VAROKAA! Huonolaatuisia polttoaineletkuja

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Adventurer, 25.8.2012.

  1. Achti

    Achti Gearhead

    Nimenomaan! Bensa ja riisseliautot vittuun ja sähköö tilalle :)
     
  2. Powerstroke

    Powerstroke Double Gearhead

    Gatesilla näkys olevan letkuu mikä speksattu alkkohooli pensoille ja biosekotteisille dieseleille. Käänteislogiikalla voi sit päätellä että ne muut letkulaadut ei kestä.

    Jossain asemalla oli jo dieselissäkin plakaatti että saattaa sisältää oliko 5 prossaa biodieseliä.

    http://www.gates.com/europe/brochure.cf ... on_id=5165

    Niin ja yhdessä gatesin brosyyrissä todettiin että E15 on letkuille tuhoisampaa kuin E85.
     
  3. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead


    Eipä ole tullutkaan esille että vanhoja letkuja olis juuri mennyt, mutta näitä parin vuoden sisään laitettuja letkuja saa uusia jatkuvasti.
    Voi polttoaineetkin olla muuttuneet sitten vanhaoista ajoista, mutta mun mielestä noi letkut huonontuneet enempi?

    Tota Gatesin letkua täytyy metsästää kun seuraava letku murenee...
     
  4. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Yhessä orionissa kesti vanha letku useamman vuoden nyky bensaa murtui kun kanto kohtasi tankin, mut varaosaliikkeen bensaletku pari päivää
     
  5. Kauhee Sairaus

    Kauhee Sairaus 1st gear

    Uusi kurabensiini tuli laajamittaisempaan myyntiin vuoden 2011 alussa ja tämä topi aukesi 25.08.2012 22:22 eli kesä 2011 ja 2012 tuli ajeltua kuralla ja sitten topi aukesi ja nyt kirjoitusten perusteella uudet "huonot" letkut kestää sen 2 vuotta. Tä?
     
  6. Tohtori M.

    Tohtori M. 2nd gear

    Tuata noin. Mä ajattelen asiaa siten, että on verstaita, joissa tehdään polttoaineita ja toisia jossa tehdään etanolia. Molemmissa on varmasti käytössä kumiletkuja. Eli on kyllä olemassa sellasta letkua joka ton totkun kestää. Itseä riepoo se, kun kerrankin päättää olla ostamatta sitä halvinta, niin eipä auta.
     
  7. Kosusenpertti

    Kosusenpertti 1st gear

    Paikallisessa varaosaliikkeessä 26e/m
     
  8. Kapteenikosmos

    Kapteenikosmos Gearhead

    Ite tilasin ebayn kautta gatesin barricadea paria eri kokoa. Eli kyseessä tämä: http://www.gates.com/europe/brochure.cf ... n_id=19079

    Tuon oli käsittääkseni gatesin "parasta" letkua etanolibensoille. Hintakin oli kyllä sen mukainen, mutta jos tuolla tulipalon välttää niin maksanee itsensä kyllä takaisin.

    Sellasen erikoinen piirre tuli vastaan tuosta letkusta, että kun parin viikon ajelun jälkeen reititin bensalinjoja vähän eritavalla ja lyhensin käytössä ollutta letkua niin se sisä letkun sisus oli pehmenny ja muuttunu sellaseks hyvin liimamaiseks. Vähän niinkuin vulkanoituva teippi siinä vaiheessa kun se tarttuu itteensä kiinni hyvin hanakasti. Ongelmaks tuli, että kun letkun katkas saksilla niin letkun pään puristuessa luttuun se tarras sieltä sisältä itteensä kiinni ja kun se siitä napsahti auki niin leikkuu jälki oli aika kamala. Toinen oli, että sitä letkua ei saanu enään oikeen järkevästi uudestaan liittimen päälle siten, että se sisus ei olis rullaantunu/vahingoittunu siinä samalla. Eli joudun tekemaan uudesta letkusta. Parin päivän "kuivamisen" jälkeen tuo käytetty letku oli taas kuin pakasta vedettyä eli kaiketi on "ominaisuus". Nyt on kesä ajeltu ja ainakin vielä letkut on pehmeitä ja bensa on pysyny letkun oikealla puolella. kopkop

    Tankin sisäisiin asennuksiin tuokaan letku ei sovi koska ulkopinta liukenee bensaan. Gatesilla näytti olevan joku oma letkunsa näihin asennuksiin.
     
  9. w9816

    w9816 1st gear

    Motonetin kangaspunosletku laitoin moottoripyörään viime kesänä kun en halunnut "modernia" lookia wanhaan pyörään. Kesti käytössä noin 6kk.

    Nyt on on ainakin verkkokauppaan lisätty teksti

    "Ei 95E10 eikä E85 etanolibensiineille eikä biodieselille"

    mutta en oo nähnyt hyllyn reunassa vastaavaa infoa?
     
  10. robin

    robin Gearhead

    Vanha käyttökikotin seisoi pari vuotta käyttämättömänä ja Bilteman polttoaineletku oli tämän näköinen tuon parin vuoden jälkeen ja suihkusi polttoainetta ympäriinsä kun alkukesästä autoa aloin siirtelemään.

    http://www.flickr.com/photos/kimmohamalainen/9546437140/

    Jatkossa ei omiin vehkeisiin tuota laiteta edes väliaikaiseksi...
     
  11. ViLU

    ViLU Gearhead

    Eli tästä voi päätellä, että kaikki kenellä on letkut menneet ajelee 95:lla?? Ei oo kyllä itte tullu tankattua mitään muuta kun 98 noihin rotteloihin...
     
  12. Rusty

    Rusty Double Gearhead


    98:lla mennään täälläkin mutta letku on entinen. Voi kun se kestäisi tämän ajokauden niin sitten vien sen biltemaan niin saavat ihmetellä. :wc:
     
  13. ViLU

    ViLU Gearhead

    Tämä osui myös omaan silmään sillon kun leikin tolla RE85:lla. Mites sitten, kun tuntuu olevan kova hitti sekottaa normi bensaa ja tota RE85:sta niin onko niiden seokset sitten vielä pahempia kuin toi E15?
     
  14. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    Eräässä moottorikelkassa bongattu vastaavanlaisesti pehminnyttä letkua.Tosin vähän aikaa eteenpäin se oli pehmenny sen verran lisää että sisus lähti liikkeelle ja löytyi kaasarista muhjuna :odroll:
     
  15. Banzuik

    Banzuik Double Gearhead

    98 tankattu ja n. vuoden vanhat letkut oli paskana, sain vähä nyrpeitä ilmeitä varaosaliikkeessä kun menin uutta letkua ostamaan ja tarjosivat sitä samasta mikä kesti vuoden päivät.Jäi se letku sinne kauppaan ja sanoin että en viitti autooni polttaa huonon letkun takia.
     
  16. sämpy

    sämpy Double Gearhead

    Osaatko sanoa ^^ letkun valmistajaa ja tyyppiä? Saisi vähän enemmän irti tästä topikista.
    Pari vuotta sitten laitoin erittäin vähällä käytöllä olevaan museopeliin Motonetista kangaspintaista Gatesin 1-kerrosletkua ulkonäkösyistä. Ajattelin että tuossa kerkiää taivutella letkuja aika ajoin joten kokeillaan. Tänä kesänä olivat vielä kunnossa, 98:lla mennään pääosin Nesteeltä.
    Olisi mukava vertailla vielä että miten lämpö vaikuttaa. Tuossa yllämainitussani letkut on moottorin vieressä ja mekaaninen puhallin joten eivät pääse paljoa lämpenemään, pakosarja on moottorin vastapuolella.
     
  17. Paasikivi

    Paasikivi 1st gear

    Juuri saman näköinen oli parivuotta vanha Bilteman letku, jonka justiinsa vaihdoin Fixus-liikkeen vastaavaan.
     
  18. unknown

    unknown 3rd gear

    Ei ole ongelmia ollut, tosin Etra:sta olen letkuni hakenut ja ei tulisi mieleenkään ostaa jonkun varaosapuljun letkua, joka on jo varmasti saanut sitä Örum/Koivusen myymää parhaalla katteella olevaa letkua.
     
  19. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Minulla on Bilteman ja IKH:n polttoaineletkuja. Jo heti silloin 3 vuotta sitten niitä laittaessani vähän oli varuillani mutta on siellä bensa sisällä pysyneet.
    Ruiskuvehje ja pa-pumppu työntää paineet putkistoon jo tankissa. Nämä letkut on sellaiset 20cm pätkät tankin yhteen ja putkien välissä.
    Autossa on käytetty E85:ttä, 95E10:ä ja nyt pääasiassa 98E:tä.

    Vielä on kestäneet.
     
  20. Rooroo1

    Rooroo1 2nd gear

    En osaa sanoa tarkemmin valmistajaa tuolle letkulle,tyypiltään perus bensaletkua oli.Pitäis kysyä kelkan omistajalta että tietääkö tarkemmin mitä letkua se oli.
     

Kerro tästä muillekin!