Vanteet ja nelilinkit.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja max, 1.6.2015.

  1. max

    max Double Gearhead

    Tarkastellut tyrkyllä olevaa rullaavaa -70 Novaa.Tämä vanhan liiton "Pro-Street"rakennelma on varustettu 14 tuumasilla takavanteilla ja "leveillä läskeillä",kavennetulla 9" Ford perällä,sekä nelilinkki tuennalla.Lisäksi takarunko on rakennettu uusiksi profiilista.

    Kuinka tällaisen kanssa käy kun yrittelee sitä leimalle;onko katsurista kiinni,vai onko voimassa edelleen tämä vanteiden ero oltava korkeintaan se 2 tuumaa?
    Entäs sitten nämä muokatut akselin tuennat ja muutettu takarunko?

    Huomannut kyllä sen,jos auto on teknisesti kaikinpuolin kunnossa,niin linja on katsastaessa laveampi.Toki hyvä juttu.
     
  2. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Jos muutoksista ei ole otteessa merkintää niin voi se hankalaa olla. Akselia sai muistaakseni ilman lupia kaventaa 100mm ja renkaat saa olla 100mm alkuperäistä suurinta kokoa leveämmät. Vanteiden leveydellä ei ole ollut enää tuota 2 tuuman rajaa ollu yli 20 vuoteen. Tosin 14 tuuman vanteille voi olla hankalaa laittaa alle 300mm leveitä renkaita. Muut taitaa olla ihan helposti hyväksyttävissä mikäli asiallisesti tehty.
     
  3. max

    max Double Gearhead

    Joo,villitkin viritykset saattaa mennä läpi kunhan ovat hyvin tehtyjä.Olen länsi-Vantaalla keskustellut erään katsastusaseman päällikön kanssa muutoksista aiempien projektien muutoksien osalta,ja aina ovat vastaukset olleet kuin haaleaa vettä;ei myönnä eikä kiellä.
    Ehkäpä juurikin niin,että tekee eikä välitä mitä tuleman pitää.
     
  4. max

    max Double Gearhead

    Tolta näyttäis em.Nova perästäpäin.

    [​IMG]
     
  5. Herje

    Herje Double Gearhead

    Eikös nuo oo ladder barsit eikä nelilinkit?
    Laddereita tuskin saat leimattua mutta linkit onnistuu kyllä.
     
  6. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Nelilinkkejä ainakin tehdastekosia sarjoja on leimattu, varmaan muitakin kun noi katsastusvaatimukset vaihtelevat pärstäkertoimen mukaan tosi paljon, toisia koskee lakipykälät ja toisilla ne ohitetaan tyystin.

    Laddereita ei taida olla leimattu, tai en ainakaan ole kuullut? Yhdestä korista jossa oli ladderit ostomielessä aikoinaan juttelin niin omistajakin oli sitä mieltä ettei sillä jousituksella ole asiaa leimalle?
    Konttorilla noita juttuja joskus tiedustelleena ainakin vaikutelma oli että tehdastekosia osia noiden tukivarsien olis syytä olla, mutta kysymällähän se selviää sieltä konttorilta missä meinaat suorittaa katsastuksen.... Että voi olla linkeille muutos edessä?

    Takarunkoa muutoin en näkis niin ongelmallisena, sitähän on vain ruostekorjattu laajemmassa mittakaavassa.
     
  7. max

    max Double Gearhead

    OK,raati siis sitä mieltä, että ei asiaa katsastukseen kuvan esittämällä taka-akselin tuennalla.Hyvä tietää,kun ajatuksena olis ollut vaan heittää vähän rajumpi kone sisään ja PG jatkeeksi.
    Olis ollut kuitenki sopivan ikäinen,jotta ei tarvitsis sit päästöjen kanssa tuskailla.Toki sopivan rosoinen myös.
     
  8. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Oikeastaan se ja sama mitä mieltä muut on jos katsuri on sitä mieltä että leimalle vaan.
    Ja jos se laite muuten kinnostaa ja ladderit ei leimalle kelpaa niin ei muutakuin harrastat siihen ne nelilinkit jostain valmiista sarjasta....
     
  9. max

    max Double Gearhead

    Juu,sehän tässä vähän "kutkuttaakin" kun olis aika napakka 454 alakerta ja Pirkonen preppaa siihen vielä kannet,niin varmaan ehtis ajoissa töihin.PG on myös samanoloinen raaseri lotski mikä löytyis.
    Pitää nukkua Väyrysen tyyliin yön yli,ja kysyä itseltään aamulla onko yhtään viisaampi(tuskin).
     

Kerro tästä muillekin!