Vanteiden sorvailu...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja tuskamies, 30.3.2004.

  1. tuskamies

    tuskamies 1st gear

    Kukaan ei ilmeisesti lueskele tuota renkaat ja vanteet osiota, niin kyselempä sitten täällä.
    Missä onnistuisi pääkaupunkiseudulla vanteen keskiö reiän sorvaus 66,1mm -> 67mm
    Eli 0,9 milliä pitäisi raapaista pois...
     
  2. Capri26i

    Capri26i 1st gear

    Luulis ton nyt onnistuvan melkeen joka koneistamossa. tietysti kynänterotuspajoilla voi olla hankalaa löytää konetta mihkä pistää se kiinni, mutta luulis tosiaan onnistuvan melkeen missävaan.
     
  3. RAAKA

    RAAKA 1st gear

    Joo olen törmännyt tilanteisiin jossa koneistamo ilmoittaa et ei tee koska jos jotain sattuu niin heitä syytetään.Mutta kiikarissa olisi 1kpl sorvaaja joka on tehnyt vastaavia hommia kunhan täs sais itsestä irti mennä kyselemään.
     
  4. janiluo

    janiluo Gearhead

    Voisko navasta tai vetarista sorvata pois? saattas päästä helpommalla?

    - Jani -
     
  5. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Sellanen tulis mieleen että hilppasis ton 0,9mm pois vanteesta säätökalvaimella jos sorviin saanti on nahkeeta. Sellasia on hyvin monessa koneistamossa jossa tehdään muutakin kun painetaan start-nappia. Ja saahan sen homman tehtyä pienelläkin jyrsimellä/aarporalla.
     
  6. Puli-Song

    Puli-Song Gearhead

    ite oon noita töissä sorvaillu, ku kotosorviin ei sovi.. pitää muistaa olla helläkätinen, ku kiristää vannetta pakkaan kiinni - menee peltivanne äkkiä mutkalle. Se taas tarkottaa sitä, et ku vanne on hellästi kiinni, ni sit annetaan vaa vähä kierroksia, eikä oteta isoo lastua...
     
  7. Porakoneeseen hiomapaperista valmistettu mahdollisimman iso limppu kiinni ja sillä suurennat sen reiän tasaiseti kun on noin pienestä kysymys ,katot vaan ette hankaa vain toista laitaa.... Tai sitten jos on käytettävissä "persreikävinku" eli support niin sit kannattaa vaikka tussilla merkitä poistyöstettävä ala ,ettei haukkaa liikaa.
    Oma toimisuus kunniaan! :smile:
     
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tuntuu ehkä v*ttuilulta mutta ole tarkkana ettei käy vanhanaikaisesti. Muista että 0,9 mm pois on yhtä kuin 0,45 mm, sehän kertautuu kahdella...

    nimim. kokemuksen syvä rintaääni... :odroll:
     
  9. tanari

    tanari 1st gear

    nostaa peränilmaa ja pistää moottorinkäyntiin ja .. :smile:
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Tuskamiehelle
    Itse aarporasin jyrsinkoneella transportin
    vanteiden keskireiän mittaan 71,55 mm, reikä
    oli muistaakseni 67 mm. Vanteet oli pöydäs-
    sä kiinni kahdesta pyörän pultin reiästä.
    Tulos: Dodge intrepidiin talvirenkaille
    sopivat vanteet.
     

Kerro tästä muillekin!