Vanhan perävälityksen asennus

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Tylsä Rautasaha, 21.10.2004.

  1. Tylsä Rautasaha

    Tylsä Rautasaha 3rd gear

    Hammasvälys lähinnä askarruttaa, että säädetäänkö tehtaan arvoihin (0.001" - 0.006") vai siihen, mitä se oli (0.008")ennen purkamista ? Ko. perä ollut täysin äänetön ja purettu lukon asennuksen takia. Siis uutta tulee murikka ja laakerit, mutta välitys jäisi vanha.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kaipa siitä voisi lähteä, että tehtaan antamaan ohjearvoon pitää pyrkiä vanhoillakin osilla? Tuossahan on peräinsinöörin mielestä hiven liikaa välystä ollut.
     
  3. Tylsä Rautasaha

    Tylsä Rautasaha 3rd gear

    Niinpä, mutta välityshän on kulunut ja muotoutunut, jos muutetaan hammaskosketusta niin huutaa? Taisin vastata itelleni tässä jo.
    Pitäsisi varmaan ostaa uusi välitys??
     
  4. Tylsä Rautasaha

    Tylsä Rautasaha 3rd gear

    Eipä tule ei. Käyttö-harraste-auto, jotain siihen suuntaan.
     
  5. rt68

    rt68 1st gear

    Laita vaan siihen välykseen missä oli jottei kosketuspinta muutu ja perä ala huutamaan. Yleensäkin vanhoja välityksiä laitettaessa olisi hyvä laittaa kosketuskuvio samaan kohtaan jossa ollut.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Olen jokseenkin samaa mieltäö kuin rt68. Katso, että kosketuspinta on mahdollisimman lähellä vanhaa. Yritä sitten saada välyksiä pienenemään. Tärkeätä on katsoa, ettei kosketuskuvio siirry liian ulos, jolloin rasitus siirtyy hampaiden kärkiin. Jotkut perät voivat huutaa alussa, mutta varovaisen sisäänajon jälkeen tilanne voi rauhoittua.
    Nim. jokunen tehnyt
     

Kerro tästä muillekin!