Vanhoja valokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.11.2006.

 1. Scuderia Gungko

  Scuderia Gungko 3rd gear

  Jatka vaan samaan tyyliin, itselleni jää kyllä varmaan ikuiseksi arvoitukseksi se miten Pobedan ja Warzawan voi erottaa toisistaan luotettavasti kuvassa jossa yksityiskohdat eivät oikein erotu. Muistaakseni oli kuitenkin niin, että Uotila oy:n maahantuoma puolalainen "sekunda-popeda" yllätti osoittautumalla kovassa ajossa venäläistä esikuvaansa lujemmaksi autoksi.

  Fordi menee mun kirjoissa kyllä omavalmisteeksi, ajan tapa tuntui vaan olevan se, että kun katon kautta ympäri mehtään kieritetyn vanhan taksin kovakulkuinen tekniikka hyödynnettiin kilpa- tai urheiluautoon, niin lopputulos nimettiin lähes poikkeuksetta lisäämällä kanta-auton merkkiin lisukkeeksi "Special". Joku vähän erikoisempi peli saattoi saada nimen myös rakentajansa mukaan, mieleen tulee lähinnä ruotsalaisen Gunnar Ohlssonin Go-On Special ja Suomessa kuraa ja kauhua ympärilleen kylvänyt Ikäheimo Special. Go-Onin tarina on aika kummallinen, sillä Ohlsson kertoi salakuljettaneensa auton voimanlähteenä toimineen Lancia V8-moottorin Suomesta. Risa lättäpää tuotiin Suomeen "korjattavaksi", ja Lancian moottori vietiin samalla tullikirjauksella Ruotsiin. Koneen on melkein pakko olla kotoisin tästä kuvasäikeessä nähdystä autosta:

  [​IMG]

  https://www.overdrive.fi/forum/thre...sia-autovalokuvia.310245/page-25#post-3767812
   
  Muokattu: 10.9.2020
  Dataviilaaja, heh heh©, dart -66 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 2. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Muuta asiaa. Mikä olisi hyvä skanneri ?
   
 3. Jussi475

  Jussi475 1st gear

 4. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Muuten menee hyvin mutta Gigantin vastaus tuolle v550 laitteelle
  "Pahoittelut, emme löytäneet hakusanaan liittyviä tuoteosumia"
   
 5. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Dioista ja mikspäei filmiruuduistakin saa hyvää laatua kuvaamalla ne (järjestelmä)kameralla läpivalaistuna. Mulla ei nyt satu olemaan kuvaa mun setistä muttei se ole sen kummempi kuin 3D tulostettu diapidin (kehykselliselle dialle) jonka olen kiinnittänyt makro-objektiivin päähän. Kameran salama on jatkojohdon päässä ja valaisee valkoisen taustan kautta dian, joka siis läpivalaistaan.

  Oon tehnyt tällä värkillä noin 8000 oma diaa digitaaliseksi ja muutaman muillekin. Mitä nyt olen ostopalveluna tehtyjä (FotoYks) diaskannauksia nähnyt, niin tää on 6-0 niihin verrattuina.

  Paperikuville tasoskanneri on hyvä.
   
  heh heh© ja MJF tykkäävät tästä.
 6. harrastaja

  harrastaja Gearhead

  Tässä malliksi kameralla (panasonic FZ1000). Ei tuon tarkkuus oikein riitä, jos haluaa ne kuvan yksityiskohdatkin talteen. Pitäisi myös askarrella jonkinlainen teline.
  Parempi tämäkin on, kuin kokeilemani Clas Ohlsonin "5 mega pixel slide/negative & photo scanner".
  Tällaiseen nettikäyttöön riittänee tuokin laatu...

  Olikohan kuva tarpeeksi vanha?
  [​IMG]
   
  heh heh©, Pande_K ja cdv70 tykkäävät tästä.
 7. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Pinterest löytö. Linja-autot pysähtyivät Imatrankosken keskustassa ennen muinoin Alvar Aallon lippakioskin vierellä. Taksitolpalla näyttäisi olevan 1967 Dodge Dart. Etualalla oleva nakkikioski oli toiminnassa vielä 80-luvun alussa.

  [​IMG]
   
 8. heh heh©

  heh heh© Gearhead

  Juu ja vaikka skanneri olisi miten tarkka tahansa niin eihän sillä voi saada parempaa kuvaa kuin mitä se alkuperäinen paperikuva/dia on. Varsinkin nopeissa filmeissä tuli rakeisuus suurennettaessa ongelmaksi joten ei niitä megapikseleitä kamerassakaan niin paljoa tarvita varsinkin jos kuvan koko vastaa alkuperäistä.

  Ja sitten toinen juttu, skannailin Xeroxin kalliilla monitoimikoneella, semmoinen kuution kokoinen toimistokone, paperikuvia ja sillä ei saanut kunnon tulosta aikaiseksi. Samsungin J5 kännykällä sain huomattavasti parempia "skannauksia". Aattelinkin rakentaa semmoisen reprokuvaus telineen Canonin EOS 10D:lle, tai itse asiassa ei tarvitse tehdä kuin kiinnityssovite suurennuskojeen (filmi/paperi ajalta) jalustaan.

  Slant Sickness kirjoitti:
  "Dioista ja mikspäei filmiruuduistakin saa hyvää laatua kuvaamalla ne (järjestelmä)kameralla läpivalaistuna. Mulla ei nyt satu olemaan kuvaa mun setistä muttei se ole sen kummempi kuin 3D tulostettu diapidin (kehykselliselle dialle) jonka olen kiinnittänyt makro-objektiivin päähän. Kameran salama on jatkojohdon päässä ja valaisee valkoisen taustan kautta dian, joka siis läpivalaistaan."

  Toi on kyllä pätevä keksintö!
   
  Muokattu: 17.9.2020
 9. Jeep360

  Jeep360 2nd gear

   
 10. Jeep360

  Jeep360 2nd gear

  Mun silmään auto tolpalla näyttää Americaanilta 66>
   
 11. 69

  69 3rd gear

  Rambler vois olla, ei ainakaan Dart
   
 12. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Ei ihan suomalaisia wanhoja valokuvia, mutta menkööt...kuvassa ressutalli ja vanha puutalo/talli taustalla. Sorapiha tietenkin kuuluu asiaan ja ilmeisesti ristuksen kuuma päivä kun hyttyset syö käsivartta.

  Joku Plimuuttihan siinä on romatulla perämurikalla...

  [​IMG]

  Lienee moneen kertaan laitettu linkki, mutta ei se mitään. Laitetaan uudestaan!

  https://70sstreetmachines.tumblr.com/
   
  sleepercooler, esmi, Pande_K ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. 383

  383 Gearhead

  Näyttää olevan hemi !
   
 14. BHBS

  BHBS 2nd gear

  Aito 1971 Hemicuda takavuosien Norjassa. Tuskin pressutallissa tulevana talvena.
   
 15. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Autojen varma tunnistaminen pienistä kuvista ei myöskään kuulu vahvuuksiini. Dartin valitsin mm siksi että tiedän ainakin yhden sellaisen olleen taksina Imatralla. Olen jopa matkustanut sellaisen kyydissä noin 800 kilometriä vuonna 1968.
   
 16. lowdrive

  lowdrive 1st gear

  Brake Drum, kattelin finna palvelun kautta haulla "imatra", löytyy melkein 6000 kuvaa....esim tuosta omatekele kilpurista on 4-5 kuvaa. Kuorma-auto Niskalla montussa on varmaan De Soto, niitä myytiin ja esiteltiin Imatralla... siellä on paljon autoliikkeiltä jne..
   
 17. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Vanhahko kuva Imatran kauppalan alueelta. Tuulikallio vuodelta 1957. Etualalla olevan ajoneuvon merkkiä tai mallia en ala arvailemaan koska pari edeltävääkin arvailua on mennyt vituksi.

  [​IMG]

  Tuulikallio, asuinkerrostalot osoitteissa Karhumäenkatu 11 ja Tuulikallionkatu 22. Valok. Eino Mäkinen 1957. Imatran kaupunginmuseon kuva-arkisto.
   
 18. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Jaa, näyttäs olevan tuleva Imatran Auto-Urheilun toimipiste jossa asioin kakskytä vuotta ja jossa kassalla piikki oli pitkä ja ihmiseen luotettiin. Sekä myös Peter James Goodmanin entinen kotitalo tuo siis molemmilla vasemmalla oleva. Peter hitsasi Nallen pajassa käsityötunnilla ristin Tainionkosken yläasteella jossain 70/80- lukujen taitteessa. Heavylaulajahan siitä tulikin.
   
 19. MJF

  MJF Double Gearhead

  Eikö tuo oo IFA


   
  jariha tykkää tästä.
 20. Ääni tälle: IFA F9

  [​IMG]
   

Kerro tästä muillekin!