vanteet jumissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Ropeman, 17.4.2004.

  1. Ropeman

    Ropeman 1st gear

    jo vain piti kevään kunniaksi vaihtaa kesätassut alle mutta ei suostu talvitassut lähtee irti. on niin s.....n jumissa kun vain voi :mad: :mad: . oon koittanut kevyelti ja vähän rajumminkin nuijia ja nytkytellä mutta ei niin ei ja mistään mömmöistä ei ole ollut apua. siis kun taas oon ensimmäistä kertaa pappia kyydissä olisi vinkit enemmän kuin tervetulleita ettei tapahdu muuta vahinkoa kun lisämerkinnät pyhänpietarin muistikirjaa.
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    pönkkää auto tukevasti irrotettava rengas juuri ja juuri irti maasta laitatoiselta puoleleta maatapitkin tukeva lankku vastaamaan renkaaseen ja kunnolla lekaa!! kyllä lähtee! tietty kannattaa ensin kokeilla hellävaraisempia keinoja esim. ruosteen irrotusaineita.. polttoöljyllä liottaminen on myös aika tehokas noihin kiinni ruostuneisiin tapauksiin tarvii vaan pitkän liottamisen..
     
  3. -TAPSA-

    -TAPSA- 1st gear

    No otas kuule vaikka rautaputki (1m--->) ja pistä se jatkovarreksi ni alkaa irrota,jos tuolla konstilla ei saa pyörän pulttia auki ni sitten vika on vääntäjässä :wink:
     
  4. Ropeman

    Ropeman 1st gear

    pultit kyllä aukee mut vanteet ei tuu keskiöltä ulos sitten millään :mad: :mad:
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    sitten kun olet saanut talvi kumit pois
    älä kiristä suvikumeja hampaat irvessä
    jos on napakeskitteiset vanteet ja vähän muotoa puristaa keskustaa napaan kiinni
    ja se leka irroitus lyömällä vanteeseen
    on saletti kiero sen jälkeen kiristä
    kumminkin pultit/mutterit kunnolla!
     
  6. SamiL

    SamiL Gearhead

    Ota muttereita vajaa kierros auki, sumuta navan ympärille CRC:tä tai WD-40:tä tai vastaavaa ja ajele pihalla kahdeksikkoa jarrutellen ja kiihdytellen.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ja jotta kyseiseltä ongelta kaikki välttyis jatkossa niin pistetäänhän vanteen keskiöön keväin ja syksyin kupari tahnaa. Ei oo sitten enään ongelmia. toinen mitä vois kokeilal irrotukseen on että pistä pultit kiinni. aja johki parkkikselle ja ota ne löysäks ja vedä kunnon jarrutus niin irtoaa tod näkösesti. jos takaa niin napakka käsijarrun riuhtominen ja kiihdyttely voi auttaa.
     
  8. Ropeman

    Ropeman 1st gear

    joo irti on. oli sitten niin perusteellisen jumissa etten oo nähnyt tollasia ennen. useamman asennus oluen (olvia) jälkeen kun mikään muu ei auttanut niin mutterit paikoilleen ja jätin melko löysäksi ja sitten juttelemaan emännälle mukavia että lähe nyt ajelee ja saataisiin siinä samalla nuo vanteet irti (ite en tietenkään ajanut kun oon lainkuuliainen kansalainen) :grin: :grin: no vajaa 10km outoja kiihdytyksiä ja kummallisia jarrutuksia niin johan rupes kuulumaan outoa lonksetta. yksikerrellaan kun vanteet irtosivat niin mutterit sen verran kireelle etei tuu enempään vahinkoa, sitten kotiin ja homma oli hoidettu noin puolessa tunnissa lopuun. kiitos kaikille kanssaeläjille ja muistakaa vastedes kun vaihdatte renkaita niin ottakaa ruosteet pois noista paikoista sillä minä saatan olle se joka ostaa autonne seuraavaksi , tai sitten joku muu onneton.
     
  9. Anonymous

    Anonymous Guest

    ja kuparitahnaa keskiöihin!
     
  10. SamiL

    SamiL Gearhead

    Yksi konstihan vielä jäi mainitsematta. Jos on vähän paremmat pyörät alla, niin jättää vaan valtatien laitaan seisomaan sopivalle paikalle parksi päiväksi (muista varoituskolmio!). Kun tulet autoasi katsomaan niin kaikki pyörät ovat irti :grin:
     
  11. Ropeman

    Ropeman 1st gear

    :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
    just just....
     
  12. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Taitaa tulla vähän myöhässä, mutta vastaisen varalle: itse ratkaisin vastaavan ongelman lämmittämällä vannetta kuumailmapuhaltimella. Hyvin irtos.
     

Kerro tästä muillekin!