Vanhat akut VRLA AGM ja tilalle Lithiumit?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Rado, 1.7.2022.

 1. Rado

  Rado Gearhead

  Neuvokaahan nyt tyhmää et voiko vanhat suljetut lyijyakut (VRLA / AGM) vaihtaa lithiumiin.
  Lithiumit olisivat paljon kevyemmät ja pienemmät mutta saako niitä kytkeä sarjaan?
  Pitäisi saada 60v-72v yhteisjännitettä kevyt sähkökolmipyörään.
   
 2. Turbiini

  Turbiini Gearhead

  Tietenkin saa kytkeä sarjaan, aika harvaan käyttöön 3.7v piisaisi. valvontajärjestelmä sitten kennomäärän mukaan.
   
 3. Rado

  Rado Gearhead

 4. Rado

  Rado Gearhead

  Onko nuo yhtään vertailukelpoisia akkuja ja toimivatko lähes samalla tavalla ?
   
 5. Jarzas

  Jarzas 1st gear

  Eiköhän noi suht samalla tavalla toimi, mutta riittääkö tossa litiumissa mainittu 20A purkuvirta tarpeeseen, toisekseen kiinalaiset kaupustelijat monasti lupailee kapasiteetin taivaisiin, tossakin mainitaan että olisi kasattu 18650-kennoista mitä olisi 7kpl rinnan (ja niitä nippuja 3 sarjassa), 60Ah tarkoittaisi että yhden kennon kapasiteetti olisi 8.5Ah, kyllähän kinkit myy 10Ah merkattuja 18650-kennojakin mutta ne on taatusti feikkejä, oikeilla kauppiailla suurimmat kapasiteetit tossa kokoluokassa on 3-4Ah. Eli huonolla tuurilla tollasen Aliexpressistä tilatun 60Ah akkupaketin todellinen kapasiteetti voi olla reilusti alle 20Ah.
   
 6. Rado

  Rado Gearhead

  Kiitos tiedoista.
  Paljonkohan purkuvirtaa tuollaisessa VRLA akussa sitten on eli tässä tapauksessa tuossa 12v 58ah?
   
 7. Jarzas

  Jarzas 1st gear

  En osaa VRLAsta sanoa, mutta 20A ja 60V tekee 1200W, eli periaatteessa pitäisi jaksaa kilowatin moottoria pyörittää, toki jos varsinkin kiinakaupasta akun hommaa niin siihen jatkuvan virrankeston määräänkin kannattaa laittaa reilusti pelivaraa, mieluusti ainakin tuplasti sen mitä moottori laskennallisesti ottaa maksimissaan.
   

Kerro tästä muillekin!