Vanhoja valokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.11.2006.

  1. buickadi

    buickadi Gearhead

  2. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Fairlanessa etunoja kohdillaan!!
     
  3. C-barge

    C-barge Gearhead

    Ja mihin onkaan kadonneet kaikki L88 scoopit! Jotain Cow Inductioneita kyllä lykätään konepellille vaikka tollanen olis paaljo hienompi.
     
  4. Remu63

    Remu63 1st gear

    Onkos tuo GT Faikku se Kokkolassa oleva?
    Hyvä etunoja on tässäkin vai olisko peräti sama auto,80-luvun alusta oleva kuva.
    [​IMG]
     
  5. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Kyllä ois taas juttuu melkein joka autosta.. ^toi Remun kuvaama Faikku. Uskaltaisin väittää että tuo on se missä oli suomen leveimmät takarenkaat silloin 70 luvulla. Muistaaks Fmila ja muut vanhat pierut? Se oli kova juttu silloin ja kyllä niitä ihailtiin. Ei noi renkaat mitkä tossa kuvassa. Röyhkeästi se ajeli ilman kuraläppiä! Laitonta, silloin sakon paikka.
     
  6. GT66

    GT66 Gearhead

    Tämä punainen GT, jonka perä tavoittelee taivaita on se "kokkolalainen yksilö" eli meikäläisen Faikku. Tässä kuvassa se on minua edeltäneen yksityishenkilön omistuksessa. Minähän ostin Faikun 1984 BreVir-autosta ja auto on minulla vieläkin. Tosin kolaroinnin jälkeen nyt enemmän ja vähemmän työn alla, kun on noita muita "projekteja" pukannut väliin. Tämä upea kuva on varmaan otettu Räyskälässä missä edellinen omistaja kävi testaamassa kuinka Faikku kulkee 428-isolohkon avittamana. Meni kuulemma korkeita 15-aikoja kun hän ei uskaltanut ajaa Faikulla tässä asennossa yli 150 kilsaa tunnissa... Sininen GTA Faikku oli aikoinaan Varkauden suunnalla omistuksessa eli kyseessä on kaksi eri autoa.
     
  7. buickadi

    buickadi Gearhead

  8. C-barge

    C-barge Gearhead

    Korkeella 15 ajalla ei kyllä tarvinne ajaa lähellekään päälle 150 kilsaa tunnissa. :rotfl:
     
  9. tinareki

    tinareki Double Gearhead

    Kokkolassa oli 70-luvun lopullakin nätti Fairlane tai Galaxie coupe juuri tällä korilla. Muistaakseni se auto oli silloin metallihohto sininen väriltään. Perä ei ollut noin korkealla, mutta menohaluja sillä oli. 80-luvun alussa se katosi katukuvasta. Kertoivat, että se myytiin Pietarsaareen tai Nyka'byhyn ja ostaja kolaroi sen pahasti heti kotimatkalla. Toinen kylki ruttuun ja runko kieroon, kaatoi kuulemma puhelinpylvään...

    Liittyykö nämä tarinat mitenkään kuvan Faikkuun....?
     
  10. Remu63

    Remu63 1st gear

    Jotenkin näyttäis että oltu samassa paikassa melkolailla samaan aikaan :D
    Sun kuva on vaan laadukkaampi :(
    [​IMG]
     
  11. Remu63

    Remu63 1st gear

    On niin hieno korimalli tuo 66-67 Faikku että jatketaan vielä.
    Se on Räyskälästä se aiempi P.G:n faikun kuva,samasta paikasta 1986.
    Eli eri auto kyseessä?
    [​IMG]
     
  12. Jza

    Jza Double Gearhead

    Nyt on niin paljon paremmin säilynyt toi toinen kuva, että on pakko kysyä mitä eroa noissa on. Onko toi buickadin otos kenties diasta skannattu? Kenen filmit ja paperit käytössä? :D
     
  13. harri60

    harri60 Gearhead

    [​IMG]
    Laitetaan vielä yksi. Samoilla paikkoilla ollaan oltu. :D :D :D Toi ruuskee takkinen näkyy molemmissa kuvissa vasemmalla.
     
  14. GT66

    GT66 Gearhead

    Legendat on aina legendoja, mutta niitä on hauska kertoa... Totta lienee kuitenkin se, että yli 150:iä tällä etunojalla ei ole turvallista varttimaililla eikä etenkään arkiliikenteessä...
     
  15. GT66

    GT66 Gearhead

    Auto ei ollut tämä vaan varmaankin erään Keiskin -65 Ford Galaxie 500 XL HardtopCoupe viritetyllä 390-isolohkolla ladattuna. Galaxie myytiin pois ja se meni Pietarsaareen 1970-luvun lopulla. Uusi omistaja oli kotimatkalla lipsauttanut auton Pietarsaaren rantatiellä perä edellä lyhtypylvääseen kun oli sateella alkanut leikkiä kaasun kanssa. Galaxie korjattiin ja erinäisten vaiheiden jälkeen se palasi takaisin Kokkolaan 1980-luvun lopulla. Auton osti kaverini Kimmo, jonka kanssa kolaroimme sen kun perä hirtti kiinni vauhdissa. Tuo kolarikuvauksesi voisi sopia tuohon meidän ojaan ajoon, sillä silloin ruttuun meni vänkärin kylki ja runkokin itse asiassa katkesi useammasta kohdasta. Sen se tekee kun vauhti tyssää kerralla 80 km/h vauhdissa, mutta onneksi henkilövahinkoja ei sattunut... Kimmo kunnosti Galaxien ennen kuin myi sen eteen päin. Viimeksi kun siitä kuulin vaikutti se Vetelin suunnassa kelta-harmaaksi maalattuna. Missä lie nykyään.

    Minun Faikkuni oli tuo metallinhohtosininen johon todennäköisesti viittaat tekstisi aluksi.
     
  16. GT66

    GT66 Gearhead

    Eri auto on. Ostin Faikkuni 1984 syksyllä ja se oli jo tuolloin maalattu metallnhohtosinisellä.
     
  17. buickadi

    buickadi Gearhead

    Kuvattu järkkärillä jossa kodakcrome 25 tai 64 diafilmi skannauksen jälkeen photosopilla hiukan paranneltu
     
  18. buickadi

    buickadi Gearhead

    Varmaan samois kengän jäljis kuvaushetkellä
     
  19. Putte

    Putte 1st gear

    Eikös tämä ollut järvenpääläisen Stockki kuskin toinen faikku, joka tulöi vaihdossa priimakuntoiseen -67 GTA Faikuun.
     
  20. homer

    homer Double Gearhead

    Pasi Mikkonen vuonna 1986 räyskälässä?
     

Kerro tästä muillekin!