Vanin huolto?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja speed82, 20.2.2004.

  1. speed82

    speed82 1st gear

    Olis muutama kysymys vanin huolloista kun tuli tollanen hankittua. siis 6.2d ja th700 askilla. Mitä öljyjä ootte moottorissa ja askissa käyttäny ja kuinka usein vaihdatte? Paljonko moottorin öljytilavuus on? Oisko kellään tietoa et missä nopeuksissa pitäisi mikäkin vaihde vaihtua kun tuntuu et tota omaa saa kierrättää niin julmetusti ennen kun pykälä vaihtuu. Voisko se johtua kick downin säädöistä kun laatikko kuitenkin vaihtaa hyvin eikä venytä ja luista?
     
  2. barfly

    barfly Gearhead

    Moottorissa olen käyttänyt kesällä Mobil 15W-40 ja talvella 10W-30. Vaihtovalinä olen pitänyt 5000 km ja samalla, kun vaihtaa öljyt, on suoritettava etupään rasvaus.
    Ohjaushässäkässä on 11 rasvanippaa.
     
  3. wili

    wili 3rd gear

    Itsellä vastaavassa paketissa kesäisin Mobil Delvac 15W40 ja talvella Nesteen osasynteettinen raskaan kaluston öljy. Koneeseen menee n. 6,5 litraa öljyä. Vaihtovälinä itsellä 5000 - 8000 ajoista riippuen.

    Laatikon öljyt + suodattimen vaihdan kerran vuoteen. Samoin pa-suodattimen ja ilmansuodattimen. Tuo rasvaus on myös hyvä muistaa pari kertaa vuodessa.
     
  4. barfly

    barfly Gearhead

    ja jotkut suosittavat peräöljyjen vaihtoa samalla syklillä, kuin laatikon.
    Lisäksi jäähdytysnesteet on hyvä vaihtaa edes joka toinen vuosi, mieluummin joka vuosi.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: barfly 2004-02-20 08:02 ]</font>
     

Kerro tästä muillekin!