Varastettu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja caprice305, 22.3.2019.

  1. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Samat muistikuvat. Liikennekäytöstä poistetulla tarkoitetaan sellaista jota ei ole tarkoitus käyttää enää liikenteessä. Lappuliisat ei välttis syviä tutkimuksia jouda tekemään vaan vetävät johtopäätökset jostain...
     
  2. RaiRai

    RaiRai Gearhead

    Tuossa välissä vois kokeilla vähän selkeämpää = epäkohteliaampaa kehoitusta tai jopa käskyä (<voiko noin enää sanoa?).
    AsOy:t... oi ihanaa "yhteisöllisyyttä".
     
  3. miguelo

    miguelo Gearhead

    No, kirjoitetaanpas vielä tähän jatkoksi, kun alkuperäisen aiheen auto osoittautui lopulta siirretyksi kaupungin toimesta.

    Tämä liittyy kyllä juurikin asiaan, sillä aina silloin tällöin tulee huvikseen katsottua joidenkin kaupunkien kuulutuksia siirretyistä ajoneuvoista.

    Eilen sattumoisin huomasin, jotta jonkun AMC - miehen silmäterä on päätynyt Tattarisuon autovarikolle.

    Mahtaako olla kenties jollekin pääkaupunkiseudun harrastajalle tuttu auto entuudestaan?

    [​IMG]

    Osuva ja hauska rekisterikilpi, NEX-7 (autojen siirroista vastaavat henkilöt ovat varmasti tuumanneet tuon kohdalla kyytiin ottaessaan: NEXT)

    Talteenotettuja autoja joilla katsotaan olevan vielä jotain arvoa, niitä säilytetään 60 vuorokautta kuulutuspäivästä lukien, Javelin tosin on siirretty jo marraskuussa. (mahtaako kenties olla lunastettu pois?)

    https://www.hel.fi/kaupunkiymparist.../ilmoitukset/talteenotetut-ajoneuvot-20190315

    Harmi kun Trafin sivut eivät tällä hetkellä toimi kuten pitäisi, niin ei pääse katsomaan tuon auton tietoja maksutta.

    Siitä sitten selvittämään omistajaa sekä hieromaan kauppoja hänen kanssaan, mikäli auto on jäänyt hieman heitteille. (toki nykyomistaja, tai sitten uusi omistaja joutuu hoitamaan siirto-, ja säilytyskustannukset ennen kun voi autonsa noutaa varikolta)
     
    Muokattu: 27.3.2019
    mikaa7146 ja isalmela tykkäävät tästä.
  4. MudMax

    MudMax Gearhead

    miguelo tykkää tästä.
  5. Jorrma

    Jorrma Gearhead

    Toi Javelin seiso viime kesänä Koivuhaassa tienposkeen hylättynä.
     
  6. dbltrbl

    dbltrbl Gearhead

    Sen verran tuttu että selvitin omistajan, soittelin ja yhteistuumin todettiin että arvostuksen ja kiinnostuksen määrä eivät kohtaa. Kyselin myös mahdollisuudesta jakaa omistajan yhteystietoja niin sille ei kuulemma ole tarvetta.

    Sääli.
     
    vivve, Pertti K ja isalmela tykkäävät tästä.
  7. isalmela

    isalmela Gearhead

    Tämä ketju on jo mennyt niin hiivatin pitkälle offtopicin puolelle, että taidan jatkaa :D

    Minulla oli vähän samantyyppinen tapaus muutama vuosi sitten. Huomasin yhden hallin pihassa Oulussa kevyen lumipeitteen alla upean 70-luvun Norton Commandon. Kysyin samassa hallissa toimivalta asiakkaaltani, miksi tuo upea pyörä on pihalla. Sain selviteltyä omistajan ja puhelinnumeronkin ja kyselin. Pyörä on kuulemma väliaikaisesti pihalla remontin takia ja ei ole myytävänä. Seurasin tuon pyörän kohtaloa muutaman vuoden ajan asiakkaani luona käydessäni. Siihen se pikku hiljaa upposi nurmikkoon ja ruostui. Jossain vaiheessa pyörästä oli tankki irroitettu, olisiko vielä yritetty saada vanhoja bensoja pois kaasarista tms. Loppujen lopuksi useamman vuoden seisomisen jälkeen se oli nostettu pakettiauton kyytiin uuden omistajan matkaan. Upeasta pyörästä vaativaksi projektiksi, synkkää sitä oli seurata.
     
    passerby, Nikuzai, vivve ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  8. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Eli paaliin vaan jos minä en sitä saa ei saa muutkaan?
     
    eilhik, Nikuzai, vivve ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  9. dbltrbl

    dbltrbl Gearhead

    Joo, saaminen on syytä tuon kohdalla unohtaa. Rapakon takana on kyllä valinnanvaraa jos tuollainen oikeasti kiinnostaa.
     
  10. dart -66

    dart -66 Gearhead

    No, oliko kuulutuksen jälkeen 3 kk ja sen jälkeen kaupunki huutokauppaa nipuissa noita pois. Huutamaan ei pääse kuin purkaamoväki. Tai sitten omistaja käy lunastamassa "talvisäilytyksestä"... On vaan ollut pitkään leimaamatta..
     
  11. pagi

    pagi Gearhead

    Kaverikin yritti tuota muutama vuosi sitten ostatella taisi silloinkin olla varikolla jemmassa. Ei ollut halukas myymään silloinkaan. Oli vielä aika hankala selvittää nykyinen omistaja kun autossa on ilmeisesti luovari luovari luovari tyyppinen omistus suhde?
     
    dbltrbl tykkää tästä.
  12. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Hauskat ketjut selviä nuo luovaripinot. Sit ku vielä välissä yks naisihminen, joka on menny naimisiin oston ja myynnin välissä ja nimi vaihtunu. Ja viimesenä vielä puhekauppa ilman luovaria. Ai mistäkö tiedän...
     
    palontie ja miguelo tykkäävät tästä.
  13. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    toi on paskamaista erityisesti jos parkkipaikoista on pulaa. tossa missä itte asun on ainakin ainakin 3 tai 4 autoa sellasta mitkä ei ole liikkunu mihinkään ainakaan viiden vuoden aikana. aina ei saa autoa parkkiin etenkään jos myöhään tulee jostain. Toki tarttis tietää miksi ne autot siinä seisoo ennen kun voisi sanoa mitään sen spesifimpää. Maksullisiakin ruutuja toki on (käytössä kaikki) mutta parkkeeraus tapahtuu suurilta osin noille "julkisille" paikoille.

    Toki suurin syyllinen tohonkin on kaupunkisuunnittelija mikä haluaa maksimoida ruohikkoa, vesakkoa yms. turhaa joutomaata.
     
    mikaa7146 tykkää tästä.
  14. miguelo

    miguelo Gearhead

    Takavuosina, vielä kultaisella 80-luvulla käytäntöhän tuppasi olemaan melko villiä.

    Varsin asiallisen, katsastetun kulkupelin kaksilla renkailla saattoi tuolloin ostaa markka-aikaan hyvinkin halvalla.

    Tuolloin auton ostajan oli 30 vuorokauden kuluessa käytävä rekisteröimässä kulkupeli omiin nimiinsä. (tämähän luki noissa silloin käytössä olevissa paperisissa luovareissa, jotka olivat useampiosaisia, hieman kuin vanhanajan lottokuponkikin, eli kun luovutustodistuksen päällimmäisen osan täytti, niin se kopioitui kalkkeripaperin lailla myös allaoleviin kaavakkeisiin, joita taisi päällimmäisen lisäksi olla kaikenkaikkiaan 2 tai 3 kappaletta)

    Näitä tuolloin käytössä olleita luovareita sai vakuutusyhtiöiden konttoreista, tai vaikkapa monilta autokauppiailta. (lue = jobbareilta)

    Silloin vitsailtiin "jotta auton oston jälkeen oli kolme viikkoa aikaa ajaa, sekä vielä viikko aikaa myydä", niin ei tarvinnut edes vakuuttaa, eikä ottaa autoa omiin nimiinsä "virallisesti". (myöhemmin tuo ostajalta edellytettävä rekisteröintiaika lyheni seitsemän vuorokauden mittaiseksi, mutta en nyt jaksa muistaa milloin)

    Usein jonkun halvan ritsan kauppatapahtuman yhteydessä mukana saattoikin tulla "miltei Helsingin puhelinluettelon paksuinen nippu luovareita".

    Monet halvat autot olivat aikamoisia kiertopalkintoja, joiden piilevät viat eivät välttämättä tulleet aivan oitis esiin, josta toisaalta kertoivat lukuisat luovarit - joten ihmiset laittoivat varsin mielellään vahingon kiertämään:odcool:

    Mutta kun jotkut autot olivat mieluisia, niin pitihän niitä toki omiin nimiinsä ottaa.

    Niinkin saattoi toki aina silloin tällöin käydä, kun uuden hankintansa asiapapereihin kaikessa rauhassa - pahemman autokuumeen hieman jo laannuttua tutustui, niin usein sai todeta jotta luovariketjun ryppyisten papereiden välistä puuttui lappusia, eli historiassa oli hivenen aukkoja.

    Sen ei annettu kuitenkaan haitata, onneksi oli hyviä kavereita ja erivärisiä kuulakärkikyniä, niin tarvittavat paperityöt saatiin luovuutta käyttäen sävellettyä reilaan, jotta aarteet saatiin lopulta omiin nimiin. (henkilötunnuksia ei tarvinnut välttämättä täyttää, mistäpä niitä tiedossa olisi ollutkaan, sillä itselle saaduissa luovareissa esiintyi usein niinkin aristokraattisia sukunimiä, kuten Balzar ja Lindeman):rotfl:
     
    Custom_Rod, mikaa7146, Nikuzai ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. Carpenter

    Carpenter Double Gearhead

    Tai Hagert, Palmroos, Lindeman ym. niin ei varmaan kukaan missään virastossa vaivautunut
    tekemään yhtään mitään vaikka olisi jotain sakkoja ollut kuinka paljon.
     
    mikaa7146, Nikuzai ja miguelo tykkäävät tästä.
  16. Tämä Maikkarin uutinen sopii tähän ketjuun, kun täällä keskusteltiin auton parkkeerauksesta. Uutinen on Amerikasta, mutta kyllä tässä on samoja sävyjä kuin Suomen touhuissa:

    Kun naapurikyttäys menee yli: Mies saattaa menettää kotinsa, koska ajaa hieman patinoituneella klassikko-Fordilla

    Moni yhdysvaltalainen suhtautuu "naapurisopua ylläpitäviin" kodinomistajien yhdistyksiin lähestulkoon kaiken pahan alkuna ja juurena. Yhdistysten katsotaan monesti puuttuvan asioihin, joihin heillä ei pitäisi olla mitään oikeutta puuttua.

    Yhdysvaltain Missourissa asuva Andy Lipka käy tällä hetkellä epätoivoiselta kalskahtavaa taistelua oikeudestaan ajaa autollaan ja asua omassa kodissaan.

    Lipkan asuinalueella toimiva kodinomistajien yhdistys on ottanut Lipkan silmätikukseen hänen autonsa vuoksi. Lipka ajaa vuosimallin 1965 Ford F-250 -avolavalla, joka on kauniisti patinoitunut.

    Yhdistyksen mukaan Lipkan pihatielleen pysäköimä hieman ruostunut Ford on kuitenkin "vakavasti vahingoittunut" eikä hän saisi näin ollen pysäköidä sitä talonsa edustalle muiden maisemaa rumentamaan.

    Ongelma vain on siinä, että Lipkan Ford on oikein hyvässä kunnossa. Auto käy ja kukkuu, eikä sitä ole kohdeltu millään tavalla kaltoin. Sen ulkokuori vain on ajan saatossa saanut pientä särmää – särmää, jota monet autoista mitään ymmärtämättömätkin pitävät viehättävänä.


    [​IMG]
     
    passerby, viikinki75, Jussi289 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  17. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Tuosta lisää samaa älyttömyyttä: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli...an-muualle-hinauksen-uhalla/7227948#gs.ang4pn

    "Yrityksestä ei haluttu kommentoida asiaa. He tyytyivät toteamaan, että käytäntö on havaittu hyväksi, ja se on ollut voimassa lähes 40 vuotta." o_O No oisko aika vhän uudistaa sitä käytäntöä. Tai ainakin järkeistää.

    Pistää niin vihaksi tämmöset. :mad:

    Ja näitä löytyy ihan kotimaastakin.
     
    miguelo tykkää tästä.
  18. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Olisi hyvä jos MTV3 uutiskynnys ylityisi kun sama tapahtuu Suomessa. Tiedän 2 tapausta, tosin molemmista on vuosia aikaa, kun ympäristölautakunnalta on tullut talon omistajalle nootti, että pihassa oleva romuauto on poistettava, koska se on esteettinen häiriötekijä jollekin. Molemmissa tapauksissa pihassa ei ollut kuin tuo 1 auto, eli kyse ei ollut mistään romulaanista. Se kun oli talon omistajan ainoa käyttöauto. Se vaan oli hieman vanha ja käytössä lurpahtanut, mutta jokapäiväisessä käytössä ja katsastettu tietysti. Käsittääkseni molemmat tapaukset raukesi, kun auton omistaja laittoi nootin takaisin ympäristölautakuntaan (tms), joka sitten totesi, että katsastettu käyttöauto saa sittenkin olla omassa pihassa.
     
    TopoTA, Jussi289, passerby ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  19. viikinki75

    viikinki75 Double Gearhead

    Jos olis ollut kakkosauto, olis voinut päättyä toisin. Vaikka olisikin koko ajan liikennekäytössä.
     
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Ja talon seinästä kun vähän maali hilseileen niin puskutraktoria tontille vaan? :wc:
     
    TopoTA, tooke, Jussi289 ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!