Vanista peräkärry

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Blue-berry, 14.8.2017.

  1. Blue-berry

    Blue-berry 2nd gear

    Moroo...

    Katselin tuossa pihassa olevaa elintenluovuttaja vania ja koitin keksiä tyhjälle kopalle käyttöä. Tulipa siinä mieleen, että jos siitä nyt purkaisi kaiken pois ja rakentaisi matkustusvaunun.

    Onko jollain käsitystä millainen homma on? Ite kuitenki ajattelee sen helpommaksi kuin onkaan. Periaatteessahan se ei tarvitsisi kuin jarrullisen teliakselin ja vetoaisan.
     
  2. Hai

    Hai Double Gearhead

    Jos termistöön heti tarttuu, niin "matkustusvaunu" ei onnistu.
    Perävaunuun ei ole toivoakaan saada matkustajapaikkoja.
    Omavalmiste perävaunun siitä varmaan tekee helposti, tai korittaa sillä jonkun olemassa olevan kärryn.
     
  3. Blue-berry

    Blue-berry 2nd gear

    No korjataan termistöä heti. Tehdään siitä omavalmiste perävaunu, mikä tarvittaessa muuntuu nukkumatilaksi. Ja tuollaista tietoa ei ole mitään tarvetta otteeseen saada
     
  4. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Etsi kanta-ajoneuvo projektillesi. Eli joku vanha rekisterissä oleva peräkärry, joka on riittävän suuri. Muutoskatsastat siihen päälyrakennemuutoksen.
    Omavalmistepolku sen sijaan on hyvin kivinen. Menee yksittäistyyppihyväksynnäksi. Pitää olla EU hyväksyttyä vetopäätä, aisa ym kivaa....
    Itselläni on valmis Chevy pick up peräkärry, en vaan ole ehtinyt vielä sitä muutoskatsastaa.
     
    Karpov tykkää tästä.
  5. Seppä Leonardo

    Seppä Leonardo Gearhead

    Tämä on meidän ikiomaa piilokorruptiota,suurten valmistajien tahdonmukaisia päätöksiä ajetaan läpi.Ehkäpä myös EU tasolla.Valmistin 80-luvun lopulla Chevy picupin näköisen peräkärryn Timo Hämäläiselle Kuopioon,myi tietääkseni etelään ,lienee vielä hengissä tämä kärry?
     
    helvetinkat tykkää tästä.
  6. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mahtaa omavalmistekärryjen kielto olla EU-lobbaamista

    Ny kun on sallittu fifth-wheel kärryt, samalla lain voimaan tullessa kiellettiin sellaisen tekeminen
     
  7. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Tämä peräkärryperseily on malliesimerkki miten toimii vapaa markkinatalous. Olet aivan oikeassa, eli isot peräkärrytehtaat halusivat pienyritykset pois markkinoilta viemästä heiltä asiakkaita. No, lobbasivat ison rahan voimalla tällaiset pykälät, että pikkufirmojen olisi syytä lopettaa peräkärryjen valmistus. Hyvin on myös onnistuttu tässä asiassa. Näin meillä täällä maailman vähiten korruptoituneessa maassa..... Saattaa olla, että tämä ei ole kansallinen päätös, mutta yleensä tällaisia yrittäjyyden tappamispykäliä ei oteta käyttöön muissa EU maissa paitsi Suomessa. :wc: Siinäpä sitten Arkadianmäellä valitellaan Suomen kilpailukyvyn puutetta.
     
    palontie ja talonmiehen vapaapäivä tykkäävät tästä.
  8. mikka

    mikka 3rd gear

    Joskus mittailtiin vähän samaa hommaa, yleensä peräkärryssä akseli keskemmällä kuin pakun kopassa (peränylitys). Pohjarakenteet ja runko painaa paljon verrattuna peräkärryyn., kantavuus jää aika pieneksi.
     
    twincam6 tykkää tästä.
  9. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead


    Siinä vois olla parikin kaveria työllistettynä täyspäiväisesti kun ois mahdollisuus valmistaa pickuppeihin vetopöytiä ja niihin kärryjä

    Mutta ei niin ei

    Ite meinasin muuttofirmaa joka perustuisi vetopöytä kärryihin joissa hyllyt ja toimitetaan pihalle perjantaina tai vaikka aluviikosta, et muuttajat saa kantaa kamat sisään kaikessa rauhassa ja sitte vaikka perjantaina vetästä kärry/kärryt uuteen paikkaan ja noudetaan viikonpäästä
    Siksi fifth-wheel, kun sitä ei suomalainenkaan kisko avensiksella, ja gps palikka runkoon piiloon

    Mutta EUvostoliitto niin sekin sit kustiin kintuille :odmad:
     
  10. Jorrma

    Jorrma Gearhead

    Mul on Volkkarin pakusta tehty kärry, tehdastekoinen jarrullinen akseli, tehdas aisa ja vetopää. Korin takalokasuojan aukot siirretty keskemmälle ja etulokarin aukot ummessa.
    Akseli on 1300kg kantava ja kärrylle tuli painoa n. 400kg eli kantavuus n. 900kg
     
  11. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Vähän aiheeseen liittyen, tuli viime vkl nähtyä karkkilan lidlin pihalla junakeula missä oli samanlaisesta tehty asuntovaunu, tosin vaunu oli kyllä lyhennetty versio vetäjästä.
     
  12. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Meillä vannari porukoilla löytyy chevy vaneista, dodge ram van:ista ja jopa Oldsin tila-autosta tehty asuntovaunu. Kaikissa asuntovaunualusta.
     
  13. hantta

    hantta Double Gearhead

    DD- auto Turusta teki vuosituhannen vaihteessa -61 Cadillacistapickiksen, ja toisesta samanmoisesta peräkärryn, näkyi ainakin swapeissa. Kärryn akseli napattiin 99 Saabista ;)Jollain voi olla valokuvaakin yhdistelmästä.
     
  14. emil knievel

    emil knievel 2nd gear

    tuossa njettikonetta selaillessani tuli mieleeni, että mitenkäs mahtais hevoskuljetuskärry soveltua aihioks?
     
  15. mietmi-3

    mietmi-3 Double Gearhead

    Sais ainakin melkoisen hajuelämyksen :eek: .Sori oli pakko. Toi mun camionette (hevos kuljetus auto) haisi hevoosen paskalta ja kuselta vaikka oli seisonut vuosia ulkona
     
  16. autoilija

    autoilija Gearhead

    Eiköhän tuo sovellu mainiosti. Ovat yleensä lattioiltaankin niin mätiä että kopin irroitus ei liene kova urakka. Samanlainen tehdastekoinen runko niissäkin on, koppi vaan nostettu päälle. Kantavuuttakin riittää ja ovat kaikki jarrullisia.
     
  17. Blue-berry

    Blue-berry 2nd gear

    Tuo hevoskärry itellekin mieleen tuli tai joku halpa asuntovaunu. Pitänee alkaa etsiä moista. Taidan uteliaisuuttani käydä konttorilta vielä kysymässä noihin kärryn rakenteluihin tietoja. Kunhan vain ohi kulkee.
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Meil ois myynnissä kilvitetty asuntovaunun alusta
     

Kerro tästä muillekin!