vanteisiin maalia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja JKL Raggars ry, 5.3.2004.

  1. JKL Raggars ry

    JKL Raggars ry Gearhead

    olis tuolla tallissa peltikiekkoja joista tarttis vissiin toi maali saada pois ja laittaa uutta tilalle, milläs sais parhaiten pois ja kelpaako noi prisman vanne kilikalit mihinkään?
     
  2. KÄD-1

    KÄD-1 Gearhead

    Hiekkapuhaltamalla ja ei kelpaa!!!!
     
  3. Mikey

    Mikey 1st gear

    Hiekkapuhallus toimii ja pintaan Tikkurilan peltikattopohjamaalia. Sitten viimeistely eli Tikkurilan mustaa peltikattomaalia. (tämä ei ole piilomainontaa)
    Pensselillä vaan pintaan, muista ohentaa tarpeeksi.
     
  4. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Milläs sitä sais hopiaa vanteeseen? Vannehopealla tietty mutta eipä ole kovinkaan kestävää.

    Tuo hiekkapuhallus on toimiva konsti. Lähtee ruosteet ja muut paskat hankalistakin urista.
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Polttomaalaus on ainakin yks vaihtoehto.
     
  6. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    no mä nyt kerron sitten vaan omista kokemuksistani. spraymaalit ihan ok. monta ohutta kerrosta ruosteettomalle pinnalle pohjamaalia, päällimaalia ja lakkaa. mulla on ainakin kestänyt vuosia, mites muilla ?
     
  7. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Auttaskohan tuo lakka sitten asiaa...

    Maalasin pari vuotta sitten isäukon talvivanteet. Hiekkapuhallus, sen jälkeen pohjamaali ja päälle purkki vannehopeaa. Ohuina kerroksina niinkuin pitää. Tuli tasainen ja nätti pinta. Mutta annas olla pari talvee niin jopa kukkii kivasti. Ei tunnu oikein käyttöö kestävän.
     
  8. jussi2000

    jussi2000 1st gear

    vasaralakkakin on aika hyvin pysyny,heh,pysyi joskus yhen kuppasen opelin kyljessäkin...vasaralakkaa löytyy myös sileällä pinnalla ja aikamoisen montaa väriä.päälle maalaus vaan on erikoista,toinen kerros 2tunnin sisään tai 6(?)viikon kuluttua.
     
  9. Jasse

    Jasse 1st gear

    Johtuiskohan mahdollisesti siitä että lakan tarkoitus on tehdä pinnasta juuri tiivis? Ei pintamaali ole tiivistä saati pohjamaali...
     
  10. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Niinpä. Ja taitaa olla vähä kaikkien spraymaalien ominaisuus ettei niillä saa aikaan tiivistä ja kestävää pintaa. Eipä noita tule enää käytettyäkään kuin korkeintaan värinä, ei maalina...

    Mutta tosiaan, oisko kellään vinkkiä tuohon hopeamaalaukseen? (vai pitäskö sittenkin vetästä pirulauta punaseks... :odroll: )



    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Karvanoppa-Elvis 2004-04-26 18:51 ]</font>
     
  11. jvc

    jvc Gearhead

    Piru, kaverihan maalautti viime keväänä vanteensa hopeiseksi, mutta kun ei nyt tule mieleen missä ja millä. Pitänee varmaan kysyä. Mutta mites joku ihan automaali mahtaa käydä tuohon? Lakka kannattaa kuitenkin laittaa jos hyvän haluaa.
     
  12. Jusmo

    Jusmo Gearhead

    Kokeilkaa Hammeriten metallisuojamaalia. Löytyy myös hopeana. Pysyy ainakin muissa osissa erittäin hyvin. Ei ole kokemusta koska tuli pien muistikatkos uusia vanteita maalattaessa ja olisi kiva kuulla että miten toimii...
     
  13. jussi2000

    jussi2000 1st gear

    joo,toi hammerite on just tota mun "mainostamaa" vasaralakka-zydeemiä,kahta merkkiä löytyy,hammerite ja tikkurilan joku,nimee en muista,samantyylinen oli kuitenkin,hyvin pysyy.
     
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Njoo. Tässä taannoin juttelin maalarin kanssa spray-maaleista, ja ammattilaisen mielipide oli yksinkertainen: Spray ei kestä. Perustelutkin olivat simppelit: Sprayssa ei ole kovetinta.

    Kuullostaa loogiselta.
     
  15. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mä oon käyttäny mustaa akdylaattimaalia hyvällä menestyksellä (Eli Miranol tai vastaava) Pohjalle metaferrex. Kestää paljon pitempään kun kili kili maalit ja happopohja+ Ma**mattamusta. Tulee nääs myitä enempi..

    Vanteen reunukseen oon vielä vetäny Vannehopia spraytä akdylaattimaalin päälle.

    Pitää kokeilla seuraavaks tota hopeista vasaralakkaa, lienee myös akdylaattimaalia
     
  16. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Ihan oikeesti fiksu jätkä kävis vanteiden kanssa pulverimaalaamossa, eikä pelleilis noiden kilikolimaalien ja miranoleiden kanssa?

    _________________
    Tonni käteen, känni toteen!
    1979 C-10 Fleet
    1990 K5 6.2

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: RockHQ 2004-05-08 03:54 ]</font>
     
  17. Vormula-77

    Vormula-77 1st gear

    Hiekkapuhallus ja kunnon kaks komponentti maalit tai sit pulveri maalaus, niillä saa kestävimmän pinnan.
     
  18. ChevyVan

    ChevyVan 1st gear

    Jep!

    Maalarikaveri sano että hiekkapuhallus, kunnon epoksipohjamaali (käyttää ite kuulemma teollisuusepoksia, jota mm. käytetään paperikoneiden pohjiin), Kovaa!

    Sitten ruiskulla sopiva 2 komponenttimaali päälle ja tarvittaessa lakkaa...

    Kestää pittttttkkääääääääääään !
     
  19. Karvanoppa-Elvis

    Karvanoppa-Elvis 1st gear

    Niin kävis jos ois ihan oikeesti rahoissaankin...
     

Kerro tästä muillekin!