Vanhan bensa-aseman ostaminen?

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja 42olds, 13.1.2017.

 1. 42olds

  42olds 2nd gear

  Onko täällä kukaan ostanut harrastustiloiksi vanhaa bensa-asemaa?

  Tuntuu, että sopivat harrastustilat ovat kiven alla. Tai jos niitä löytyy, niin hintakin on sen mukainen. Kimppatallejakaan ei oikein täällä korvessa esiinny, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää oman rakennus tai sopivan löytäminen ja ostaminen.

  Oon pari vuotta ihaillut yhtä harrastustalliksi sopivaa kiinteistöä. Koskaan siellä ei valoja tai liikettä ole näkynyt. Nyt viimein päätin selvittää, kuka sen omistaa ja paikallinen rautakauppa osasi kertoa (oletetun) omistajan.

  Tämä tieto oli sivuosuma, koska pappa oli siirtänyt kiinteistön omistuksen pojalleen. Vähän uhkaili, että tuskin poika sitä suostuisi myymään. Soittelin kuitenkin tälle oikealle omistajalle ja hän suhtautui ostoaikeisiin hyvin. Kertoi jopa, että on suunnitellutkin paikan myyntiä.

  Kyseessä on siis vanha huoltamo. Kahvila ja iso korjaamohalli. Tällä hetkellä ei sähkö/vesiliittymää. Kiinteistö näytti kaukaa katsottuna vähän heikossa hapessa olevalle, mutta tänään kun kävin sisällä, niin sehän olikin ihan passelissa kunnossa. Hinta on enemmän kuin kohdallaan, joten ainoaksi kompastuskiveksi jää tuo saastunut maaperä.

  Tutkimuksia on tehty ja myyjän mukaan puhdistettavaa maata on löytynyt "muutamasta kohdasta parin metrin syvyydestä". Tuo maaperän puhdistus on kallista, mutta osaako kukaan sanoa yhtään tarkempia lukuja, missä hinnoissa se on? Tietenkin ilman tarkkoja kuutioita sitä on vaikea sanoa, mutta jos vaikka luotetaan myyjän sanaan ja vaihdettavaa maata olisi kohtuullisen vähän.

  Kuntaan jo soittelin ja ne vähän epäili, että jos tontille ei aleta rakentamaan mitään (kaavoitettu nykyään ok-tontiksi), niin silloin maata ei tarvitsisi puhdistella. Lupasi kuitenkin ottaa asiasta enemmän selvää ja soittelen tiistaina uudestaan.

  Kiinnostaisi kyllä kovasti tuon osto, mutta vähän pelottaa nuo mahdolliset puhdistuskulut, jos kunta nyt yhtäkkiä parinkymmenen vuoden jälkeen keksii, että maa on puhdistettava.
   
 2. Karpov

  Karpov Gearhead

  Pitkin suomea ajellessa on kyllä näkynyt tosi paljon noita asumis ja harrastekäytössä.
   
 3. Herje

  Herje Gearhead

  Parilla kaverilla oli Vanha Unionin asema harraste tiloina.
  Kahvion puolelta oli tosin tiski purettu pois ja siellä oli säilytystilaa.
  En muista että olisivat missään vaiheessa uhkailleet että pitäs edes tutkia maaperää...
   
 4. maxvo2

  maxvo2 Gearhead

  Kannattaa ihan oikeasti selvittää ennakkoon sen maaperän pilaantuneisuus. Meinaaan sitten maksaa jos alkaa puhdistustoimet. Ja silloin ei omistajan mielipiteellä ole merkitystä vaan ympäristölakiin liittyvillä pykälillä.

  Mutta jos maaperä on OK niin eikun hommiin.
   
 5. sämpy

  sämpy Gearhead

  (spoiler) Tietty lämmityskulut vanhalla lasihöttelöllä on jäätävät, tasakaton palkisto mätä ja maanvarainen laatta kusee kosteutta sen kun kerkiää. Lisäksi on kuin magneetti varkaille keskellä avointa kenttää.(/spoiler)

  Mutta samasta syystä väännetään tallissa pitkiä iltoja vanhaa homeista auton romua. Se on se fiilis.
   
 6. jenkula

  jenkula Gearhead

  En uskaltas ostaa ilman tarkkoja tutkimuksia.Nykyään uskalla ostaa edes tavallista metsätonttiakaan jos paksun lumen peitossa,keväällä saattaa yllätyksiä näkyä.Ja maksumies on omistaja.
   
 7. arskazone

  arskazone Gearhead

  Kyllä maaperä passaa,soveltuu ja käy Suomen alkuasukkaille.Mutta jos vähänkin viitteittä
  että tiloissa vierailee matuja,maaperä turkitaan mikroskoopilla.Kantiksilla ei väliä,kunhan
  rahaa vaan löytyy!
   
 8. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Jos on tontilla tilaa niin eikun uutta pystyyn...
   
 9. Lohis

  Lohis 1st gear

  Meillä on ollut vuodesta 1998 vanha 50-luvulla rakennettu huoltoasema moottoripyöräporukan tallina. Ostohetkellä arvelutti myös nämä maaperäasiat melkoisesti.
  Silloin oli juuri perustettu öljy-yhtiöiden yhteisrahasto jonka tarkoituksena oli tutkia ja puhdistaa vanhojen huoltoasemien maat. Toimivat asemat hoitivat omansa, mutta niillä joissa toiminta oli loppunut ja joiden nykyinen omistaja ei ollut harrastanut siinä huoltoasematoimintaa oli mahdollisuus hakea ns. Soili-projektiin. Tässä ohjelmaan hyväksytyt kohteet tutkittiin ja jos jotain löytyi niin pilaantuneet maat vaihdettiin.

  Meillä tontti sai puhtaat paperit ja maanvaihtoihin ei tarvinnut ryhtyä. Koko hanke sujui hienosti ja tutkimus oli perinpohjainen, tontille kairattiin kaikkiaan 18 reikää. Jos maata olisi pitänyt alkaa vaihtamaan niin pilaantunut aines olisi pitänyt ajaa Ekokemille. Silloin oli Ekokemilla vastaanottohinta 700 mk/kuutio (tämän olisi siis maksanut Soili-rahasto), veikkaan että hinta ei ainakaan ole halventunut.

  Pikaisen googlettamisen perusteella tuo Soili-projekti saattaisi olla vieläkin olemassa, ainakin siitä löytyy edelleen tietoa. Meillä hakemuksissa avusti silloinen kunnan terveystarkastaja.

  Tuossa yksi linkki:

  http://www.oil.fi/fi/ymparisto/maaperankunnostusohjelmat
   
  42olds tykkää tästä.
 10. palontie

  palontie Gearhead

  Ois se hienoa kun pajan yhteydessä ois oma veijo esson baari!
   
  rb tykkää tästä.
 11. rb

  rb Gearhead

  Kieltämättä.

  Olen vähän kateellinen....
   
 12. palontie

  palontie Gearhead

  Mä paljon.
   
 13. peto

  peto Gearhead

  Sedällä on vanha kyläkauppa, minkä pihalla on ollut myös pari mittaria. Maasta löytyi jäänteitä ja maat meni vaihtoon tänä vuonna. Olikohan kokonaiskustannus n.30t€. Joku "säätiö" hoiti laskun sillä ehdolla ettei kiinteistöä myydä 10v. sisään.
   
 14. 42olds

  42olds 2nd gear

  Muistatko yhtään, mikä säätiö olisi kyseessä.
  Tänne pitääkin soitella heti maanantaina. Kiitti vinkistä!

  Tämä ei ole mahdollista, koska uutta uutta rakentaessa pitäisi maaperä "tarpeen niin vaatiessa" puhdistaa. Lisäksi kun tuo on okt-tontiksi muutettu, niin kunta ei varmaan tykkäisi vain isommasta hallista.
   
 15. Blower Camino

  Blower Camino Gearhead

  kasetttirekan kuorman pelkkä kippaushinta vastaanottopaikalle voi olla jo tähtitieteellinen. täältä helsingistä maata ajetaan pitkin suomea halvempien käsittelykulujen perässä mutta kalliiksi se putsaus tulee. kaivinkoneelle viikon tunnit. täyttömaat. nuuskija mittaamaan pitoisuuksia ja auto ajamaan tavaraa pois. jos heitän mutua yksi kasettikuorma voi maksaa 5000 euroa kipata.
   
 16. jenkula

  jenkula Gearhead

  pk-seudulla kasettikuorma parempaa pihakivisoraa maksaa maltaita muutenkin,puhumattakaan että pitäs saastunutta maata jonnekin kuskailla.
   
 17. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Meinasin että jos siinä omalla nykyisellä koti tontilla on tilaa (tai joku vanha kivijalka;)...) niin pykäsee uuden pajan pystyyn. Sähköt sun muut jo myös valmiina ja saa ne samalle laskulle jne.

  Vanhaa kun joutuu kumminkin remppaamaan niin tuppaa kuitenkin uuden ja rempatun hinta ero olla 0.
  muutenkin ainakin omakohtasesti mukavampi lähtä 10 metrin päähän harrastamaan kuin 10 km.

  Tietysti jos kimppakivaa mielessä niin sillon tollanen huoltsikka on ihan kiva (+ se baari)
   
 18. 42olds

  42olds 2nd gear

  Niinjoo. Kyllä tässäkin olisi rakennusoikeutta jäljellä, varsinkin jos tuon pystyyn homehtuneen liiterin purkaisi takapihalta.

  Tuo huoltsikka saattaisi irrota 20t euroon. Vaikka siihen menisi kunnostukseenkin vähän rahaa, niin siltikään en noin hyviä tiloja oikein sillä rahalla rakentaisi.

  Oon sen verran erakko, että ei oikein nuo kimppatallit innosta. Eiköhän tuossakin tulisi yksin oltua.
   
 19. pantera

  pantera Gearhead

  [​IMG] Kokkolan keskustassa olevan 30-luvun suojellun funkkis TB'n maamassojen vaihto makso n €300 000. Lähtökohta on se että aiheuttaja maksaa, jos aiheuttajaa ei saada vastuuseen niin nykyinen kiinteistönomistaja, sitten soili. tämä on käsittääkseni marssijärjestys. Ei suojeltu korjaamosiipi piti purkaa jotta pilaantuneet maat saatiin vaihdettua. LukOilin kiinteistöpäällikön mukaan dineiroja kului katoksen mittarikentän ja korjaamohallien purkutöihin ja massojen vaihtoon n puoli miljoonaa..olkaa tarkkoina ostaessanne näitä,saattaa jäädä mustapekka käteen
   
  Muokattu: 13.1.2017
 20. BigOJS

  BigOJS 3rd gear

  No voiko sitä enää tuon negatiivisemmin enää hommaa nähdä. Heinäsirkat ja meteoriitti siitä enää puuttuukin. Miten vittu te säilytte edes hengissä kun tuntuu tuo maailmankuva olevan tuon verran synkkä.
   
  Gary Grand, bathory, helvetinkat ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!