Vanteen levitys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Anonymous, 19.10.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tiedän että vanteen levittäminen on laitonta, mut silti...

    Onko kenelläkään kokemuksia alumiinivanteiden levityksesta n.kahdella tuumalla ja missä hinnoissa mennään?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei kai mikään laki kiellä vannetta levittämästä? Eri asia sitten on, että sitä ei saa enää liikenteessä käyttää, eli rallimallien ratkaisuja on ne. Vois siltä suunnalta siis löytyä apuakin.
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    levitä

    et voi levittää alu vanteita,mutta voit levittää akselin leveyttä laittamalla spacerit väliin joka on ankaristi kielletty toimenpide, koska pyrän pultit ei sitä kestä, udohda koko juttu.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    juuri tätä odotin ... siis uudet 2 tuumaa leveämmät vanteet plus kumit x 4+4 kpl. = 3500e.??
     
  5. napa

    napa 3rd gear

    onhan näitä levitettäviä "aluvanteita" olemassa (niitä 3 osaisia, joihin sitten vaihdellaan eri levyisiä sisä ja ulko reunoja ) tosin ei niitä nyt ihan kaikilla ole, mutta se on oikeastaan ainut tapa levittää aluvanteita.
     
  6. -TH-

    -TH- Gearhead

    kyllä niitä aluja voi levittää niinkuin peltikiekkojakin, hommaa vaan on niin paljon ,että siinä ei ole järkeä.
     
  7. sössökoski

    sössökoski 3rd gear

    Speiserit EI ole laittomat niitä voi ostaa jopa biltemasta. Ja kyllä niitä aluvanteita on ruotsissa levitetty. Suosittelen etsimään joltain ruotsalaiselta foorumilta jos vaan kielipää antaa myöden!
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ovat laittomat, jos autonvalmistaja tai juuri niden alla olevien vanteidenvalmistaja ei ole niitä hyväksynyt. Kyllä biltemasta saa ostaa muutakin tavaraa, jota ei saa Suomessa laillisesti autossa tienpäällä käyttää. :odroll:
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    Miten se vannevalmistajan hyväksyntä tekee niistä lailliset tai laittomat. Tuskinpa minkään auton/vanteen valmistaja on erikseen niitä hyväksynyt käytettäväksi. Mutta silti suomen tieliikenne asetukset (lue: laki) mahdollistavat niiden käytön.
    Tätähän voidaan verrata vaikka madallusjousiin. mistään tuskin löytyy 53 vuoden Fordiin autonvalmistajan hyväksymiä madallusjousia ja silti ne on lailliset jouset jos ne leikkaa poikki tai vaihtaa lyhyemmäksi.:odroll:
     
  10. bootsi

    bootsi Gearhead

    Kyllä se vaan on niin että, vannevalmistajilla on speisereitä jotka on hyväksyttyjä käyttää kyseisen vanteen kans, toisin kuin jonkun bilteman speisereiden joita ei saa käyttää tieliikenteessä ollenkaan.
    Ja noista madallusjousista/alustasarjoista.. säännökset muuttuvat auton iän myötä. :wink:

    Tutustu AKE:n sivuihin.. :odroll:
     
  11. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tossa olis,komeesti levii z28/rs:n vanne: http://www.intera-sverige.se/
     
  12. Anonymous

    Anonymous Guest

    Levityksen tarkoitus on saada leveet ja pitävämmät takakumit ei ulkonäkö seikka. Mutta kiitos kommentesta.
     
  13. Anonymous

    Anonymous Guest

    levitin 13x5.5" aluvalssit, levityksen jäljkeen 7". katkasin kehän sorvilla ja samalla tein sovituksen et uusi kehä käy tiukastai siihen. sit sorvasin toisesta13" valssista takareunan irti, mikä oli etureunaa leveämpi ja siihen sovitus ja seevi hitsausta varten. ja sitten tig liimaa railoon.
    ja valssithan ei tule tieliikenteeseen, käytetään vain ja ainoastaan suljetulla alueella ja valvotuissa olosuhteissa :odroll:

    pari kuvaa
    vanne ennen levitystä
    http://img248.imageshack.us/img248/8104/img17669ph.jpg

    reunan luovuttaja
    http://img498.imageshack.us/img498/8493/img17697tk.jpg

    reuna sorvattu irti, seevi ja sovitus ura puuttuu.
    http://img79.imageshack.us/img79/4787/img17741lx.jpg

    hitsaususta vaille
    http://img79.imageshack.us/img79/9046/img17751zp.jpg

    lopuks vanteen reuna sorvataan kiiltäväksi ja lakka päälle.
     
  14. napa

    napa 3rd gear

    saitko hyvin kummin vielä vanteelle?

    joskus levitin kuplan peltivanteita tuolla tyylillä (oikeastaan valssattiin se levikepala, eikä otettu toisesta vanteesta), eikä ampumallakaan kummia enää vanteelle :p levitin tosin sen vanteen 8" leveäksi.

    sen jälkeen olen levittänyt vanteet niin, että ei tule siihen vanteen reunaan sitä levitystä, vaan sinne pohjaan, niin menee kummit helpommin päälle (koita ymmärtää mitä tarkoitin)
     
  15. jamota12

    jamota12 Gearhead

    en ole vielä laittanut kummia päälle. mut on ollu enne samalla tavalla levitetyt vanteet ja niihin ainakin meni kohtuu hyvin kummit päälle.
    mut se voi olla et näihin ei mene kirveelläkään :mad:
     
  16. Turnn

    Turnn Gearhead

    Mää levitytin peltivanteita juuri noin ,että toisista vanteista sorvattiin leveä siivu ja se hitsattiin alkuperäisiin joista sorvattu ohut siivu veks.Eikä katsastuksessa sanottu niistä mitään.Eivät varmaa huomanneet,kai se oli laitonta 80-luvullakin :D
     
  17. Anonymous

    Anonymous Guest

    harvoin olen kirvellä asentanut gummia vantelle (saatika muuta gummia) ai vittu ku on kivaaa
     
  18. jorke

    jorke Gearhead

    Helpoin se on tehdä just kahdesta vanteesta yks, eli sorvaa toisesta vanteesta leveeemmän siivun.

    Itse teetin HD:n vanteen yhdestä moottoripyörän aluvanteesta ja kahdesta auton aluvanteesta. Auton vanteiden sisäkehistä tuli siivut pyörän vanteet ulkolaidoiksi.

    5,5" leveestä vanteesta tuli vajaa 11" leveä.

    Tuossa kannattaa joo pitää mielessä toi et se keskikohta joka on matalammalla niin pitäs saada mahdollisimman leveeks levityksessä, muuten tulee just ongelmia renkaan paikalleen asentamisessa. Itselläni meni just ja just, aika rankasti sai rengaskoneella vääntää paikalleen. Onneksi kumi kesti. Itse en ajatellut asiaa yhtään :odroll:
     
  19. DC

    DC Gearhead

    Jos peltivanteesta haluaa leveemmät niin on saatavissa irrallisia vannekehiä siihen tarkoitukseen.Leveyksiäkin oli tarjolla erilaisia.Keskiön koko tietty ratkaisee ja sitä en muista oliko niitä tarjolla erilaisia.
     
  20. Anonymous

    Anonymous Guest

    mistä :odroll:
     

Kerro tästä muillekin!