Vanhalla-autolla ajaville 150€ sakko

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja gm dealer, 9.10.2017.

  1. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

  2. karpo29

    karpo29 3rd gear

    Vastaan Powerstroken puolesta, mika ihmeen katsastus? $20 tiskiin vuosittain ja kilpeen uusi tarra. Joissain pohjoisten alueiden fasisti osavaltioissa saattaa jotain kyttailya olla.
     
    xarper, KajS, Powerstroke ja 1 muu tykkäävät tästä.
  3. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Riippuu paikasta, samoin kanadassa. Olen onnistunut asumaan paikoissa missä ei ole, kahdessa usan osavaltiossa ja kahdessa kanadan provinssissa (vastaa osavaltiota).
     
    KajS tykkää tästä.
  4. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Siihen pystyy teoriassa Norja, ja ehkä Uusi-Seelanti. Muilla taitaa olla aika heikot eväät.
     
  5. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Eikö sulla ole tietsikassa kääntäjä ohjelmaa...? o_O
     
  6. KajS

    KajS Gearhead

    Luin ajatuksella tuon jutun. Vaikka itsekin innostun sähköautosta, tuo koko prosessi niiden aikaan saamiseksi on vielä vähän vaiheessa, joskin kehittyy. Ja sähkön tuottaminen fossiilisesti ei tee sähköautosta maailmanpelastajaa.

    Jo vuosiadan alkupuolella perustelin jollekin "raatoautoilua" sillä, että sen raadon tuotannosta aiheutunut hiilijalanjälki on kaukana menneisyydessä. Raato pilaa vain ajettaessa.

    Sitten se raha. Pojan kanssa joskus laskeskeltiin, että ostais VW sähkö-Upin ja pelastais maailman, jättäis Dodgen vajan taakse nurmettumaan. No, se volkkari maksaa jotain 30000 €, slanttivani maksoi 2000 €. Hinnanerotuksella ajan teoriassa raadolla yli 10 vee (jos se nyt elää niin kauan). Volkkari tarvii varmaan uudet akut jossain vaiheessa, tai sitten se volkkari muuttuu datajätteeksi, kun joku sovelluskehittäjä keksii, että versiota 1.0 ei enää tueta, osta sähkö-Up versio 2.0 tai 3.0...

    Superchevy-jutun loppulause tukee aivoituksiamme: Also, when you see that classic Chevy cruising down the highway it’s not backstabbing Mother Nature. In fact, it’s one of the best and coolest forms of recycling on the planet.

    Ja niille, jotka näkee unta auton korvaamisesta hevosella, voidaan kertoa saksalainen Hanomag-mainoslause 1920-luvulta: "Das Pferd frisst immer, der Hanomag nur im Betrieb".

    Mutta takaisin aiheeseen ja ruuvaamaan satelliittipaikanninta '86 Dodgeen. Mitä sanoo Suomen perustuslaki yksilön vapaudesta? Johan se Kyllösen (kommunistinen) suunnitelma autojen liikkeen seurannasta tökkäs...
     
    sectoid ja AnHie65 tykkäävät tästä.
  7. AnHie65

    AnHie65 2nd gear

    Kaiken päälle pitää miettiä oma halu alentaa elämän laatuaan; itse ajan vuodessa noin 50 tkm, josta noin 30 tkm työmatkaa. Näillä kilometreillä ei taida olla Teslaa lukuunottamatta varteenotettavaa vaihtoehtoa sähköautopuolella. Jos itse siis vaihtaisin auton sähköautoon, pitäisi:
    - rajoittaa omaa autoilua
    - vaihtaa työpaikkaa

    Nykyiset sähköautot ovat joko järkyttävän hintaisia tai epäkäytännöllisiä "tankkaustarpeineen". Niillä en nykyistä arkea pystyisi pyörittämään.

    Jos tämä kaikki vouhkaenergia, mitä sähköautojen ympärillä poliittisessa elämässä pyörii, laitettaisiin vaikka sen pohdintaan, miten Suomen velkaantuminen pysäytettäisiin ja kilpailukykyä parannettaisiin, niin vot. -> Perusasiat ensin kuntoon, sitten haaveilemaan.

    AHi
     
    eilhik tykkää tästä.
  8. timant

    timant 2nd gear

    http://www.tekniikkatalous.fi/talou...oautot-rasittavat-norjan-sahkoverkkoa-6681222

    "Runsaat tukitoimenpiteet ovat edistäneet sähköauton suosiota. Sähköautot on vapautettu arvonlisäverosta. Sähköautolla pääse ilmaiseksi maksullisille teille ja verotus on bensiini- ja dieselautoja edullisempi. Brysselissä on jo vaadittu etujen osittaista poistoa.

    ETA-maana Norjan pitää noudattaa EU:n kauppasääntöjä. ETA:n valiokunta katsoo, että Norjan tuet sähköautoille ovat nykytilanteessa liioiteltuja. Perusteluna on sähköautojen hintatason lasku. Norjalaiset puolestaan vaativat tukitoimenpiteiden jatkamista."

    Tuokin sitten hieman koomista että kun niitä sähköautoja ostetaan niin sekään ei ole hyvä :confused:
     
    Pertti K ja rane58 tykkäävät tästä.
  9. Polara1970

    Polara1970 Gearhead

    Ei se oo tainnu tökätä mihinkään. https://www.is.fi/autot/art-2000005401221.html
    Nyt kai siitä pitäis saada koko eu:n kattava kyttäysjärjestelmä???

    https://www.is.fi/autot/art-2000005396536.html Tuosta voitas ottaa mallia Suomeenkin, eli yli 40-vuotiaat autot vapautettu katsastuksesta ja ajoneuvoverosta.
     
    rane58 ja Jsp tykkäävät tästä.
  10. KajS

    KajS Gearhead

    No ei se tainnut Kyllösen ehdotus tökätä. Se oli vain alkusoittoa tälle edellä mainitulle EU-kyttäysjärjestelmälle.

    Mun ei pitäs kirjoittaa näihin liikenne- ja ympäristöpoliittisiin aiheisiin. Provosoidun niin helposti, kun en voi käsittää, minkälaista Orwellismia tähän maailmaan ollan tuottamassa. Suomessa päättäjät ylpeilee, kuinka täällä on tiukimmat säännöt siinä ja tässä. Sitten ihmetellään, miksi Suomi sai niin tiukat päästötavoitteet.

    Nyt loppu mun osalta iltapäivälehtien autojuttujen lukeminen. Sen sijaan Speedhuntersiin lukemaan, kuinka Southern Californiassa sujuu tuo autoilu liika vanhoilla autoilla:

    http://www.speedhunters.com/2017/10/team-wild-cards-invade-long-beach/
     
    Pertti K, AnHie65, rb ja 1 muu tykkäävät tästä.
  11. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Ei. Googlella olen yksittäisiä sanoja, ja lyhyitä lauseita kääntänyt, mutta niistä tulee helposti siansaksaa.
     
    palontie tykkää tästä.
  12. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Ihan muistin pohjalta: Jonkun sähköauton akkujen kestoksi luvattiin/arvioitiin n. 15 vuotta.(saattoi olla 10-15v.)
    Uusien akkujen hinta taas taisi olla 15000€:rolleyes:
    Juttu oli muistaakseni TM:ssä, tai jossain muussa autolehdessä.

    Akkuteknologian pitäisi kehittyä reilusti, ennen kun noissa olisi hitusenkaan järkeä.
     
  13. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Olen asentanut tuon ohjelman Firefoxiin se kääntää koko sivun vaikka Suomeksi: ;)
    http://www.s3blog.org/s3gt.html
     
  14. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Sithän siinä on järkeä jos akut kestää 80% kunnossa ton 15 vuotta, eli yli nykyisten autojen käyttölaadun


    Mites kun nykyään on näitä muodikkaita mätäneviä sähköjohtoja, millainen paukku tulee sähköautossa kun virtakiskonsuojakuori murtuu jostain korvakkeesta ja napsahtaa runkoon
     
  15. Jsp

    Jsp Gearhead

    Sen siaan että rakennetaan kokoajan uusia autoja, miksi ei voida myydä moottoreita vanhoihin autoihin ja kehitellä akkuja joka vaikka rakennetaan vanhan auton bensatankin tilalle. Saataisiin joku vanha ekkeri tms toimimaan sähköllä ja sillä voisi aina latingilla ajella 400km. Laittas aina yöks latautumaan.

    Mut sit herää toinen kysymys..
    Mitenkä tuo sähkön kulutus sitten? Kaikki hehkuttaa sähköautoja mutta kenellä on varaa maksaa 300-500 euroa kuussa sähkölaskuja?
     
    rane58 ja Nikuzai tykkäävät tästä.
  16. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Mihis ne autotehtaiden työntekijät laitetaan, jos ne ei uusia autoja tekis? Autotehtaiden tehtävä nykyään on tehdä huonolaatuisia autoja, että käyttäjä ymmärtää viiden vuoden kuluttua ostaa uuden auton, kun se on kokoajan korjaamolla. Isossa maailmassa ei paljoa yli viisi vuotta vanhoja autoja näy tai näkyy, mutta ei enää ensiostajalla...
     
    KajS ja rane58 tykkäävät tästä.
  17. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Periaatteessa kai samantekevää käyttääkö likkumiseen vaadittavan rahamäärän bensaan vai sähköön... Enemmän ihmetyttää se että miten sähköverkko tulee kestämään sellaisen kuormituksen jos kaikki aletaan ajamaan sähköllä?
     
    rane58 tykkää tästä.
  18. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    rane58, JAMANT, Jsp ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  19. Jsp

    Jsp Gearhead

    Joo ihan tahallaan ostetaan kaikki 3-4 sähköautoo ja pistetään vaan kaikki latautumaan saman päivänä samaan aikaan. Saattas noppeesti sammua sähköt kun laitokset poksahtelee.
     
    rane58 tykkää tästä.
  20. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Ei tule ongelmaa panterahan on sanonut, että ne latautuu eriaikaan verkossa 8h kerrallaan
     
    rane58 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!