Vanteiden mitoitusta -40 Fordin alle

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Rod&Kustom, 12.4.2013.

  1. Rod&Kustom

    Rod&Kustom 2nd gear

    Löytyisköhän täältä tietoa -40 Fordin alle mahtuvien vanteiden mitoista, niin ei tulis tilaltua sellasia, jotka ei mahdu.
    Eli jos ajatellaan 15 -tuumaista vannehalkaisijaa, niin mahtuisiko 7-, tai 8-tuumaiset vakion taka-akselin kanssa pyörimään ja mikähän olisi paras offset? Oletettavasti backspace voisi olla luokkaa 3,75", tai maksimissaankin 4", mut alkaakohan sitten ottamaan ulkosyrjä kaareen kiinni 8-tuumaisella vanteella? Kokemuksia? Poikittaisen jousen korvake siellä näyttäisi ensimmäisenä ottavan kiinni sisäpuolella ja lokasuojan reuna ulkona, jos rengas työntyy liikaa pihalle. Rengaskooksi ajattelin mahdollisesti jotain 235/75R15, tai muu mikä sopivasti mahtuu.
    Entäs etupäähän, millainen offset olisi käyttökelpoinen vakiolla etuakselilla? Vanteen leveys varmaan voisi asettua 6-tuuman tienoille. Raidetangon päät muistaakseni ainakin ovat aika herkästi ottamassa vanteeseen, jos levittää sisään kovin paljon. millaista offsetia suositellaan? Rengaskoko saattais olla 205, tai 215/75R15.
     
  2. lake ender

    lake ender Gearhead

  3. Rod&Kustom

    Rod&Kustom 2nd gear

    No joo, onnistuu se mittaaminen itsekin. Ajattelin vain, että jos olis jollakin ollut jo valmiina kokemuksia.
     

Kerro tästä muillekin!