Vani naputtaa/säksättää ??

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 13.5.2005.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Ongelma ois seuraavanlainen: Vanista kuuluu outoa naputusta/säksätystä repsikan puolen takalokarin edestä ( tai sieltä päin).
  olen huomannut, että naputus voimistuu ja tihentyy kun painaa kaasua, joskus ääni taas häviää. Auton ei tarvitse olla liikkeessä kun tämä ääni kuuluu, eli ei luultavasti ole mikään resonointi ääni tai tuulen aiheuttama.
  Voiko asiaan vaikuttaa se, että pakarissa on pienet reijät äänenvaimentajien kohdalla?? Vani on vm.90 g20 6.2d.

  Joten jos jollain ois ees pieni kutina mikä kyseisen äänen aiheuttaa niin ei muuta kun vastailemaa, alkaa meinaan pikkuhiljaa ärsyttää se ääni!!

  Ps: Suomi24:n keskustelu palstalla huomasin, että muillakin on samanlainen ongelma, mutta sinne ei tullut mitää vastauksia/ hyviä arvauksia, joten päätin kirjotella tänne.
   
 2. HEAVYDUTY

  HEAVYDUTY 1st gear

  Taitaapi kuulua risasta savupiipusta,mulla säksättää kans... :-?
   
 3. Rokrami

  Rokrami 3rd gear

  Mulla naputtaa kans mut loppuu kylläkin koneen lämmettyä. Mä oon käyny mielessäni jo läpi vaihtoehtoja katkenneesta venttiilinjousesta tai kuolemaa tekevästä nostajasta mut oliskohan se tosiaan toi hanttarin puoleinen savupiippu joka mullakin vuotaa pöntön juuresta.
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  Pakarivuodolta toi vaikuttas jos sieltä takapyörän vierestä ääntää...
  Vedättäessä varsinkin räpätää jos putkeen on märkiny reikä..
  Torvia rakentelemaan tai ostamaan...
   
 5. Vanbird

  Vanbird 1st gear

  Taitaa olla näitä Vanin outoja ominaisuuksia. Itselläni vastaavanlainen säksätys kuuluu myös, pakari on ehjä ja kardaanin ristikko vaihdettu. Epäilisin jotain venttiileihin liittyvää?? lämpösellä koneella säksätys ei juuri kuulu. Kaverilla oli myös samanlainen Vani aikoinaan ja siinä vikaa etsittiin vaihdelaatikkoa myöten, mutta tuloksetta. Autolla oli ajettu n. 600 000 km ja pelas muuten hyvin. Raukka vain hermostu tuohon ääneen, kun pelkäs että jotain suurempaa kilahtaa. Mystinen haitta, mutta ajoon ei ole vaikuttanut ja kilometrejä kertyy.
   
 6. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Kyllä niitä ääniä löytyy joka autosta, mutta ei niiden takia kannata yöunia menettää.
   
 7. Jölli

  Jölli Gearhead

  Itsellä on vm. -89 6,2l dieselivani. Mainittu "säksätys" ääni kuului jostain pelkääjän penkin takaa. Vuotavaksi pöntöksi luulin minäkin ja ne vaihdettuani tuli todettua, että turhaa oli vaihto.
  Sitten irroitin polttoainelinjat siitä oikeanpuoleisen runkopalkin kyljestä, solumuovia väliin ja taasen kiinni. Ja kas helevettiä, ääni loppui, tai oikeastaan vaimeni melkein olemattomiin, nyt sen kanssa voi elää :)

  Mikä lienee äänen aiheuttanut, olisiko mahdollisesti tankissa polttoaineputkissa jonkinlainen takaiskuventtiili, joka aiheuttaa tämän äänen!? Mene ja tiedä, mutta suosittelen kokeilemaan tuota eristysjuttua.
   
 8. wili

  wili 3rd gear

  Polttoaineen paluulinja sen säksätyksen aiheuttaa. Kuuluu varsinkin kylmällä koneella. Ei siis syytä huoleen.
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Täytyykin mennä kokeileen tota solumuovi temppua :)
   
 10. timuli

  timuli Gearhead

  Se säksätys kuuluu paljon selvemmin silloin kun muija on kyytissä :D
   
 11. jyha

  jyha 1st gear

  ja ymmärtääkseni solumuovi imuaukossa auttaa tuohonkin vaivaan!(viitataan edeltävään heittoon)
   
 12. horses

  horses 1st gear

  Tää haku on hyvä... olen tota työjuhtaa tässä ropeloinut vähän sinneppäin kun sen kuuluisi olla ja törmäsin tuohon samaan "naputukseen" ,paikallistin sen juuri tuonne apparin puolelle takalokarin paikkeille ja vielä niin että naftaputket siellä paukkui, noin 15 cm tankista eteenpäin ja alimmainen putki tuntui hyvin sormille kun "naputti". Tässä topicissa oli eri arvailuja moisesta vaan ei tullut selvää varsinaisesta aiheuttajasta, mikähän lienee?
   
 13. meitsi83

  meitsi83 1st gear

  Onkohan tässä vuosienvarrella joku keksiny miksi se paluuputki säksättää? Tuskin ne uutena on säksätelly niin että sisälle kuuluu. Olis vaan kiva poistaa vamma eikä vaan eristää ääntä.
   
 14. Mika.T

  Mika.T Gearhead

  Paukuttanee mekaanisen siirtopumpun liikkeen tahtiin...

  mm. vanhoissa diiselimersuissa on paluulinjassa ~20cm pätkä sellaista kimmoisaa kumiletkua joka vaimentaa mekaanisen siirtopumpun "sykkeen"
   
 15. meitsi83

  meitsi83 1st gear

  Juu sen tahtiinhan se vissiin hakkaa, mutta meinasin sitä että onko ääni oire esim siirtopumpun kulahtamisesta, paluuputken tukkoisuudesta tai jostain muusta vastaavasta.
   

Kerro tästä muillekin!