Vaniin peltisarjat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Jarde1, 25.9.2006.

  1. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Vaniin olis tarkoitus tehdä tuplaputket, niin tuli vain mieleen että jos vaikka laittais saman tien peltisarjat. Oliskohan kenelläkään tietoa mitkä olis sopivat ja missä hinnoissa nuo ovat? Ja mitä ongelmia on odotettavissa? Esimerkiksi pitääkö lambda vaihtaa lämmitettävään malliin?
     
  2. paja1

    paja1 Double Gearhead

    Us-partsilla on suoraa hyllyssä... 119e pari
     
  3. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Soittelin Helsingin ja Turun liikkeisiin, kummassakaan ei ollut. Mistä nuo löytyy? Minkä merkkiset?
     
  4. uazmies

    uazmies Gearhead

    Sinnepä muuten mahtuu 2-gen camaro/firebirdinkin sarjat, pienen bensaputkien ja jarruputken siirron jälkeen jäi molemmin puolin putkea melkein sentti tilaa...

    Mut siellä ovat, asentaessa tosin tarvii öljystidi irroittaa ja muistaa hankkia lyhyet pultit niihin ja lopuksi toivoa ettei starttia tarvitse vaihtaa ennen pakosarjan tilkkeitä.


    En tiedä vaikuttiko kulkupuoleen kun samassa syssyssä poistettiin kaikki saasteshitit pois mutta kokonaisuudessaan remontti kyllä rotteloa piristi, nyt se kulkee tuplaten sen minkä sillä ajaa saa ja ennenkaikkea saundi on nyt hyvä, sisään ei kuulu kuin läpät pystyssä mut vihdoin kaappi kuulostaa autolta. 8)
     
  5. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Nyt on Vaniin hommattu Dynomaxin peltisarjat ja koesovitteluakin on jo tehty. Vasenpuoli sopi ihan hyvin, jarruputken paikkaa vain piti pikkasen siirtää. Mutta oikealla puolella ahdistaa vähän enemmän. Pakosarja kyllä meni paikalleen, mutta tuo automaattilaatikon poikittaistuki on turhan lähellä, eli se tulee n. 8 cm päähän pakosarjan loppupäästä. Miten tuosta vois jatkaa pakoputkea? Ensimmäisenä tuli mieleen ottaa rälläkkä ja silpaista pala pois tuosta tuesta, mutta se ei taida olla oikea ratkaisu? Tuolla kotisivulla on muutama kuva.
    http://www.angelfire.com/scary/jarde1/chevy_van_350/
     
  6. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Osaisko kukaan neuvoa? Voiko tuosta tuesta ottaa palan pois ja pitääkö sitä sen jälkeen jotenkin vahvistaa?
     
  7. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    mä ehkä tekisin putkeen sellaisen "kolon" siihen palkin kohdalle, ja vähän pullistusta taas toiselle puolelleeli kiertäis sen ja muuten jatkuis suorana
     
  8. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mitä jos sahaisit tosta kollektorista siivun pois ja hitsaisit takas kiinni semmoseen asentoon että se sojottaa pari senttiä enemmän oikealle?

    Ei kannata autoa lähteä modamaan jos osa ei sovi.
     
  9. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Itse itselleni vastaan, eli tuota palkkia sai siirrettyä muutaman sentin tuonne kuskinpuolelle missä oli reilummin tilaa. Nyt saa putkea jatkettua myös apukuskin puolella ihan suoraan.
     
  10. vesku383

    vesku383 Gearhead

    Mitäs makso sarjat ja mistä? Jos tekis omaan saman operaation ku pitäs nuo vuotavat valusarjat muuteki ottaa pois..Kai tuosta sitte tuplaputkilla loppuun asti, mitkä ämyrit tulee?
     
  11. Jarde1

    Jarde1 Gearhead

    Dynomaxin sarjat Racers Placesta, 170€ niistä piti maksaa. Vaimentajista ei ole vielä tietoa, en ole vielä päässyt sinne asti. Varmaankin jotkut halvat, jos vaikka löytäis Motonetistä jotkut.
     

Kerro tästä muillekin!