Valot vaniin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja autoilija, 15.9.2002.

  1. autoilija

    autoilija Gearhead

    Niin,elikä saako astimiin laitella näitä pikkulamppuja?Olis kai kivan näköiset,vai mitä ootta mieltä?Mitenkäs laki suhtautuu näihin asennuksiin,jotain direktiiviä näistäkin kai on?
     
  2. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Muistelisin että AKE:n nettisivuilta löytyy hyvää tietoa valoista ja niiden asennuksesta.
    Jos alkaa muistista heitteleen jotain määräyksiä, niin tulee äkkiä noita mutu-määräyksiä.
     
  3. Pro ´55

    Pro ´55 Gearhead

    Periaate on, että eteenpäin saa näkyä valkoista valoa, taakse punaista ja sivuille keltaista, mutta nyt on jo alkanu mennä läpi myöskin sen malliset keltaiset etuvilkut, joissa palaa himmeempi parkkivalo ja vilkku päällä ollessa, se vilkkuu kirkkaampana. Mulla on omassa vanissani astinlaudoissa tavalliset tarvike (kelt.)lamput ja samoin vanin omat (kelt.)kulmavalot toiminnassa koko ajan ja sen lisäksi kytkin etuvilkut kaksi toimisiksi; parkki ja vilkku.
    Ei katsastuksissa ole kukaan valittanu mitään ja toiseskeen .. saman lailla on valot monissa nykyrekoissakin.
    Astinlautavaloja on moneen lähtöön. Noi tarvikemallit kestää sen minkä kestää tota suolavesissä kylvettämistä. Paras vaihtoehto olisi rekkojen tapaan laadukkaat äärivalot, jotka ovat ledi toimiset. Miinuspointtina on hinta ja jossain määrin myöskin koko.
     
  4. Kerberos

    Kerberos Gearhead

    Ledivalot sai aikamoiset haukut ainakin eräältä Pirkanmaalaiselta ison kuljetusliikkeen huoltomieheltä. Hintaa niillä kyllä on.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    mulla palaa ram vanissa (-91) omat äärivalot edessä ja takana (oranssit) + astinlaudoissa 2kpl valoja per puoli. Etuparkit (vilkkujen alapuolella olevat valot) olen ottanut katsastukseen pois muut on ollu kiinni eikä mitään sanomista ole ollut. Astinlautoihin ostin valot jari mäki oy.stä joskus 5 vuotta sitten jonka jälkeen autolla on ajettu kesät talvet ja hyvin on pelannu en ole vaihtanut edes polttimoita kertaakaan. Ledi valoja en suosittele ei ole kestänyt vissiin kellään kovin hyvin.
     
  6. autoilija

    autoilija Gearhead

    Jep,alan katteleen sopivia valoja,taitaa tulla porausjuttuja jos meinaa jonnekkin ne asentaa...sääli vaan pilata hyvät astimet reijillä,jotain kaksi kpl/per puoli on varmaankin hyvä aloituskokeilu,samalla vois valoasennuksia suorittaa etuoviinkin,tosin ei nyt äärivaloja,mutta jotkut tyylikkäät jotka syttyy oven avautuessa,siis sisäpuolelle ovea.Ideoita pukkaa enemmin mitä kädet saavat tehtyä..
     
  7. autoilija

    autoilija Gearhead

    Mistäs näitä valoja kannattais etsiä?Hellan luettelo ei oikein vakuuttanut,kaikki isoja.Led-valo kompleksia kattelin(hellan) mutta sekin fyysiseltä kooltaan aika iso,jotain 10*5cm
     
  8. fisu

    fisu Gearhead

    pilateemassa muistaakseni oli pieniä äärivaloja eri värisinä, hintakin tais olla niin halpa että kun polttimo palaa niin halvemmaksi tulee kun ostaa uuden valon polttimon sijaan :smile:
     
  9. autoilija

    autoilija Gearhead

    Kiitos,eli sinne sitten.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Juu, osta pois bilteman lamppuja...osta paljon kerralla, tulee nimittäin tuo valojen vaihtotyö tutuksi niitten kanssa. Näissä asioissa kannattaa kääntyä tänne http://www.jarimaki.fi
     
  11. autoilija

    autoilija Gearhead

    Ei ollut tarkoitus teettää valonasennuksia missään.Yleensäkin en teetä mitään muilla minkä osaan tehdä itse.Pilteeman lamput kestää minkä kestää ja sitten ne vaihdetaan.
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tarkoitinkin, että lamput voi ostaa myös tuolta, ei kai niitä kukaan missään firmassa rupeaisi teettämäänkään, anteeksi jos ilmaisin itseni huonosti :smile: tv. ramman
     
  13. autoilija

    autoilija Gearhead

    Jaa,sorry.Käsityskykykin vähän oikkuilee...laitankin postia menemään.Kiitos.
     

Kerro tästä muillekin!