Valvontakamerat tien päällä..

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mercury, 16.2.2005.

  1. janne88

    janne88 Gearhead

    nap! nap!

    en jaksanu lukee kaikkia, mutta tiedoksi vaan jos kukaan ei vielä ole asiaa ottanut esille, että tolppa jossa kamera on näkyy linssi ja kun ajat vaikka 150km/H :eek: tolpan ohi vastaantulijoiden kaistalla niin eipä tapahdu mitään.
     
  2. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Eilen oli muuten yksi ärsyttävä tapaus varkauden jälkeen juvalle päin mennessä. Yhden rekan edessä ajoi joku tumman sininen japsi sedan sellaista 70-75km/h vauhtia eteenpäin. Rekkakuski hänen takanaan joutui koko ajan melkein olemaan jalka jarrulla. Itse katselin tilannetta vähän aikaa, jonka jälkeen ohitin rekan ja jouduin palaamaan vähäksi aikaa omalle kaistalle tämän köröttelijän perään. Häntä tuntui kiinostavan enemän takana tuleva liikenne kuin mikään muu. Seuraavalla suoralla tuli tilaisuus kuitenkin lähteä ohi yhden vastaan tulijan jälkeen. Keräsin "turbolle paineita" pienellä vaihteella ja lähdin ohittamaan tuon kyseisen köröttelijän. Kyydissäni ollut henkilö sanoi tuon köröttelijän näyttäneen keskisormea minulle. Mitähän hänen mielessään liikkuu?
     
  3. Fender

    Fender 3rd gear


    Se on kyllä totta. Mutta kun kävin laitoksella kattomassa kuvan ja lunastamassa pikavoiton, ni on se niin selvä kuva että amalgaamit näkyy hampaissa, että ei voinut oikeen kiistää.... :lol:
     
  4. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Kuulin että Kuopio Iisalmi välin moottoritielle, eli sujjaukselle olisi tulossa kameroita koko matkalle. Pitäneeköhän paikkaansa?
     
  5. HEMI

    HEMI 1st gear

    Joo sammoo mieltä joo....ku ajasivat edes 40km/h siellä kaupungkialueella mutta välillä tuntuu että se 30km/h on jo joillakin saavutus.....oi sitä fiilistä ruuhkassa kun joku safety car vetää ylpeenä letkää ja vauhti vaihtelee 25-30 välillä ja liikennevaloistakaan ne ei selviä päivän aikana.....80km/h hoh hoijjaa tuntuu siltä kun vois hypätä autosta ulos ja juosta rinnalla....kyllä tuntuu hoopolta ajaa hiirolan varalaskupaikan suoraa 80km/h suorastaan raastaa hermoja ja sittenhän siinä käy niin että mittarissa on 140km/h (niinkuin eilen) :soosoo:
    ei muutakun 120km/h rajotukset vaan.....niitäkään ei monessa paikassa ole.

    Se vois olla kiva reissu kun lähtis vaikka ouluun kairaamaan 80km/h tulis siitäkin viikon reissu :odroll:
     
  6. wili

    wili 3rd gear

    Valitettavasti tieto pitää paikkansa.
     
  7. pas2

    pas2 Gearhead

    Satuitko kenties ajamaan sinisen japsin perässä kiinni sumuvalot päällä? Entä ajoiko se rekka sinisen auton persiissä kiinni ja oliko kenties riittävästi lisävaloja?

    Meinaan itteni on pakko tiputtaa liikenteessä nopeutta tuollaisessa tilanteessa niin kauan, että takana hiillostaja menee ohi tai kenties älyää jättää väliä. Ainakin mun eteenpäin näkökykyä häiritsee kovasti takaikkunassa loistavat valot.
     
  8. challenger500

    challenger500 Gearhead

    Niin,
    mahtaisko suomen maassa onnistua esm moottoriteillä sellanen "kansantajuinen homogeeninen" ylinopeus, eli jos vaikka rajoitus onkin 120 niin jos kaikki polkee sen 140-150 niin paskaako sitä sakottamaan. vai olisko sielläkin sitten välissä näitä ryppyilijöitä joiden on pakko nykiä se pari markkaa lasiin?? Tai ihan sama normaalilla kantatiellä 100 rajoituksilla, jos sitä ny kaikki letkassa tuuppaa 120 ni so what... järkee saa käyttää. Viranomaisetkin.

    Mutta niinhän se on, eikös se helsingin liikennesuunnittelupäällikkökin jossain vaiheessa ollut kortiton mies kokonaan, eli jees, siinä sitä on näkemystä liikennesuunnitteluun.
     
  9. TEKELE

    TEKELE Gearhead

    Tuossa Mikkeli - Juva - Varkaus pätkällä tuntuu olevan kansanurheilua olla opettamassa :soosoo: rekoille ajonopeutta korollan 10%liikaa näyttävällä mittarilla. Itse ole monesti joutunut ajamaan kymmeniä kilometrejä ohituspaikkaa kytäten vaikkei sitä yleensä tulekkaan. (Ajan itse yhdistelmää, jossa teho/paino suhde sama kuin sukisuki PV:n koneella varustetussa korollassa) Kaiken huipuksi usein käy niin, että kun ohituskaista alkaa, korollasta löytyykin kaasupoljin ja mennään kaistan loppuun asti 100-110km/h jotten vahingossakaan pääse ohitse, ja kun ohituskaista loppuu putoaa vauhti taas 65-75 välille. Tuossa välillä vielä on ohituskaistat niin fiksusti sijoitettu, että aina saa ylämäkeen ohittaa, mene siinä sitten jostakusta ohi kun mäenharjalla on vauhtia sen huimat 50km/h :mad:
    Tunnustan; syyllistyn tuolloin usein hiillostamiseen :oops: , koska se usein tuottaa tulosta: joko etanan vauhti kasvaa tai jossakin se päästää lopulta ohitse. Se vaan on niin että törkeä joutuu joskus olemaan kun tuolla työkseen ajaa, muuten saisi sivutieltä tullessakin odottaa yömyöhään asti ettei päätielle tuleminen vaan häiritsisi kenenkään sielua. Kohteliaisuus alkaa valitettavasti olla liikenteessä katoava luonnonvara; tosin poikkeuksiakin on vielä ilahduttavan paljon. Mieltä lämmittää aina kun joku hitaammin liikkuva tarjoaa vilkulla ohituspaikan tai päästää minut liukkaalla risteyksestä läpi ilman että joudun pysähtymään, omaa vauhtiaan hieman pudottaen. :)
     
  10. TEKELE

    TEKELE Gearhead

    Niin joo, kun nyt edellinen viesti meni kokonaan offtopiciksi :oops: niin kerrotaanpa vielä mielipide noista ¤%&% kameroista. Mikä hitto se on jos ajetaan satasta tuossa kamerapätkällä missä 80 rajoitus niin minkä takia se vauhti pitää olla siinä helevatan tolpan kohdalla 60 tai 70. miksei mennä vaan yhdeksääkymppiä, kun ei se kamera siinä vauhdissa vielä laukea???
     
  11. Jza

    Jza Double Gearhead

    Olikos jollain muuten faktatietoa siitä telkänpöntön kamerasta? Eli onko se nyt IR kamera ja jos on, niin millanen? Auton väriähän se ei silloin pysty tallentamaan...
     
  12. masa 90

    masa 90 1st gear

    jos on vähä liikennettä ni vaihtaa vaan puolta niin että välttää kameran :eek:
     
  13. Jza

    Jza Double Gearhead

    Kyllä sen voi säätää ottamaan kuva myös toiselta kaistalta. http://www.robot.de/english/ ..Katsoo sieltä "Stationary speed measurement" ja siitä speksit. Esimerkkikuvassakin näkyy viereinen kaista ja eihän se ole kuin niiden anturien sijoituksesta kiinni.

    Osaisi ottaa kuvan myös takaapäin, mutta eipä sillä toiminnolla suomessa ole käyttöä.
     
  14. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Vaikka on offtopiccia, niin pakko vielä jatkaa hetko :p Saatan juuri ja juuri ymmärtää hiillostamisen, jos todella joku on edessä täydellinen etana...eli siis NTP-olosuhteissa, tasamaalla, kesäisessä auringonpaisteessa ajelee 80-alueella Corollan mittarin mukaan oikein, mutta todellisuudessa 68 kmh.

    Sitä taas en ymmärrä, mitä eräs sankari harrasti 25-tiellä joulunalusviikolla: kyseessä siis oli se aika vuodesta, kun tuolla eteläsuomessa oli sivutuulta noin 20-25 sekuntimetrin verran, vettä tuli vaakasuorassa ja tiekin sopivasti alijäähtyneen veden peitossa. Toimin kuten tieliikennelaki sanoo, eli kuljettaja sovittaa ajonopeutensa sään mukaan...itse tunnustelin että 80-alueella sopiva nopeus itselleni on mittarini mukaan 82, todellinen nopeus 80. Niin eikö tämä sankari aja perseeseen kiinni rekallaan ja välkyttele valojaan...ihankuin pitäisi vi**u ajaa sitä 88 kmh mitä sen kusipään rajoitin sanoo?!? Noh, onneksi on vieläkin auton rekisterinumero ja auton omistajafirma tiedossa......;)

    Siitä olen samaa mieltä TEKELEen kanssa, että toisinaan joutuu olemaan törkeä...mutta törkeä voi olla, ilman että joutuu olemaan täysi k**ipää.

    -JJ-
     
  15. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Mukavia yllätyksiä pöntöissä nämä uudet kamerat joiden salma on täysin kirkas, ei näe kovinkaan kaukaa onko telkkä pöntössä vai ei.

    Kerran eräs autoilija meinasi pelästyessään salmaa ajaa kaiteeseen, no rikollinenhan hän jo silloin oli ja kaiteeseen ajautuminen olisi ollut ylinopeuden syytä. :odroll:
     
  16. wili

    wili 3rd gear

    Heh, Kuopiosta kohti Suonenjokea oli eka pönttö muotoiltu haulikolla uusiksi... :rotfl:
     
  17. Vanishing Point

    Vanishing Point 1st gear

    Aina olen nauranut että kuka on niin tyhmä että ajaa pöntän kohdalla ylinopeutta.... kunnes jouluaattoaamuna klo 05 ajoin ajatuksissani 101 km tunnissa 80 alueella ja punainen salama välähti. Viikon kuluttua lappu kotiin, sit poliisiasemalle ihailemaan valokuvaa.
     
  18. 68FuryIII

    68FuryIII Gearhead

    [ miksei mennä vaan yhdeksääkymppiä, kun ei se kamera siinä vauhdissa vielä laukea???[/quote]

    Kyllä jotku kamerat on napannu kuvan jo 10kmh ylityksestä
     
  19. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Kun ei ole sumareita niin ei ne ole voineet olla päälläkään :lol:
     
  20. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Nämä kamerat ovat tieääkseni vasta budjetointi vaiheessa. Tietääkseni ne tulevat sitten joskus välille Iisalmi - Siilinjärvi. Vielä kun saisivat jatkettua tuota "sujjausta" pöljälle asti niinkuin ovat suunitelleet. Tosin tuosta suunitelmasta puuttui liittymä siilinjärven radantauksen teollisuus alueelle.
     

Kerro tästä muillekin!