Varaosaliikkeitä Tallinna-Pärnu?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Dataviilaaja, 4.6.2019.

  1. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Lähinnä koritina olisi hakusessa, kun Suomi päätti pelastaa maailman. Virossa tulee lähiaikoina käyntiä, niin onko tiedossa paikkaa, josta noita voisi etsiä?
     
  2. caprice305

    caprice305 Double Gearhead

  3. xarper

    xarper Gearhead

    IKH koritinan korvaaja.
     
  4. nuffield

    nuffield Gearhead

    Voiko tätä laittaa myös epoxin päälle?
     
  5. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Korvaajat on kyllä tiedossa, mutta nyt onkin haussa ihan oikea koritina.

    Ebaykin on yksi vaihtoehto, jos ei muuten saa.
     
  6. juko7

    juko7 Double Gearhead

    Puuilossa oli Beran koritinaa ainakin viime viikonloppuna kaupan. Itseäkin kyllä kiinnostaisi kuulla Viron varaosa- ja tarvikeliikkeistä.
     
  7. rapa-ripa

    rapa-ripa Gearhead

    Kyllä sitä meillä on edelleen myynnissä...
    CarPaintCenter..
     
  8. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Vaimon auto hajos tiistaina toiseen kaupunkiin. Merkkiliike lupas vasta ens viikolle osan. Tallinnasta spareto ja sen sivut lupas dhl express 1 day deliverylla 02.08 ku keskiviikkona sitte tilasin ennen puoltapäivää. No tänään 21:11 näytti olevan gdanskissa. Dhl tracking näytti että olis 05.08 perillä. Yleensä ei o kiire mutta nyt olis. Laitoin lievän vittuiluviestin jossa mm. että mistähän maksetaan jos nopeamman toimituksen valitsee? Halvemmalla toimituksella tulee hitaasti mutta kalliimmalla toimituksella yhtä hitaasti mutta ehtii kiertää ympäri eurooppaa?

    Edit. 23:11 nyt se saatanan osa on jo Leipzigissa. Millä sen pysäyttää, koko ajan mänöö kauemmas. Kohta se on ameriikois.....
     
    Muokattu: 2.8.2019
  9. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Juu, kyllä se varaosan saanti meni vituiks kuin vapaussota. Tavara oli Suomessa Hkissä 8 jälestä perjantai aamuna ja lähti kohti kouvostoliittoa 10 jälestä. Vaan kun laitoin sähköpostia dhl ni ei sieltä tietenkään vastaa kukaan. Olisin vaan kysyny että olisko sen voinu hakia ite niiltä terminaalista ku eihän ne enää tietenkään kuleta iltapäivän puolella mitään. Niin että jos se ei olis seikkaillu dhl toimesta ympäri eurooppaa, lähetetty firmasta tilauspäivänä eikä vasta seuraavana, dhl olisi vastannut kyselyyni ja saanut hakea sen itse terminaalista niin ei olisi mennyt vituiksi koko perheen elämä. En tilaa enää ikinä sparetolta mitään. Enkä tilaa nopeammalla toimituksella ylipäätään mistään enää ikinä mitään. Eipähän voi pettyä toimitusajassakaan kun ei odotakaan yhtään mitään. Eikä maksa ylimääräistä turhasta vaikkei se 1 day delivery nyt taloutta kaadakaan. Että tällästä.
     
  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    No nii perjantaista lähtien ootellu tätä päivää ja eikös se saatanan osa tullu vasta 13:30 ja sitte väärä. No kumminkin oikealla varaosanumerolla tilattu ja silti lähtöjä yks liian vähän vesiletkuille. Siitä se ajatus sitten lähti. Otin pyykinkuivaustelineen pystysalosta pätkän (käytöstä poistettu). Kun oli liian paksua ni piti pienentää. Eli rälläkällä suikale välistä ja migillä kii. Sitte tunkin varresta pätkän rälläkön ja hitsaten kylkeen kii. Ensin tietysti reikä sille. Sitte appiukon pilkkikauhasta pätkä pois ja hitsaten 45 asteen kulmaan putkeen kii myöskin reiän teon jälkeen. Hitsasin pilkkikauhankin yhteen ja hioin jotta hölmömpi ei huomaa että on pätkä nussittu välistä. Tarinan opetus on että kannattaa olla tarvemetallia aina riittävästi ettei tartte silpoa käyttökaluja tarvikkeiksi. Ja se että jos on kiire ni varmaan menee kaikki päin vittua.
     
    deeäxä, Dataviilaaja, isalmela ja 1 muu tykkäävät tästä.
  11. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    No niin, saaga saa päätöksensä. Tapahtui niin sanottu happy ending. Useiden omien valokuvien ja sokotan alkuperäisen varaosasivuston linkkien lähettämisen jälkeen sekä väsyttävän sähköpostittelun osan myyjän, merkkiliikkeen varaosamyyjän ja minun välillä myyjä lupasi palauttaa rahat kunhan lähetän takaisin osan. Osa lähti kuriirin matkaan männä viikon perjantaina ja kyselin rahoja eilen. Rahat tuli yällä tilille, tuskin olis kyllä tullu jos en olis perään kyselly. Näyttää olevan edelleen sparetolla 1j0122101ag vag-varaosanumerolla myytävänä sitä samaa osaa. Yleensä on tavattu kutsua tyhmyydeksi jos haluaa toistaa useasti saman virheen.

    Tilasin sitten 3,90 hintaan muoviosan joka kävi mutta tosin varaosanumeroiden mukaan ei siis käy, vaan käy 1.8T koneeseen jota taas minulla ei ole. Merkkiliike kun haluaa myydä eri varaosanumerolla saman muoviosan lisäksi köntässä kolme letkua. No siinä se muovikääkäle on nyt kumminkin paikallaan ja on samanlainen kuin siitä hajosi. Tarvii näköjään salapoliisityötä että saa ostettua varaosan jonka tarvitsee ja joka käy mutta mikä ei käy merkkiliikkeen eikä tarvikeliikkeen mukaan. Pitäskö putkesta hitsaamani tilapäiskorjaus luovuttaa nykytaiteen museoon? Eikös Sibelius monumenttikin ole hitsaamalla tehty? Aattelin jos jätän sen tilapäisen siihen ikiajoiksi mutta myydessä autoa voi olla ettei vakuuta kun on erivärisistä romupätkistä hitsattu ja olis pitäny hioa hitsisaumaa kai lisää kun mehi pikkasen klemmariliitoksesta. Ilmeisesti kun putkea kavensin niin hitsisauman takia ei ole ihan pyöreä ja tihkuu siksi.
     
  12. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Nuo varaosanumerot aiheuttaa aika sassakkaa. Tilasin camryyn vetonivelet (ei kylläkään vielä tulleet) mutta ne ei käyneet minkään puljun mukaan, vaikka vastaavat samanlaisia erimerkkisiä.

    Myös varaosanumerot huitelee ja heittelee ihan miten sattuu. Yleensä sentään yhdellä numerolla tulee useita tuotteita eri merkeiltä, nyt ei. Oe numeroviittauksetkin jotain ihan outoja ja jokaisella varaosamerkillä omansa joten niidenkin kautta keskinäisen sopivuuden varmistaminen ei onnistu
     

Kerro tästä muillekin!