Varokaa kiinalaista hydrauliprässiä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja rautavirta, 22.1.2009.

  1. Timmo

    Timmo 1st gear

    Tämä on totta, itsellä on Rosenlew -merkkinen hella, josta on jo pari kertaa palanut osia huonojen liitosten takia. Kyökki täynnä savua jne.

    http://timmo.kapsi.fi/rosenlew.jpg
    http://timmo.kapsi.fi/rosenlew2.jpg

    Tukes-kaverin kanta oli, että tuli ei pääse sieltä hellan sisuksista leviämään, niin suurempaa vaaraa, tai tutkinnan aihetta ei ole. Rosenlew taas ilmoitti, että koska hella on paria vuotta vanhempi niin menee normaalin kulumisen piikkiin. Termosaatti 100 eur, kellokytkin 60 eur. Viimeinen Rosenlew (Electrolux) tässä taloudessa.
     
  2. Röllykkä

    Röllykkä Gearhead

    Juu, kyllä itselle tuli mieleen, että miksi tuollainen "tukes" on olemassa, ja millä perustein julleille siellä maksetaan liksaa.

    Sitten kun jollakulla kämppä palaa tai pahimmassa tapauksessa joku kuolee, on näillä julleilla ollut juuri tarkoitus viedä asia eteenpäin.
    Tällä keinoin on sitten oma nahka pelastettu ja "sponssirahat" kauppiailta turvattu jatkossakin.
    ..Asutaanko ehkä liian lähellä venäjää.

    Ja se, että kuluttajat menee ostamaan halpaa kiinalaista pa*kaa, johtunee siitä, että markkinoilla ei tunnu enää muuta olevan tarjolla. :-?

    Ja oikeestaan, ei se pelkkä kiinan laatu ole pa*kaa, vaan nykyään lähes valmistaja kun valmistaja myy tuotteen ennen testaamista. Kuluttaja hoitaa sen testaamisen. Halvempaa näin.
     
  3. rt68

    rt68 1st gear

    Kyllä asutaan :cry:
    Tuo on totta, nykyisin alkaa ikäväkyllä olemaan niin että ostat mitä tahansa, halpaa tai kallista niin valmistusmaa on yleensä Kiina jossa tuotettu tavara on aina tasalaatuista paskaa ja tuotannossa ei välitetä ympäristön saastumisesta tai työoloista paskan vertaa. Pääasia että tuotantokulut on mahdollisimman pienet.
     
  4. astm

    astm 1st gear

    ei kiina / jaappanilaaset oo koskaa mitää osannu tehä... :mad:
     
  5. poskisolisti

    poskisolisti 1st gear

    :eek:
    Paitsi Japoneesialaiset erinomaisia vaihteistoja sekä moottoreita! 8) Sitä ei käy kieltäminen....
     
  6. tha022

    tha022 Gearhead

    Eikös Kamasa tools ole japanista?
    Ne ainakin on pirun hyviä työkaluja.
    Mihinkään super strong HSS steel hyper tools from china en ikinä enää koske. Liian monesti avattu rystyset niiden takia.
     
  7. Jamppa

    Jamppa Gearhead

    no tiedä nyt tuleeko ne valutkaan ok. Ainakin tässä töissä on yhtä valua jo valettu siellä kiinassa useamman kerran, kun aina meni viduiksi, jos ei valu, niin sitten muuten :poff:
     
  8. Jamppa

    Jamppa Gearhead

    Täh, meidän firman kuvia ollut vai
     
  9. mie

    mie Gearhead

    Muista tarkemmin minkä firman dokumentteja oli ollut, joku suomalainen kuitenkin, moista vaan kuulin, kun oli keskustelua kiinalaisten työnlaadusta.
     
  10. astm

    astm 1st gear


    Todellakin paskoja Kiinalaisten valut.. Olin ite todistamassa sitä jonki aikaa koneistusfirmassa kun olin töissä :(

    rikkoi terät lähes yhden kappaleen aikana, toisen kappaleen hätinä ajoi mutta kolmannella kosahti ja lujaa jos ei muistanu paloja kääntää :mad:
     
  11. JM82

    JM82 Gearhead

    ..

    Koko kiinan teollistuminen ja viime vuosien vaurastuminen perustuu lähinnä siihen että ne myy paskaa tavaraa ulkomaille halvalla. Helppohan se on myydä kun takuusta ym ei tarvitse välittää ollenkaan ja asiakkaita löytyy aina lisää. Tavaroiden palauttaminen maksaisi niin paljon ettei maahantuojat yleensä tee sitä ollenkaan. Jotenkin niillä on taito tehdä ihan kaikki mahdollinen huonosti, oon käyny paikan päälläkin tutustumassa. Jos välillä sattuukin jonkun tuotteen laatu olemaan hyvä niin ne huonontaa sitä kertomatta asiakkaalle, että saisivat paremman katteen itselle. Jos tavaroiden hinnoista rupeaa tinkimään niin yleensä siinä tapauksessa ne tekee vaan huonompaa laatua. Siitä ne pitää kiinni etteivät koskaan myönnä tekevänsä noin...
     
  12. crawler

    crawler 1st gear

    Re: ..

    Olen tästä kyllä täysin eri mieltä. En kaiva nyt lähteitä mutta hankintojen toimista kertova kirja viittasi muistaakseni että 75% kiinan tuotannosta on sisämarkkinoille, ja siitä 25% siivusta sitten suomipoika kantaa halvinta romua tänne jolle on kysyntää. Miljardi ihmistä tarvitsee aika paljon niitä laitteita itsekkin, me suomalaiset olemme oikeasti kiinan markkinoissa vain se i pisteen päällä, emme muuta.

    (Korjailin lukuja, hatusta vedettyjä silti, mutta kuitenkin.)
     
  13. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Re: ..

    Minä taasen olen erimieltä kuin te kaksi :)
    Kyllä se on se supisuomalainen tai ruotsalainen, saksalainen tai jenkki joka siirtää sen tehtaansa tuotannon Kiinaan, kun siellä niin paljon niitä käsiä on joutilaana ja halvalla saatavissa.
    Kaikki kynnelle kykenevät pyrkii tekemään ainakin osan tuotannostaan halvalla eli Kiinassa tai Intiassa.
    Kyse on länsimaisen ihmisen ahneudesta saada tavaraa halvalla ja siinä sivussa, ehkä tietämättään riistää sitä köyhää ja hyötyä sen köyhyydestä.
    Kiinalainen maalaispoika rakentaa Dubaissa maailman hienoimpia hotelleja 100 euron kuukausipalkalla.
    Sinänsä se kiinalainen kokoonpanija, hitsari tai ompelija ei ole yhtään huonompi työntekijä kuin muunkaan maalainen, ehkä jopa tunnollisempi.
    Se että vielä tuodaan "paskaa" on sen maahantuojapaskiaisen lisäahneus.
    Jos se parempi 3 tonnin hallitukki kiinassa maksaa 15 euroa niin roudataan myös sitä 5 euron kiinalaisten omaa mallia ja myydään euron halvemmalla.

    Jos on kiinalaiset hyötyneet, niin arvatkaapa mitä suomalaiset ovat. Kun voi Gigantista ostaa plasmatelkkarin 800 eurolla, jonka tekeminen Suomessa (jos tehtäis) maksaisi 3000 euroa.
     
  14. crawler

    crawler 1st gear

    Re: ..

    Halvan työvoiman perässä tehtaiden siirtely on tilapäinen ilmiö markkinataloudessa. Historia toistaa itseään ja "halpatuotantomaiden" hintataso tasaantuu melko nopeasti kehittyneeseen maahan. Kirjallisuus taisi ennustella että 2030 Intian hintataso on Euroopan tasoa ja 2050 Kiinankin.

    Se että maailman kasvavat markkinat on Aasiassa onkin täysin eri tarina, mutta "Kiinailmiö" tulee elämään vain oman aikansa.
     
  15. JJu

    JJu 1st gear

    Copy+Paste sen kiinalaiset osaa.. Eikös kiinassa on sellainen laki, että kiinalaiset saa kopioida länsimaalaisia tuotteita, mutta länsimaalaiset eivät saa kopioida kiinalaisia tuotteita. Olen törmännyt monesti vastaavanlaisiin tapauksiin, kuin tämä Vaahto.. Tekeväthän ne jo länkkäreiden voimakattiloista ja paperiteollisuuden tuotteista täysiä kopiota omiin tarpeisiin jne...

    Nii tuli vielä mieleen, että kiinassahan länsimaalaisesta musiikista poistetaan laulu ja päälle sit nauhoitetaan kiinalainen hölötys... On todella huvittavaa kuunnella, kun madonnaa, Metallicaa jne... tulee kiinaksi.
     
  16. JM82

    JM82 Gearhead

    Re: ..

    Jollain tavallahan se ulkomainen raha kuitenkin on tultava sinne maahan sisään. Rikastuisiko kiina jos ne tekisi tavaroita vaan itselleen? aika lailla samaa laatuahan ne myy omille kansalaisillekin. Räikein esimerkki maidonkorvike johon lapsia kuoli jne....
     
  17. tha022

    tha022 Gearhead

    Kyllähän sentäs joku oppii,
    Fortumi teetti männä vuosina 2 laivaa kiinas tuli vähän hitosti halvemmaksi kuin euroopas tekeminen.... MUTTA....
    Joka ikinen pultti joka paatista löytyi oli 4.6 ja eiku eurooppaan telakalle pultin vaihtoon ja korjata kaikki putket mitä laivas on, koska ei ollut kiinan poika hoksannut laittaa laippoja väliin.
    Lopulta hinta hieman halvempi kuin euroopassa tehtynä mutta paljonko varustamo menetti kun paatti makas turhan extra kerran telakas eikä seilannu rahaa tekemäs.
    Eivät kuulemma enää halua kiinasta laivoja.

    huhujen mukaan Intialaisesta raaka tavarasta (metalli) saa heittää 75% menemään kun ei kovuus ole hyvä, Saksalaisesta n.10%.

    En jaksa uskoa että länsimaat oikeen kauan kattelee ja hyväksyy kaiken maailman paskan tulemista sieltäpäin.
     
  18. rautavirta

    rautavirta 1st gear

    Kiinalaiset tosiaan kopioivat mitä tahansa, siis näyttämään aidoilta. Mitään testausta ei ole takana, materiaalit halvinta mahdollista jne.

    Esim. sähkökoneissa mahdollisimman vähän kuparia, pultit mitä kovuutta tahansa, vaikka päässä lukis 8.8, niin ei voi olla varma. Jos joku vaatii 8.8 lujuutta, sehän voidaan siihen päähän kirjottaa, ja silloin kaikki on tyytyväisiä.

    Kulissitouhua tuo on, tärkeää miltä näyttää ulospäin, ihan sama mitä takana/sisällä on.
     
  19. jberg

    jberg 1st gear

    Kiinasta

    Kiinassa ostaan ja tehdään hyviä tuotteita jos niistä vain maksetaan käypä hinta.

    Työnpuolesta saan olla niidenkanssa tekemisssä paivittäin ja ne tekee siellä mitä vain kunhan asia saadaan yksiselitteisesti sovittua. Tämä onkin sitten koko homman ongelma. Eli kaikki kuvat/määritykset yms on oltava kiinalaisen insinöörin kestävät ja laatua tulee myös tarkkaila. Tämä ei sinäänsä poikkea yhtään alppien eteläpuoleisen maanosan kanssa eli samat haasteet on sielläkin.


    Kiinassa on tullut käytyä "tehtaassa" jossa on yli 200 000 työntekijää. Bussi kuski sanoi kun ajettiin tietulli näköisestä paikastä läpi että nyt tultiin tehtaalle. Oikeastaan pitäisi puhua kaupungista kaikkineen kauppoineen/ruokaloineen jne jne. Konekanta aivan huippua kaikkialla missä olen käynyt ja ne tekee tavaraa nimenomaan vientiin.

    Koneistuskeskukset esim Moriseikin tekemät ja koodinaatti mittakoneet saksasta. Mutta toisaalta näissä pajoissa neidit vetää valuista purseita vingulla ilman kuulosuojaimia/suojalaseja huoneessa jossa on 30 henkeä vinguttamssa. Nämä on ne asiat joilla hinta saadaan alas vaikka koneet/raaka-aineet olisikin huippulaatua.

    VTT otaniemessä on nyrkkipaja näiden tehtaiden T&K labrojen rinnalla joten kyllä siellä on tietoa/taitoa ja resurssit niitä käytää.

    Eli kyllä minä näen nämä halpiskamojen ongelmat ihan läsimaisten maahantuojien aiheuttamija.

    Jahka nuoripolvi siellä pääsee vauhtiin ja myös ideoimaan eikä vain tekemään mitä tilataan niin täällä me ollaan ongelmissa.

    Eniten näin muuten Buick:eja siellä. Taisi olla suosituin merkki ja taitaa suurin GM:än tehdas olla Shanghaissa.
     
  20. tcgsxr

    tcgsxr 1st gear

    Re: Kiinasta





    Koneistuskeskukset esim Moriseikin tekemät ja koodinaatti mittakoneet saksasta. Mutta toisaalta näissä pajoissa neidit vetää valuista purseita vingulla ilman kuulosuojaimia/suojalaseja huoneessa jossa on 30 henkeä vinguttamssa. Nämä on ne asiat joilla hinta saadaan alas vaikka koneet/raaka-aineet olisikin huippulaatua. !!!!!!!!!!!!



    Kuulo suojaimet,suojalasit hanskat ym. 30 hengelle maksais noin.100e
    Aika murto osa noiden koneiden "miljoona hinnoista" kyllä
    joku ny mättää ??? :soosoo: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!