Vani naputtaa/säksättää ??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 13.5.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ongelma ois seuraavanlainen: Vanista kuuluu outoa naputusta/säksätystä repsikan puolen takalokarin edestä ( tai sieltä päin).
    olen huomannut, että naputus voimistuu ja tihentyy kun painaa kaasua, joskus ääni taas häviää. Auton ei tarvitse olla liikkeessä kun tämä ääni kuuluu, eli ei luultavasti ole mikään resonointi ääni tai tuulen aiheuttama.
    Voiko asiaan vaikuttaa se, että pakarissa on pienet reijät äänenvaimentajien kohdalla?? Vani on vm.90 g20 6.2d.

    Joten jos jollain ois ees pieni kutina mikä kyseisen äänen aiheuttaa niin ei muuta kun vastailemaa, alkaa meinaan pikkuhiljaa ärsyttää se ääni!!

    Ps: Suomi24:n keskustelu palstalla huomasin, että muillakin on samanlainen ongelma, mutta sinne ei tullut mitää vastauksia/ hyviä arvauksia, joten päätin kirjotella tänne.
     
  2. HEAVYDUTY

    HEAVYDUTY 1st gear

    Taitaapi kuulua risasta savupiipusta,mulla säksättää kans... :-?
     
  3. Rokrami

    Rokrami Gearhead

    Mulla naputtaa kans mut loppuu kylläkin koneen lämmettyä. Mä oon käyny mielessäni jo läpi vaihtoehtoja katkenneesta venttiilinjousesta tai kuolemaa tekevästä nostajasta mut oliskohan se tosiaan toi hanttarin puoleinen savupiippu joka mullakin vuotaa pöntön juuresta.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Pakarivuodolta toi vaikuttas jos sieltä takapyörän vierestä ääntää...
    Vedättäessä varsinkin räpätää jos putkeen on märkiny reikä..
    Torvia rakentelemaan tai ostamaan...
     
  5. Vanbird

    Vanbird 1st gear

    Taitaa olla näitä Vanin outoja ominaisuuksia. Itselläni vastaavanlainen säksätys kuuluu myös, pakari on ehjä ja kardaanin ristikko vaihdettu. Epäilisin jotain venttiileihin liittyvää?? lämpösellä koneella säksätys ei juuri kuulu. Kaverilla oli myös samanlainen Vani aikoinaan ja siinä vikaa etsittiin vaihdelaatikkoa myöten, mutta tuloksetta. Autolla oli ajettu n. 600 000 km ja pelas muuten hyvin. Raukka vain hermostu tuohon ääneen, kun pelkäs että jotain suurempaa kilahtaa. Mystinen haitta, mutta ajoon ei ole vaikuttanut ja kilometrejä kertyy.
     
  6. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Kyllä niitä ääniä löytyy joka autosta, mutta ei niiden takia kannata yöunia menettää.
     
  7. Jölli

    Jölli Gearhead

    Itsellä on vm. -89 6,2l dieselivani. Mainittu "säksätys" ääni kuului jostain pelkääjän penkin takaa. Vuotavaksi pöntöksi luulin minäkin ja ne vaihdettuani tuli todettua, että turhaa oli vaihto.
    Sitten irroitin polttoainelinjat siitä oikeanpuoleisen runkopalkin kyljestä, solumuovia väliin ja taasen kiinni. Ja kas helevettiä, ääni loppui, tai oikeastaan vaimeni melkein olemattomiin, nyt sen kanssa voi elää :)

    Mikä lienee äänen aiheuttanut, olisiko mahdollisesti tankissa polttoaineputkissa jonkinlainen takaiskuventtiili, joka aiheuttaa tämän äänen!? Mene ja tiedä, mutta suosittelen kokeilemaan tuota eristysjuttua.
     
  8. wili

    wili 3rd gear

    Polttoaineen paluulinja sen säksätyksen aiheuttaa. Kuuluu varsinkin kylmällä koneella. Ei siis syytä huoleen.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Täytyykin mennä kokeileen tota solumuovi temppua :)
     
  10. timuli

    timuli Gearhead

    Se säksätys kuuluu paljon selvemmin silloin kun muija on kyytissä :D
     
  11. jyha

    jyha 1st gear

    ja ymmärtääkseni solumuovi imuaukossa auttaa tuohonkin vaivaan!(viitataan edeltävään heittoon)
     
  12. horses

    horses 1st gear

    Tää haku on hyvä... olen tota työjuhtaa tässä ropeloinut vähän sinneppäin kun sen kuuluisi olla ja törmäsin tuohon samaan "naputukseen" ,paikallistin sen juuri tuonne apparin puolelle takalokarin paikkeille ja vielä niin että naftaputket siellä paukkui, noin 15 cm tankista eteenpäin ja alimmainen putki tuntui hyvin sormille kun "naputti". Tässä topicissa oli eri arvailuja moisesta vaan ei tullut selvää varsinaisesta aiheuttajasta, mikähän lienee?
     
  13. meitsi83

    meitsi83 1st gear

    Onkohan tässä vuosienvarrella joku keksiny miksi se paluuputki säksättää? Tuskin ne uutena on säksätelly niin että sisälle kuuluu. Olis vaan kiva poistaa vamma eikä vaan eristää ääntä.
     
  14. Mika.T

    Mika.T Gearhead

    Paukuttanee mekaanisen siirtopumpun liikkeen tahtiin...

    mm. vanhoissa diiselimersuissa on paluulinjassa ~20cm pätkä sellaista kimmoisaa kumiletkua joka vaimentaa mekaanisen siirtopumpun "sykkeen"
     
  15. meitsi83

    meitsi83 1st gear

    Juu sen tahtiinhan se vissiin hakkaa, mutta meinasin sitä että onko ääni oire esim siirtopumpun kulahtamisesta, paluuputken tukkoisuudesta tai jostain muusta vastaavasta.
     

Kerro tästä muillekin!