vaniin möreämpää ääntä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja pertsa08, 18.8.2007.

  1. pertsa08

    pertsa08 1st gear

    millaiset änkkärit tarvis vaihtaa että vani mouruis vähä enempi, sillai kuiteski ettei katsurilla oo sanomista?
     
  2. mpjaprotopaja

    mpjaprotopaja 1st gear

    ite ostin motonetist 2x 2" (60,3mm) suorat pöntöt molempiin putkiin jossa ns. kaasun hajottajaksi rypätty reikäputki sisällä ja putket tulivat takarenkaan edestä ulos. Oli nätti käyntiääni tyhjäkuormituksella ja kun tehot alkoivat laulaa, se myös kuulu hienosti, varsinkin kevyt vedätys ylisuurella vaihteella.
    En ole ihan varma miten hertsit ja pelit liikkuu V8 lohkon äänissä mutta esim HD:n V lohkon vaikutuksesta taajuus on epämonotominen joten äänimittauksissa vaikka korvalle kuulostaa kovalle melulle, desibelimittari ei kumminkaan näytä isoa lukua joten inssi saa olla vain tyytyväinen tulokseen (testi tehty poliisin toimesta porvoon kats.asemalla kohdistettuna "liian" kovaääniseen harlikkaan).
    Desibelimittari kun laskee keskiarvoa ja V lohkon ansiosta käynti on epätäsaista joka vaikuttaa rakentajan puolesta positiivisesti mittaustulokseen.
     
  3. AstroUser

    AstroUser Gearhead

    Asian vierestä vähän mut ihmettelen kun ex-Astrosta otettiin vaimentaja kokonaan pois eli katilta lähtien oli vaan suoraa putkea. Katsuri ei sanonu mitään, luuliko lie kattia vaimentajaksi?
     
  4. audiq

    audiq Gearhead

    Ei kai vaimennin ole pakollinen. Oleellisinta varmaankin on, ettei äänet ylitä määräyksiä.
     
  5. DX

    DX Double Gearhead

    Se katti siivoaa saundista kovimmat prötinät pois, kuulostaa jopa ihan hienolta 4.3 v-kutvonen ilman vaimenninta, tossa kylillä pörrää yks fleetsider noin tehtynä.
     
  6. AstroUser

    AstroUser Gearhead

    Joo, kyllä siinä äänet parani... :lol:
     
  7. pertsa08

    pertsa08 1st gear

    joo, mut miten se suoran putken vetäminen käy 6,2 diisseliin ku inssi poruuttaa sitä ku ottaa päästöjä, meinaan et parkuuks se sillon liian kovin?
     
  8. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Kyllähän siellä yks pönttö on syytä olla, per putki siis. Ihan vaan jo ajomukavuuden tähden.
     
  9. Camino78

    Camino78 3rd gear

    putket

    jos Rekistriottessa ei näy päästöarvoja, niin aken pojat ei pysty puuttu asiaan.
     
  10. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Itsellä 6,2 diisselissä vain yksi pönttö/ putki 2,5" putkessa (2 putkea)...
    Ja muutama "asiaa ymmärtävä" :pinup: on ääniä kehunut... Eikä ole katsastuksessakaan äänitä valitettu.
    Tosin siitä ei päästöjä mittailla...
    Mutta eipä 6,2 ja 6,5 diisseli vaneistakaan äänistä valitettu vaikka mitattiin päästöjä... (niissä tosin taisi olla vain yksi yhteinen putki jossa vaimennin...)
     

Kerro tästä muillekin!