Vanhemman jenkin pito kesäisin ulkona ilman silmää

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Kesämies!, 22.10.2006.

  1. Kesämies!

    Kesämies! Gearhead

    hankalahkosta otsikosta huolimatta yritän udella, että pelottaako/arveluttaako teitä pitää vanhempaa jenkkiä ilman jatkuvaa silmällä pitoa esim. omalla pihalla, yleisellä parkkiksella jne? Itse kun olen aika märkäkorva näissä hommissa niin ainainen pieni pelko on, että osaa lähtee, auto aamulla pukeilla ja renkaat viety jne jne.

    Musseni ex-omistajalta oli viety bensatankin korkki vaikka oli omalla pihalla (omakotitalo) kesäyönä...prkele! :x
     
  2. tammercity

    tammercity Gearhead

    Ei kai sitä nyt ihan joka yö tarvi valvoo keittiön ikkunassa tikapuilla istuen haulikko kourassa mutta kai nää asiat hiukan riippuu kaupungista/kaupunginosasta/naapureista/ym. rosvoista ketä alueella majailee :odroll:

    Tosin omiin jenkkeihin ei kyllä ikinä ole kukaan murtautunu.. jokaiseen hemmetin euro japsi kotteroon on kyllä menty sisään mikä mulla siinä samaisella parkkiksella on omistuksessa vaan ollu.
     
  3. C30943+R05

    C30943+R05 1st gear

    Aina oon jättäny sinne, mihin on ollu tarve. Harrastepelit on saanu olla rauhassa, mut käyttöautoista bensaa ja löpöö on joskus viety, aina on jopa korkki ollu takas paikallaan. Putos muuten Silveradon kulutus lukollisella korkilla aika paljon :rotfl:
     
  4. Stang_81

    Stang_81 Double Gearhead

    AIka rauhassa oma auto on saanu olla, joku tosin oli yrittäny murtautua, oli lukkoa hiplattu. Kaksi kesää auto oli hakunilassa vantaalla ulkona ja sai olla rauhassa.
     
  5. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Mä pidin yleensä aina talon parkkiksella tai kadun laidassa parkissa kunnes 1996 rakkarit moukaroi kirveellä kattoa ja ikkunoita sisään... sittemmin pidin pitkään tallissa, mutta nyt taas pari kesää on auto saanut olla omakotitalon pihan puolella ihan rauhassa iltaisin... kesällä seisoi vaihdelaatikkovian vuoksi sitten työpaikan parkissa muutaman viikon jolloin jo eräs kanssa-autoilija onnistui kolhimaan takakyljen... kaipa se pitkälti tuurista kiinni.
     
  6. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Itselläni oli harrasteautot kapungissa kadun varressa siinä missä käyttikset. Saldona yhden kerran auton päältä oli juostu (ranskanpelti tosin kesti ilman kolhuja), kerran kaikki renkaat puhkottiin (kuten muistakin tienoon autoista), autoihin murtauduttiin joitakin kertoja (yleensä ei ollut mitään arvokasta varastettavaa mutta kyllähän sekin harmitti kun esim kaikki kasetit vietiin) ja kerran iskettiin etusivuikkuna hajalle mutta vasta kun kaikki lukot oli onnistuttu hajoittamaan ruuvimeisselillä. Vähän pahempi juttu olisi voinut olla kun -52 Vedette sitten varastettiin, onneksi (?) poliisi löysi voron ennen kavereita. Viimeinen pisara sitten oli kun silloinen käyttis ja piti-tulla-museoauto varastettiin ja poltettiin. Silloin hankin itselleni tallipaikan viereisen kerrostalon alta. Ja kaikki nuo tapahtuivat Kuopiossa 1980-90-luvulla, Englannissa tai täällä Tukholmassa ei ole ulkomaan vuosina (=1999-) tapahtunut käyttöautoille/moottoripyörälle mitään...
     
  7. mhj

    mhj 1st gear

    Jaa, mulla taas on kuva, että nimenomaan Ruotsissa teininperkeleet särkee kaiken, mikä jää illaksi julkiselle paikalle. Suomessa tais faijan Talbotista häipyä kapselit 80-luvulla Turussa, siinäpä se.
    Täällä Ruotsissa ekana syksynä (-00) oli Capricesta hajoitettu (sic!) rekisterikilvet ja väännetty antenni solmuun+naarmutettu ikkunalaseja. Tämä kaikki perjantai-iltana tuttujen omakotitalon viereisellä parkkipaikalla.
    Pyörä jäi linja-autoasemalle yöksi --> renkaat viillelty rikki. Polkupyörä häipyy noin muuten itä-eurooppalaisten liigojen tai paikallisten narkkarien matkaan alta aikayksikön. Toistaiseksi saldo on yksi varastettu pyörä, opimme kerrasta.
    Nyttemmin kaikki harrastelaitteet seisovat tiukasti liiketunnistimin varustetussa tallissa omalla tontilla. Ei tulisi mieleenkään säilyttää jotain hiukankaan erikoisempaa autoa kadulla. Missään, koskaan. Ensin on oltava säilytyspaikka, sitten vasta kannattaa mielestäni hankkia se auto.
     
  8. weard_racing

    weard_racing 1st gear

    Iltelläni seisoo kaikki autot melkeen aina pihalla ovet auki ja osassa avaimet lukossa ja koskaan ei ole mitään kadonnut tai hajotettu...
    Camino seiso viime kesänä 1.5kk pihassa avaimet lukossa ja ovet auki.
    Golfissa olen pitänny joskus ovia pihalla lukossa kun sisällä on vähän kaikkee arvokasta rojuu ja ikkunnassa on 300e GPS laite..
     
  9. D 51

    D 51 1st gear

    Mulla on auto omassa pihassa saanut olla rauhassa eikä ovet oo lukossa.Ainoo riesa on naapureiden katit jotka pomppii välillä auton päällä.
    Keskellä kaupunkia asuessa mazda323 oli katoavaista sorttia,kolme kertaa varastettiin.Eka kerta sapetti eniten koska roistot vei n.20 cd:tä,kerran oli joku nukkunu humalaansa pois ku aamulla töihin lähdös oli ovet auki lukoista ja vanha viina haisi sopivasti.Ja aina se löyty muuten ehjänä muina kertoina!!! :mad:
     
  10. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Pihalla kesät/talvet. Ovet auki ku ei jaksa laittaa lukkoon...Kuskin puolen lukko toimii vaan vänkärin puolelta...Ei jaksa sohvalla konttailla. Sisällä saa käydä jos joku haluaa....
     
  11. nash

    nash 3rd gear

    autona -34 tudor. Kuskin etulokkari kolaroitu kesällä ja pöllitty bullet venahatut mutta edelleen säilytän ens kesänkin kadun varrella
     
  12. America

    America Gearhead

    Välillä vähän jänskättää kun puolilaiskana jätkänä ei jaksa lähteä laittamaan auton ovia lukkoon, että onko se auto vielä aamulla siinä pihalla. Ehkä paras oli kun etin jonkun puol tuntia auton avaimia aamulla ja sieltähän ne loppujen lopuks löyty virtalukosta yön jälkeen :eek:.
     
  13. lassik3

    lassik3 1st gear

    Lukitussa tallissa yleensä yöt ja viikonloput, talli muutaman minuutin matkan päässä kotoa.

    Jos reissunpäälle eksytty, niin ettinyt jonkun rauhallinen kadunpätkä ja toivottu parasta. Periaatteessa kuitenkin mahdollisimman vähän riskipaikoissa.

    Käyttöautolla ei sitten mitään väliä.
     
  14. pete75

    pete75 3rd gear

    Hah, onneksi asuu täällä susirajan takana niin voi jättää vaikka avaimetkin autoon yöksi paikalleen eikä silti varasteta. :rotfl:
    Kesällä jäi Comero vakuutusyhtiön häkkiin Varkaudessa kolaroinnin jälkeen ja sieltäpä oli sitten käyty pöllimässä stereot ja kromatut venttiilinhatut. Toivottavasti meni tarpeeseen. :mad:
     
  15. cb125twin

    cb125twin Double Gearhead

    itellä lukollinen tankinkorkki mutta olin viime viikolla unohtanu lukittematta yheks yöks nii eikö hörhöt ollu käyneet lypsyllä
    naftakin kelpaa... :mad:
     
  16. Tupis

    Tupis 3rd gear

    Nykyään kun ei tunnu uskaltavan pitää edes käyttöautoa tallin pihalla(kadun varressa) yön yli, ilman että siitä särjettäisiin jotain.
     
  17. MustangGT

    MustangGT Gearhead

  18. jenkkijuuso

    jenkkijuuso Gearhead

    Ihme ja kumma muttei mullakaan mitään ole koskaan harraste darralle tehty tosin ensimmäinen käyttis pommi katos alle kahden tunnin stadikan edestä.
    Darttia jouduin pitämään Tzadissa lönkalla monta vuotta kadun varressa ja samoten kalliossa Kolmannella linjalla ja niin seiso kyllä entinen Kleinbussikin eikä keskustassa tapahtunut koskaan mitään.
    Tapanilassa tosin omakotitalon ikkunan alla oli joku jättänyt närkästyneen terveisensä meidän ex natsi-pakastimeen kun autossa oli takana tarra "tällä menolla teillämme kuolee satoja päivittäin ..vitutukseen!" ja joku oli sitä mieltä että meitä piti tuon tarran takia nuhdella ja pyydettiin oikeen poistamaan tarra, mitä ei tietenkään poistettu :lol:
     
  19. kaukokupee

    kaukokupee 1st gear

    Riippuu tietty paikasta ja siitä onko auto joku nuorison suosima maineikas kiitäjä, vai lipumiseen tarkoitettu pappamalli kuten allekirjoittaneella. Pihalla minäkin pidän kun ei mitään muutakaan paikkaa ole. Joskus on unohtuneet avaimet lukkoon ja ovet auki yöksi ja kyllä se siellä aamullakin oli. Kerran sain irrottaa jonkun tarran siivestä. Enemmän huolettaa se tuleeko joku lihava mamma micrallaan tai lastentarhakuljetus pysäköimään viereen, kuin mikään tarkoituksellinen ilkivalta...
     
  20. bbford

    bbford Gearhead

    En ikinä jätä yöksi pihalle,ajan auton AINA tallille.Syynä tähän on lähinnä se kun asun tälläses v***n slummissa jossa katoaa about joka toinen yö autoista jotain.Iteltä lähtenyt stereot pari kertaa käyttiksestä,kalkkunasta sais paljon kallista osaa irti jos vähänkään tietää mitä ottais mukaansa.

    Sit joskus about 39 vuoden päästä kun mulla on varaa ostaa omakotitalo jostain rauhallisesta paikasta voin jättää vanhuksenkin pihalle yöksi.
     

Kerro tästä muillekin!