Valoumpioden vaihto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja PV78, 2.2.2020.

 1. PV78

  PV78 1st gear

  Terve, onko kellään tietoa/käytännön kokemusta, saako uutena Suomessa ostettuun 2006 Sebringiin vaihtaa DOT/SAE-umpiot(mitkä siis käy Jenkeissä) missä manuaalinen ajovalojen korkeudensäätö?
   
 2. PV78

  PV78 1st gear

  Ja lisäys tähän vielä; myydäänkö edes uusia sähkösäätoisiä umpioita tähän malliin enää? En oo missään löytänyt, autodoc chatissakin sanoivat "ei löydy eikä enää saa meiltä koska discontinued"...
   
 3. Teemu T.

  Teemu T. 2nd gear

  Ei saa vaihtaa dot-valoja eu-tyyppihyväksyttyyn autoon. Eri asia on sitten, että huomaako katsuri sitä asiaa. Todennäköisesti kärähdät tuosta siinä vaiheessa, kun katsuri testaa sähköisen korkeudensäädön.
  Löytyisikö purkurilta mistään, tai ebay.de? Mikä niissä nykyisissä umpiossa on vikana? Muovikupu haalistunut? Voithan vaikka vaihtaa kirkkaan muovisen dot-lampunkuoren eu-umpioon, jolloin korkeudensäätö säilyy. Lähtee uunittamalla nätisti irti. Niitä e-hyväksyntiä harvemmin katsellaan.
   
 4. PV78

  PV78 1st gear

  Aivan, kiitoksia infosta.
  Ne sähkösäätömoottorit toimii huonosti, välillä liikkuu valot, välillä ei(joku muoviratas kulunut..? Moottorit kyllä pitää ääntä)
  Mutta lähinnä se taistelu tuollaisten huonosti tehtyjen sähkölelujen kanssa turhauttaa, kun kerran se säätöruuvi ajaisi saman asian. En koskaan tarvii edes tuota toimintoa.
  Olen saanut vastauksia parilta purkaamoilta, ja hinta per umpio 150-250€...ei oikein viittis käytetystä tommosii summia maksaa, tiedä milloin sekin hajoaa sitten tietäen noiden luotettavuuden. Ja varsinkin kun takaraivossa tieto että upouusia (manuaalisäädöllä) saa samaan hintaan(tai jopa halvemmalla)rahteineen/alveineen vaikkapa rockautosta, ja siinä hinnassa on molemmat umpiot .
  No mutta, kun ei saa laittaa niin ei itku auta..turhauttaa silti tämän maan kapekatseinen asenne.
  Ja muuten, se "heijastinhattu" oikean ajovalopolttimon edessä roikkuu löysänä myös, toiselta foorumilta yksi tiesi kertoa että saa kiristettyä ruuvilla sitä kiinni(?) En oo purkanut pois umpiota vielä siis, varmaan vkl ehtii.
  Nyt valitan vaan Sebringistä, annan väärän kuvan hieman.. Oikeasti tykkään siitä muuten kyllä kovasti, miellyttää ulkonäkö silmii ja tosi hauska/miellyttävä ajaa tolla v6 koneella
   
 5. PV78

  PV78 1st gear

  Otin tänään oikean umpion pois. Jotain on joskus kärähtänyt siinä heijastinhatun kiinnityksen kohdalla niin että ruuvi on löystynyt, koitan laittaa pari kuvaa, jos osaan. Anyway, sain kiristettyy sitä ruuvia, ei hattu heilu enää.
  Sain säätömoottoritkin jotenkin toimimaan varmemmin, en ole varma mikä tempuista tepsi; ruiskutin hieman crc:tä säätömekanismin sisään sekä myös korkeudensäätöruuveista ruuvasin eestaas hieman. Tiiä sit mikä niistä tepsis, toimii nyt kuitenkin ihan ok se säätö.
   
 6. PV78

  PV78 1st gear

  [​IMG]
  [​IMG]
  EDIT: En tiiä miksi tuli 3 kertaa se eka :webmaster:
  EDIT#2: Noniin :odroll:
   
  Muokattu: 4.2.2020
 7. stratusdriver

  stratusdriver 3rd gear

  Tuolta https://www.bildelsbasen.se/ tilasin omaani umpion. Oli kuvan ja kerrotun mukainen. Omassakin oikenpuoleisen umpion "hattu" on jo löysällä. Mutta menkööt vielä.
   
  PV78 tykkää tästä.
 8. stratusdriver

  stratusdriver 3rd gear

  Ai niin, soitin umpiota metsästäessä huumorimielessä myös paikalliselle marmoritiskille eli pörhölle. Tästä on muutama vuosi aikaa. Ei kuulema löytynyt euroopankaan varastosta silloin mutta hinta oli umpiolle listalla, vaivaiset 850€. Sanoin ettei heidän kannata vaivautua umpiota metsästämään.
   
  PV78 tykkää tästä.
 9. PV78

  PV78 1st gear

  Noniin, djiisus! :eek: :odeek: :odbiggrin:
   
 10. CherryN12

  CherryN12 1st gear

  Kysellääs samaan konkurssiin vähän samaa, mutta pienellä erolla ja riskilläkin :D Eli mites japanista uitettu auto, jossa valokuvio käännetty ja valot katsurilla hyväksytty. Umpiot nyt vaihtokunnossa (vuotaa/tiivistetty not by me kahteen kertaan jne). Saakohan tällaiseen laitokseen vaihtaa jenkkimallin valot (tavallaan "alussakaan" tässä tapauksessa ei ole ollut e-hyväksyntää jne). Kiinnostaa, koska uudet rockautosta 140e kpl vs käytettynä suomesta 2-300e..
   

Kerro tästä muillekin!