Vanin naftamittarin oikkuilu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja barfly, 6.2.2003.

  1. barfly

    barfly Gearhead

    Moi Gurut!

    Mikä olisi mahdollinen vika, kun naftamittari on pikkuhiljaa alkanut näyttää liian vähän? :-o
    Huomasin viime perjantaina tankilla käydessäni, että mittari näytti 1/4 tankin verran olevan jäljellä, vaikka todellisuudessa oli yli puolet.
    Vastauksista etukäteen kiittäen.
    Pasi
     
  2. kane

    kane 1st gear

    Anturi itsessään tuskin huijaa eli vastuslangat joko toimii tai menee poikki.

    Jos koskettaa anturin piuhalla maata, niin viisarihan hyppää tappiin (ei vastusta). Ja taas kun löpö vähenee ja anturikelluke sen mukana menee alaspäin niin vastus kasvaa => virta pienenee ja mittari näyttää vähemmän.
    Onko kaukaa haettua jos huono kontakti anturin piuhassa eli tulee ylimääräistä vastusta mukaan???

    Sitten tietenkin mittari itse mutta en tiedä..?!
     
  3. Vani76

    Vani76 Gearhead

    Ainakin mun bensavanissa mittari toimii "väärinpäin" eli maapiuha irti pomppaa viisari tappiin (täyteen). Tuskin on maadoitusvika, lähtisin etsimään vikaa anturin piuhan liittimistä (hapettuneet) tai itse mittari viallinen. Todennäköisempi on huono liitos. Ei kun tankki pois ja tsekkaat liitokset, on meinaan liitin tankin päällä ja ei pääse mitään muuta kautta käsiksi... jos on kyse chevystä.

    ...äsh.... tämän saman selvityksenhän antoi ChevySTW6.2d jo tuossa edellisessä viestissä... täytyypä ottaa viides kupillinen kahvia...ehkä tämä tästä

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Vani76 2003-02-06 09:08 ]</font>
     
  4. barfly

    barfly Gearhead

    ...on Chevy, täytynee odotella suotuisampia kelejä, ei meinaan - 16 asteen pakkasessa lumella maaten oikein inspiroi ko tankin irroitus.
    Kiitoksia tujannesti tiedoista!:D :grin:
    Pasi
     
  5. kane

    kane 1st gear

    Hmmm...jos otan piuhan anturilta irti (ei mmadota) mittari mykkä...koska anturihan maadoitetaan vielä omalla piuhalla runkoon, tosin saattaa maadoittua tankin/pantojen kautta muttei kunnolla.
     

Kerro tästä muillekin!