Vanin jarrut sekasin.(Vika paikallistettu?)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja markom73, 20.12.2008.

  1. markom73

    markom73 1st gear

    Absi jättää paineen etujarruille mut takusiin ei. Ilmeisesti se "jokin" joka säätää jarrupaineen ei toimi paluuna.Mekaaninen vika?? Kaikki sähköliittimet käytetty irti yksitellen eikä merkkivalot syty vaikka toimivat niinku pitääkin.Mitä sieltä absin lootasta löytyy, uskaltaako(kannattaako) avata? Tietysti helpointa vaihtaa koko boksi mut voi maksaa maltaita.
     
  2. kojo

    kojo Gearhead

    Ootko kattonu ettei vaan ois jarruletkut pykiny itteään umpeen sisältä..
    Mun ymmärryksen mukaan jos abs tilttais niin että paluu jäis umpeen niin sinne etujarrulle ei menis painetta kun vaan abs pumpun pyöriessä..
    Joka tapauksessa vasen ja oikee etujarru pitäs olla eri venttiilin takana, eli lähtisin ettiin vikaa jostain muualta kun ite absista. Valonkin pitäs palaa jos vika ois venoissa
    Minkäs ikänen ja merkkinen vani se muuten on, eli millaset absit?
     
  3. markom73

    markom73 1st gear

    Vani on vm 01 starcraft. Oire on sama riippumatta siitä onko auto käynnissä vai ei. Tässä tuntus etuset olevan samassa piirissä. Ei ollu väliä kummalta puolta avas ilmaruuvin niin se vapautti molemmat etujarrut. Ihmetyttää miksei absin merkkivalo pala?? Hartolan Koskinen neuvo tekee rajuja jarrutuksia että absi hakkais kunnolla ja niin tein, mutta absi ei hakkaa ollenkaan. Asfaltilla kaikki renkaat lukkoon ja useasti. Etujarrujen laahaaminen niin voimakasta ettei voi ajaa kuin 10km ja sitten ne meinaa hirttää kiinni(kuumenee). Minusta vikaa pitäs ettii siitä absin boksista, kun siinä selkeesti on hämminkii. KAIKKI NEUVOT TARPEEN!!!!!
     
  4. kojo

    kojo Gearhead

    Ootko kokeillu löysää liitintä pääsylinterilltä? jos se ei jostain syystä palaudu kokonaan
     
  5. markom73

    markom73 1st gear

    Joo löysäsin molemmista päistä mutta ei mitään vaikutusta. Nyt oon jo lutrannu uudet nesteet eikä sekään auttanu.Rupes mietityttään toi pääsylinteri se on tosiaan palauttanu polkimen aika hitaasti. Voiskohan se vika tosiaan olla siinä? Ainakaan ulospäin ei oo vuotoja. Nyt rupes jarrujen merkkivalo välähtämään kun polkasee polinta kunnolla.
     
  6. kojo

    kojo Gearhead

    Eli vapautuko ne etujarrut sieltä sylinteriltä putkee löysätessä?
     
  7. markom73

    markom73 1st gear

    Ei vapautunu. Nytkun oon tutkinu pääsylinteriä ni se pruikkaa nestettä takasin siihen pienempään säiliöön kun polkasee jarrua,normaaliako? Käsittääkseni se on takusten säiliö. Isompi säiliö on levyjarruille?
     
  8. markom73

    markom73 1st gear

    Vanin jarrut korjattu!

    Noniin nyt se on todistettu, absin boksi voi todellakin hajota siten että paine jää etupiiriin. :eek:
    Elikkä vm 01 vanista rupes laahaa etuset ja kunnolla. Mitään varotusvaloja ei syttyny,mitään vikakoodeja ei tullu, tuntu normaalilta satula tai letku vialta. Kaiken muun tarkistamisen jälkeen vaihdoin koko absin rungon(tässä mallissa ohjausboksi siististi rungon kupeessa) ja jarrut rupes toimii!!!!. :D
    Laitan tän viestin ettei muitten tarvii ehtiä päivätolkulla vastaavaa vikaa.Jos jarrut jää päälle(laahaa) niin heti vaan absin päästä putki löysälle, kattoo auttaako.
    Eipä tässä kummempia HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE!
     

Kerro tästä muillekin!