VARKAITA TALLILLA!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'USA Car Club Pieksämäki ry', aloittaja USA Car Club ry, 10.12.2004.

 1. USA Car Club ry

  USA Car Club ry Gearhead

  USA Car Club ry:n kerhotallista on varastettu joulukuun puolella ainakin Wallius-merkkinen muutaman vuoden ikäinen voimavirtamikki kaasupulloineen, rälläköitä, peltisepän vasarasarja, uudehkot kesärenkaat 14" vanteilla. Mahdollisesti muutakin, koska aivan kaikkia tallin käyttäjiä ei ole vielä tavoitettu.

  Kyseinen talli on ollut clubin aktiivikäytössä 1992-2003 ja viimeiset vuodet se on ollut kylmillään ja toiminut kerhon tavaroiden ja muutamien ikuisuusprojektien varastopaikkana uutta toimivaa tallitilaa odotellessa.

  Jos jollekin on ilmestynyt "uusi" mikki tai joku sellaista kauppaa niin ottakaa yhteyttä! Sen verran valikoivia ovat pitkäkyntiset olleet ja samaten murtautumispaikka ja -tapa viittaa siihen, että ovat tienneet mitä hakevat...

  UCC ry
  jasenpalvelut@usacarclub.net
  Puh. 040 563 1433 /Heikki tai 0400 627 527 /Tero
   
 2. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  [​IMG]

  Lisäksi samojen varkaiden matkaan lähti meikäläisen Thunderbirdin alta tutut 14" kromiset 5-puolavanteet noin 300 km ajettuine kesärenkaineen. Erityistuntomerkkeinä renkaissa irtovalkosivut ja mustat arpakuutio-venttiillinhatut. Vanteet olivat tiettävästi 1970-luvun mallistoa (perimätiedon mukaan ensimmäiset Pieksämäen seudulle aikoinaan tilatut erikoisvanteet, ovat kiertäneet korttelia siis liki 30v täällä). Vanteet on ajan patinoimat ja niissä ei ole minkäänlaisia valmistajan merkintöjä, mallikin poikkeaa nykyisin kaupan olevista 5-puolavanteista jonkin verran. Ellen nyt ihan väärässä ole, taisi voroille kelvata myös uudet 30" pituiset glass-pack äänenvaimentimet.

  Lisäksi katosi 4 kpl hyväkuntoisia talvirenkaita 4-pulttisine vanteineen (vaimon Toyota Carinan). Taisivat olla Nokia Hakkapeliitat tms.

  Onneksi vakuutukset olivat kunnossa (uskoaksenihan noi menee autojen varkausvakuutuksiin), mutta harmittaa se silti pulitella kummastakin rengassetistä 151 euron omavastuut - puhumattakaan siitä, että kyseisillä kromivanteilla oli myös tunnearvoa...

  Vihjeet ja vinkit tervetulleita.

  Lisäys: Tallissa olleet muutamat autot olivat säilyneet ilman ilkivaltaa eli vahingot vain reikä seinässä ja puuttuvat kamat.
   
 3. Make_O

  Make_O 3rd gear

  Osanottoni tapahtuneen johdosta ja sen verran vakuutuksista että tietääkseni omavastuu ei mene kuin kerran kun vahingot on tapahtunut samaan aikaan, vaikkakin korvaukset menisi eri vakuutus lajeista... Näin ainakin mulle kerrottiin kerran vakuutusyhtiö Tapiolasta, vähän kylläkin erillaisessa tapauksessa...
   
 4. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Varmistin asian Tapiolasta ja kyllä tässä tapauksessa omavastuu menee kummastakin vakuutuksesta, vaikka tavarat olivat samassa tallissa ja varkaus tapahtui samaan aikaan - kyseessö kun on kuitenkin eri vakuutus. Toyotan renkaat vanteineen menee ihan rutiinijuttuna (ja tuskinpa niiden arvo on yli omavastuun eli 151e), mutta Fordin vanteista renkaineen pitää laatia erillinen vahinkoilmoitus, koska ne kuuluvat harrasteajoneuvokaskon piiriin - tuleepa nyt testattua sekin, miten tuo kyseinen vakuutus tällaisessa tilanteessa toimii. Ilmeisestikään varastetun omaisuuden arvoa arvioitaessa ns. ikävähennys ei päde kun on kyse erikoisvanteista? Toinen kysymysmerkki on se, että renkaat ja vanteet eivät olleet varkauden tapahtuessa vakuutetun auton alla ja sama ongelma tulee vastaan myös äänenvaimentimissa, jotka siis olivat irrallaan paketeissa. Harrasteautovakuutuksen puitteissa Tapiola pyysi niistä ilmoittamaan, vaikka itse epäilisin kyllä että enemmän ne kai kotivakuutuksen piiriin kuuluisivat vaikka eivät kotona olleetkaan... Noh, katsotaan lopputulos ja ihmetellään sitten lisää.
   
 5. mach

  mach 1st gear

  Onko näistä rosvoista kuulunut mitään tai onko vankkoja epäilyksiä? Jyväskylässä on käyty samassa kiinteistössä olevalla kolmella tallilla ja kiinnostuksen kohteena on olleet mm. jenkkien renkaat/vanteet, kaasarit, imusarjat, työkalut ym. Osia on jopa ruuvailtu irti autoista. Jälki on sen oloista, että paikat on tiedetty. Tekijät voivat olla paikallisia tai kauempaakin. Melkosella varmuudella porukka on liikkunut vanilla tai jollain pakulla.
   
 6. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  Ei ole kuulunut uutta. Poliisilla oli ainakin alkuvaiheessa vahvoja epäiltyjä, mutta ei ole ilmeisesti tuottanut tulosta.

  Meilläkin paikat oli tiedetty hyvin ja jollain pakulla ilmeisesti liikenteessa kadonneiden tavaroiden määrästä päätellen.

  Vakuutuksista sen verran lisätietoa, että käyttiksen ja harrastepelin renkaista meni molemmista erilliset omavastuut. Harrasteauto-Kasko kuitenkin helpotti korvausasiaa ja yhteinen näkemys vanteiden ja renkaiden arvosta löytyi helposti. Lisäksi harrasteautovakuutuksesta korvattiin myös ne irrallaan olleet uudet äänenvaimentimet, mitä normaalikasko ei olisi korvannut. Edelleenkin siis voin suositella Tapiolan harrasteautovakuutusta :)
   
 7. mach

  mach 1st gear

  Pistätkö mulle privana tapausta tutkineen poliisin nimen jos muistat, niin ilmoitan sen Jyväskylässä tutkintaa tekeville. Täällä oli jo kesällä pakulla liikkeellä joku porukka pienemmässä mittakaavssa - ehkäpä samat hemmot. Tuolloin poliisilla oli aavistuksia, jotka voisivat sopia tuohon teidänkin tapaukseen.
   
 8. rebel

  rebel 1st gear

  toi on törkeetä viedä toisten "aarteita"! tekiöitä pitäisi :poff:
   
 9. isoatlas

  isoatlas Gearhead

  NII liekkö tapaus vieläkään selvinnyt??
   
 10. Heikki

  Heikki Gearhead Admin

  On se hieman edistynyt ja olen kolme vannetta jo poliisin kanssa käynyt tunnistamassakin omikseni ja nimiä on saatu tietoon, mutta ei sen kummempaa. Vanteetkin kummallisesti "varastettiin uudelleen" sen jälkeen kun ne bongattiin syksyllä...

  Ratkaisevat vihjeet, jotka johti oikeille jäljille saatiin muuteen OD:n kautta :)
   

Kerro tästä muillekin!