Vanhoja valokuvia ameriikan raitilta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja tinareki, 21.12.2013.

 1. max

  max Double Gearhead

  Toi Boeing Stratocruiser joka ylittää tien, on kyllä varmaan niitä viimeisiä laitteita,ennenkuin "suihkarit" (Boeing-707 ja Douglas DC-8) tulivat käyttöön.Noissa on varmaan ollut luokkaa 3000 hp per motti vesi/metanoli suihkutuksen kanssa.No,vikipediakin varmaan tarkemmin kertoo,mutta noin suurinpiirtein.
   
 2. z 900

  z 900 Gearhead

 3. tinareki

  tinareki Gearhead

  ^Z:n kuva ei näy...?

  Tässä kesäistä iltapäiväruuhkaa "2-lane-blacktop" pikkutiellä.
  [​IMG]
   
 4. max

  max Double Gearhead

  Vähän vielä lentsikoista,Huomaatteko että tämän edellä mainitun Boeing Stratocruiserin sivuperäsin on suoraan mallilltaan B-17 ja B-29 pommareista lainattu?
   
 5. 69

  69 Gearhead

  ^^Tälläin muutaman oluen jälkeen kun tota kuvaa kattelee, tuntuu kuin itte istuis tua 58 New Yorkerin takapenkillä, komeeta. Saas nähdä pääseekö yöllä ton Boeingin kyytiin.
   
 6. z 900

  z 900 Gearhead

  [​IMG]
   
  Cumminski tykkää tästä.
 7. Hai

  Hai Double Gearhead

  Tosta DC-8 puheenollen, onhan sekin jo "museopeli".
  Helsinki Vantaalla on kummasti jo reilu puol vuotta lojunu Brissairin DC-8.
  [​IMG]
  Juttelin työkeikalla Finavian kavereiden kanssa, että taitaa olla jo ihan mehevät parkkimaksut kasassa. Ei tietoo, miks makaa Suomessa. Jollain lentokonehöpöjen sivuilla sanottiin, että lojui Tukholmassakin pitkään.
   
 8. max

  max Double Gearhead

  Joo hai,on tullut tuota Ryssän DC-8 kasia katsottua viimeiset puol vuotta, kun olen duuniin mennyt.
  Kollegani antoi tuolle paineilmaa käynnistykseen maalaitteella viikko sitten, jotta ei motit kiinni jämähdä.On samat koneet kuin 320 sarjan Airbusseissa,joten voimaa pitäis riittää.
   
 9. GMies

  GMies 3rd gear

  Palataas takaisin Ameriikan raitille näiden sekoilujen jälkeen.
  Kuva vuodelta 1970. ”SAVE ME” (teksti talonparvekkeen kaiteessa) Rochester House- taloa ollaan siirtämässä toiseen paikkaan, eli tulee LA North Alameda Street’lla liikennettä vastaan.

  [​IMG]
   
 10. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Tästä kyllä samaa mieltä ja Googlen kuvahaullahan noita löytää lisää, jos linkit on läpikäyty, eikä mua ei ainakaan kommentitkaan häiritse.

  [​IMG]

  "Kulta, ootko ihan varma, että oli hyvä idea lähteä Yellowstoneen juuri tänään?"
  Kuvaa katsoessa mietin, ovatko nuo muutamat vastaantulijat "early birdejä" jotka jo tulevat pois kansallispuistosta vai kyllästyneinä jonotukseen päättäneet kääntyä kotiin ?
  Kuva taisi ola vuodelta 1977 ja ameriikankaluston seassa pilkahtaa myös farkku-Volvo. Nuohan siellä ainakin leffojen perusteella lienevät kohtalaisen suosittuja.
   
 11. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  Volvot ja Saabit taisi olla sen ajan hipstereiden, boheemien ym. elämäntaiteilijoiden suosiossa. Onko nykyajan vastine joku Prius tai Tesla?
   
  Cumminski tykkää tästä.
 12. tinareki

  tinareki Gearhead

  ^ Nyt Pertti kärjistää aika rankasti. VW kuplat ja Karman Ghiat olivat ehkä 60-luvulla lähinnä "boheemien ym. elämäntaiteilijoiden" suosiossa, mutta ei 70-luvun puolivälissä tarvinnut kuulua vähemmistöihin ajellakseen euroautolla jenkeissä. Esim 1977 USAssa myytiin yli 11 milj.autoa, joista yli 20% oli tuontitavaraa, pääosin euroopasta ja japanista.
  Volvot ovat olleet jenkeissä suosittuja ns. ylemmän keskiluokan keskuudessa (lääkärit, lakimiehet, jne) jo 70-luvun alusta alkaen.

  Nykyisin kuulut vähemmistöön, jos ajat kotimaisella henkilöautolla. Toyota Camry on ollut eniten myyty malli > 5v. Silti GM hallitsee vielä kotimarkkinoitaan "total light vehicles", koska pickupit ja SUV ovat henkilöautoja suositumpia. Taitaa jakautua 60/40 henkilöautojen tappioksi.
   
 13. spinout

  spinout Gearhead

  Mikä ihmistyyppi ajoi mielestäsi sitten Amazonia (siellä pelkkä 122S) USAssa 60-luvulla? Autoa mainostettiin siellä ettei sitä tarvitse vaihtaa vuosimallimuutosten takia, voi pitää vuosia ja että kestää kauemmin kuin velka.

  Tässä on jotain värikkäitä kuvia:

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]
   
 14. tinareki

  tinareki Gearhead

  No en osaa määritellä ihan vuoden tarkkuudella, kuka milloinkin on Volvolla ajanut.
  Jos tarkemmin luet tätä ketjua, huomaat, ettei se ollut tarkoituksenikaan. Argumentoin vain hieman Pertin väitettä, että Volvon ja Saabin omistajat jenkeissä olisivat olleet boheemeja.

  Volvojen muotoilusta päätellen niitä on suunnattu amerikan markkinoille ihan 30-luvulta alkaen. PV-444 mallia ainakin vietiin jo 50-luvulla, muttei siitäkään sen enempää, kun en ole mikään Volvo asiantuntija enkä sellaiseksi aio.

  Itseänikin potkaisen hieman nilkkaan, kun taisin lipsauttaa stereotypian hippivolkkareista(?)
  Tässä volkkari 50-luvun alkupuolella selvästikin porvarillisessa kotipihassa.
  Omistaja on ehkä suhtautunut autoiluun kylmän rationaalisesti, kun perheen ykkösautonakin on "vain" Nash Rambler Stw? Poika on hyvinpuettu ja collie-rotuinen koira hyvinhoidettu.
  [​IMG]

  Sitten jotain hieman hohdokkaampaa; 1951 Packard tankilla - ja palvelu pelaa! Peräti 3 kpl asiakaspalvelijaa yhtä asiakasta hoitamassa.
  [​IMG]
   
 15. Vuokralainen

  Vuokralainen Gearhead

 16. GMies

  GMies 3rd gear

  Siellä satsattiin laatuun.

  [​IMG]

  Toiset taas satsasi määrään.

  [​IMG]
   
 17. superbird

  superbird Gearhead

  Moottorin osia pitkin ajo rataa
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 18. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  Portland, OR 1955

  [​IMG]

  Tilaa säästävä tapa tuo "hyllytys"
   
 19. max

  max Double Gearhead

  Olisko ollut 76-77 kun pääsin isäni mukaan ensi kertaa hänen työmatkoilleen New Yorkiin ja muuallekin Amerikkaan.Jo tuolloin olin innostunut jenkkien "isoista autoista".Näitähän vielä oli siihen aikaan kadut täynnä viljalti;mutta ei enää.
  Aivan kuin olis päässyt karkkikauppaan kun näki Amerikan lotjia ja ratissa ainakin isoimmissa oli neekeri lierihattu päässä ja bändi mukana jointti huulessa.
  Varmaan se on yhtenä syynä,että matkustaminen ei enää sinne kiinnosta,kun kaikki entinen on poissa.Kaikki siellä vetävät Hondalla tai Toyotalla.......
   
  Cumminski tykkää tästä.
 20. 63S88

  63S88 Gearhead

Kerro tästä muillekin!