Vanhoja valokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja C5_Z06, 12.11.2006.

 1. ilu100

  ilu100 Gearhead

   
 2. gremlin

  gremlin Gearhead

  Olisko ollut joku Helsinkiläinen lääkäri, tai joku vastaava.
  Tiedossa kyllä on mutten muista enään, Jykä A sen joskus kertoi kun tiesi tuon(kin) auton alkupään vaiheista.
   
 3. gremlin

  gremlin Gearhead

  Noniin, löysin vanhan viestin koskien AUR-44 historiaa:

  Tää voipi olla puuta heinää, mutta mulla on sellanen tunne et kyseessä on alunperin Beessin värinen yksilö, selvinnee konehuoneen lätkästä se väri. Vissiin uutena Munkkiniemeen vanhempi herrasmies ostanut, muistan kouluaikoina sitä säännöllisesti nähneeni. Se oli vielä 80-luvun alkupuolella aivan orkkiskunnossa pakoputkineen kaikkineen. No, sitte joskus 80-luvun puolvälissä yks Vantalainen heppu oli onnistunut sen sotamaan. Siinä vaiheessa siihen vissiin tehtiin jotain pikku korityötä ja maalattiin siinä vaiheessa uusiks orkkisvärillä. Mekin sotkeuduttiin siihen projektiin osia käytettiin konehuoneesta sinkattavana ja keltapassivoitavana. Ainakin jarrutehostin ja kaikkee muut airtilähtevää. Mottiremppakin siihen tehtiin siinä vaiheessa, muistaakseni ihan laakerointi ja tiivistys tyyppinen.
  No joo, mut auto siis valmistu ja siit tuli hieno, siihen tais tulla oikeen kerska slottivanteetkin siinä vaiheessa. Alunperin oli kokopeittävillä pöläreillä ku useimmat noista oli rallye wheelseillä. Mä sillä silloin jonkuverran ajelin ja kerran kolmee duunikaveria kyydistsin ni kellotettiin se nollasta sataan niin et kaveri käytti sekkaria ja katto mittarii. seittemän sekkaa meni mikä oli virheetkin huomioiden aika lahjakkaasti siihen aikaan neljä päällä. No sittemmin omistaja muuttu classic chevy ja nykyään rodinostalgiahemmoks, ja swingeri meni myyntiin. Mun käsityksen mukaan se muuttu myöhemmin vihreeks mut siitä miten ja miks en tiedä. Enkä muutakaan sen jälkeisistä ajoista.
   
 4. Desoto57

  Desoto57 2nd gear

  Räyskälä (1983?) [​IMG]
   
  cdv70, esmi, isalmela ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. litres

  litres 3rd gear

  Saatan muistaa väärin... mutta toi auto pyöri mielestäni keskisellä uudellamaalla...
   
 6. Car nut

  Car nut 1st gear

  Lahdesta oli tuo '55 Chevy.
   
 7. Desoto57

  Desoto57 2nd gear

  Ilmankos auto näkyy myös Sleepy Sleepersin "Swinging Chevy" videolla.
   
 8. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

  Kimi-oz ja malvasto tykkäävät tästä.
 9. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

 10. C5_Z06

  C5_Z06 Double Gearhead

 11. fmila

  fmila Gearhead

  No mutta, tossa ekassa kuvassa tossa linkissä taustalla näyttäis olevan ZYP-47 Camaro. Autohan on nykyisin mulla, tai siis ollut jo muutaman vuosikymmenen. Kuului siis silloin Pelle Gästrinin perheen kalustoon. Olis kiva tietää kukakohan on ollut liikkeellä silloin. Pelle oli vielä Intissä -76 kesällä?? Mutta joo, saihan niitä lomia ja yhdessä oltiin tolla Camarolla myös -76 kesällä Mantorpissa katselemassa kiihdytys kisoja. Se oli mun eka reissu "pikku-amerikkaan", Pelle oli käynyt siellä jo useammankin kerran.

  Kiitos Pekka ja Ilkka t. AM
   
 12. Car nut

  Car nut 1st gear

 13. SARKERI-71

  SARKERI-71 Gearhead

  Oldsmobile -69 (AAN-442) Museoajoneuvo , Määräaikaiskatsastettu 03.07.2020 (Traficom 14.03.2021).
   
 14. Desoto57

  Desoto57 2nd gear

  Räyskälä. [​IMG]
   
  cdv70 ja esmi tykkäävät tästä.
 15. esmi

  esmi Gearhead

  Leppäsen Seppo ton rakensi tohon kuntoon Lahest!.
   
 16. litres

  litres 3rd gear

  OK , uskotaan:D
   
 17. Kimi-oz

  Kimi-oz Gearhead

  Tähän kuvaan on saatu ikuistettua ainakin Suomen oloissa todella harvinainen Ford! Harmi vaan että sen kilvet on rajattuna kuvasta pois, tuollaisia 2d sedan GXL Taunuksia vinyylikatolla ei kauhean montaa Suomeen ikinä tullut. :D

  Toisaalta ei kai tuota etualalla olevaa Fordia ainakaan vinyylikatollisia 2d GXL Taunuksia enempää Suomeen tullut? :)
   
  Muokattu: 15.3.2021
 18. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  ^ei näy takatolpan vaakunaa, eli voi olla myös GT vinyylikatolla, yleensä ne oli coupeja, itellä oli tommonen maize yeollow Gxl cortiina aikoinaan 2.0 ohc jollain ehkä orkkis britti aluvanteilla, sekään ei ollu ihan kaikista yleisin kottero...
   
 19. Kimi-oz

  Kimi-oz Gearhead

  Kiitos linkistä, sen kautta löytyi paljon hyviä kuvia!
  https://huttunen.galleria.fi/kuvat/ ja sieltä esim https://huttunen.galleria.fi/kuvat/1976-07-24+Keimola+Drag+Race/ tai https://huttunen.galleria.fi/kuvat/1976-08-22+Beaver+Motor+Festival/

  Tämän toisen laittelin joskus kilpa-autokuviin, mutta jaetaan se nyt täälläkin: https://rallikari.kuvat.fi/kuvat/

  Joku on ollut katsomassa kisoja tummanpunaisella fullsizen näköisellä autolla, mutta en heti keksi mikä tuo on?
  https://rallikari.kuvat.fi/kuvat/Artukainen+1977/Artukainen+-77+714.jpg
  https://rallikari.kuvat.fi/kuvat/Artukainen+1977/Artukainen+-77+707.jpg

  Hieno kuva:
  https://rallikari.kuvat.fi/kuvat/Keimolan+otoksia+1978/Keimola+v1978+305.jpg
   
 20. Kimi-oz

  Kimi-oz Gearhead

  Mk3 Cortina ja TC1/Knudsen Taunushan olivat lähes/täysin 100% eri autoja, vaikka sisarmalleja olivatkin. Sen näkee hyvin vaikka Motomobilen sivuilta osia katsellessa, aika harva (varsinkaan piste/kori/sisusta/tekniikkaosa=ei mikään) käy ristiin, alustasta ehkä jotain.

  GXL Cortinassa c-pilarin merkki oli keskellä tolppaa, Taunuksessa vinyyliosan etualareunassa kuten tuossa kuvassa on. Taunus GT:ssä ei ikinä ollut C-tolpissa merkkejä. ;) Länsi-Saksan Taunuksissa tuo väri oli nimeltään Daytona-Gelb, oman Coupen värinä on kupferbraun mustalla vinyylikatolla. :)
   

Kerro tästä muillekin!