Vanin jarrut sekasin

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja markom73, 20.12.2008.

  1. markom73

    markom73 1st gear

    Elikkä vm 01 vanin etujarrut jää päälle, absit ei toimi ja jarrupolin nousee ylös kuin hidastetusta filmistä. Sulakkeet ehjiä ja merkkivalot toimii niinku pitääkin(eli ei pala absin valo). Jarruputket tutkittu ja näyttäis että abs jättää paineen jarruihin, onko mahdollista? Alkaa ideat loppumaan. Kokeiltu myös ilman hihnaa ettei hydrauliikassa oo vikaa.
     
  2. human62

    human62 1st gear

    Etujarrut jää päälle jos sylinterit saavat painetta, joka ei heti palaudu. Sylinterit siis voivat itse jäädä jumiin-ryytyneet, tosin auto sen verran tuore että en usko vian olevan siinä. Mäntien "herkkyys" kannattaa tarkistaa. Onko jarrupalat loppu-tällöin mäntä melko ulkona ja kiilautuu helpommin vinoon ja jää näin helpommin päälle...

    Etujarruletkut puristuksissa?? paine ei tällöin palaudu takaisin ja jarru makaa päällä jonkin aikaa, tällöin poljin voi nousta hitaasti ylös...
    Tarkista avaamalla etujarruputki ja työntämällä etyjarrusyl. mäntää sisään- nesteen tulee vapaasti virrata takaisinpäin...

    Miten vika tullut?? Auton seistessä? kesken ajon?Onko tehty jotain jarruremonttia-vika siellä mistä viimeksi korjattu, pätee todella usein :)

    Pääsylinteri ei toimi kuten kuuluu?? Toimiiko takajarrut ollenkaan??? Tarkista Propelpy(en muista kuinka kirjoitetaan) VENTTIILI. Venttiili laukeaa jarrupoljinta "potkaisten" nopeasti... vaikuttaa takajarruille siten että estää jarrunesteen virtauksen taakse jos takana vuoto(tai ilmattu jolloin venttiili lauennut) järjestelmässä tällöin ilmaa ja jarrupoljin jää syvemmälle tai palautuu hitaammin-..

    ABS-yksikkö jumittaa-voiko sitä lämmittää kuumailma puhaltimella-varovasti. Ellei nesteitä uusituu voi se jumittaa...
     
  3. markom73

    markom73 1st gear

    Vika tuli yhtäkkiä ei tehty jarruille mitään.Sylinterit ja letkut testattu siten, että löysätty molempien etusten lähdöt suoraan absilta ja jarrut aukes!!!!! takuset pelaa moitteetta.En oo perehtyny absien sielunelämään mutta sehän rajoittaa jarrunpainetta lukkojarrutuksessa, voisko se rajoittaa jotenkin paluuvirtaustakin??? Miten toimii pääsylinterin ja absin välinen yhteistyö onko siinä joku ohi- tai paluuvirtaus lukkojarrutuksessa?Kaikki sähköliittimet käytetty irti. Vaihdan nesteet seuraavaksi.
     
  4. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mulla on samanlainen vika VW transportterissa. Jarrulevyt tulee niin kuumiks, että kun heitin lunta levyille niin ne sihisivät kuin saunan kiuas. Välttelin jarrutteluakin, mutta kuumenee silti perkeleesti. Voiko ABS jarrutella itekseen? Välillä auto kulkee ihan hyvin ja välillä se ei tahdo mennä kunnolla alamäkeäkään.
     
  5. Cheyenne

    Cheyenne 1st gear

    Myös kulunut pyörän laakeri kuumentaa jarrulevyn....
     
  6. Buddy

    Buddy 1st gear

    Mutta kun kaikki neljä pyörää jumittaa ja laakerit ei pidä ääntä. Vaihdoin yhen jarrusatulan eilen kun oli ne liukutapit jumissa. Rasvasin ja herkistin liukutapit sekä työsylinterin männän, mutta sekin jarru kuumenee...
     
  7. NymiS

    NymiS Gearhead

    Kuulostaa abs-yksikkö vialta...

    Kokeileppas hakua, täällä oli joku vastaava tapaus aikaisemmin ja silloin muistaakseni vika oli juurikin abs yksikössä
     

Kerro tästä muillekin!