoita pukkaa enemmin mitä kädet saavat tehtyä..
   
 7. autoilija

  autoilija Gearhead

  Mistäs näitä valoja kannattais etsiä?Hellan luettelo ei oikein vakuuttanut,kaikki isoja.Led-valo kompleksia kattelin(hellan) mutta sekin fyysiseltä kooltaan aika iso,jotain 10*5cm
   
 8. fisu

  fisu Gearhead

  pilateemassa muistaakseni oli pieniä äärivaloja eri värisinä, hintakin tais olla niin halpa että kun polttimo palaa niin halvemmaksi tulee kun ostaa uuden valon polttimon sijaan :smile:
   
 9. autoilija

  autoilija Gearhead

  Kiitos,eli sinne sitten.
   
 10. Anonymous

  Anonymous Guest

  Juu, osta pois bilteman lamppuja...osta paljon kerralla, tulee nimittäin tuo valojen vaihtotyö tutuksi niitten kanssa. Näissä asioissa kannattaa kääntyä tänne http://www.jarimaki.fi
   
 11. autoilija

  autoilija Gearhead

  Ei ollut tarkoitus teettää valonasennuksia missään.Yleensäkin en teetä mitään muilla minkä osaan tehdä itse.Pilteeman lamput kestää minkä kestää ja sitten ne vaihdetaan.
   
 12. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tarkoitinkin, että lamput voi ostaa myös tuolta, ei kai niitä kukaan missään firmassa rupeaisi teettämäänkään, anteeksi jos ilmaisin itseni huonosti :smile: tv. ramman
   
 13. autoilija

  autoilija Gearhead

  Jaa,sorry.Käsityskykykin vähän oikkuilee...laitankin postia menemään.Kiitos.
   

Kerro tästä muillekin!