vani purkaa virrat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja fury76, 24.2.2005.

  1. fury76

    fury76 1st gear

    eli toi mun 6.2 89 chevy vani purkaa yön aikana akun tyhjäks ensin luulin et vika vanhas akussa joten vaihdoin uuden mut nyt ku tuli pakkaset ni aamul ei inahdakkaan joten mistä kannattas vikaa lähtee metsästää :(
     
  2. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Vaihdoitko vain yhden akun? Eikö alkuperäisissä D-Vaneissa ole kaksi akkua, toinen kuskin takana lattian alapuolella? :eek:
     
  3. fury76

    fury76 1st gear

    entä jos siit toisesta akusta ottas kaapelit irti ni ei ainakaan sitä kautta purkais?
     
  4. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Juu, siitä kannattaa ottaa maa irti ja suojata kaapelin pää ettei tee oikkaria. Yhdellä akulla kyllä toimii, mutta kylmäkäynnistysvoimaa siinä ei hirveästi ole.

    Samoin tyhjän akun lataus kannattaisi suorittaa lämpimässä vähintään yön yli, mieluummin pienellä virralla. Hyvää tuo syväpurkaus ei uudelle akulle tee. Joku suositteli jenkkeihin Calium-akkua, koska sellainen kestää paremmin jenkkien yleistä latausjännitettä, joka on 14,5 ja ehkä yli. Oliko vain markkinointipuhetta, mene ja tiedä.
     
  5. fury76

    fury76 1st gear

    nii ois se ainaki hätäkorjaus ennenku kerkee hakee uuden patterin
     
  6. fury76

    fury76 1st gear

    missäs nois vaneis se toinen akku on kuskin penkin takana lattias on joku kokolattian peittävä levy joutuu vissii purkaa noi kaikki takapenkit pois et pääsee käsiks siihen
     
  7. velsuk

    velsuk 3rd gear

    Monissa saa pois kun avaa akun alta pultit, jolloin akku kaatuu saranoillaan alas. Toivo, että kaapelit ovat riittävän pitkät, ettei jää roikkumaan. Saranat saattavat olla yhtä puuta varsinkin talviajoa nähneessä vanissa.
     
  8. fury76

    fury76 1st gear

    ok thänks!!! :p
     
  9. velsuk

    velsuk 3rd gear

    Omassa rievussa riitti, kun vaihtoi lattia-akun. Vanha akku näytti miehekkäästi 12,95 volttia mutta ampeereita ei sitten ilmeisesti ollut paljon sataa enempää. Akkumyyjillä on nykyään hyvät printtaavat testerit, joilla mielellään testataan asiakkaan akku akkukauppojen toivossa.
     
  10. dumbovan

    dumbovan Gearhead

     
  11. velsuk

    velsuk 3rd gear

    Nimenomaan tarkoitin myös auton alla makuulla lumihangessa saunan jälkeen pimeässä naapurin kätevän vittuillessa tapahtuvaa työskentelyä.
     
  12. fury76

    fury76 1st gear

    :rotfl: :rotfl: joo just siks taidan ottaa vaimon volkkarin huomen käyttöö ja tehä vanin akun vaihdon sit ku on tarpeeks kännis ja naapurin kätevä on vaik etelässä...
     
  13. G-Bun

    G-Bun 1st gear

    Jotenkin tutun kuulloista.. :mad: :p
     

Kerro tästä muillekin!