Varokaa O. Nyström & CO:ta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Iiro, 26.5.2006.

  1. Iiro

    Iiro Gearhead

    Tässä teille kaikille, jotka tilaatte itsellenne osia jenkeistä pieni varoituksen sana, tai opettavainen kertomus.

    Eli tilasin 8 kpl:n sarjan teräksisiä kiertokankia jenkeistä, paketin paino n. 6 kg. Yritys joka kanget myi, käyttää normaalisti Usan sisällä UPS:ää, mutta he olivat tietoisia siitä, että lähetettäessä ulkomaille, ovat UPS:n palvelut melko arvokkaita.
    He ilmoittivat, että heillä on normaalisti ollut ulkomaille käytössä edullisempi tapa toimittaa lentorahtia. Olin tietysti erittäin tyytyväinen, sillä tiesin joutuvani maksamaan tullin ja alv:n myös rahtikuluista, joten tiedossa oli ”tupla säästö”.
    Ainoa ongelma tässä heidän käyttämässään lentorahtipalvelussa oli se, että joutuisin mahdollisesti hakemaan pakettini henkilökohtaisesti lentokentältä, Helsinki-Vantaalta. Tämä ei kuitenkaan ollut suuri murhe, matkaa kentälle 70 km.

    Rahti maksoi 125 taalaa, mikä on kokemukseni mukaan suhteellisen normaali summa tuon painoisen paketin lentorahdista käytettäessä esim USPS:ää (jenkkien postia).

    Kaikki meni hyvin, kunnes jostain syystä otsikossa mainittu O. Nyström & CO otti pakettini haltuunsa lentokentällä.

    He halusivat huolinta palvelustaan (en vieläkään tiedä mitä se sisälsi) 45 e, tietoliikennekuluista 20 e ja lentoyhtiön kuluja 6,50, eli yhteensä 71,50 ja tämä oli hinta ilman alv:tä. Alv mukaan laskettuna summaksi tuli 87,23.

    Soitto ko. yritykseen, kyselyä, tinkausta, jne….. seurauksena sopimus, että tietoliikenne kulut poistetaan, mutta maksan 10 e siitä että he tullaavat paketin, eli 75 e, meni ko. firmalle !

    Olin todella käärmeissäni tuollaisesta törkeästä rahastuksesta, mutta sain sentään osani loppujen lopuksi Transpointin kautta (jota O. Nyström ilmoitti käyttävänsä ”jakeluun”) ja pääsin jatkamaan hommia.

    V…tuskäyrän uudelleen huippuunsa nosti Transpointilta tullut kirje, jossa oli heidän laskunsa, 23,70 e. Siis tuohon törkeään rahastukseen ei kuulunutkaan toimitus lentokentältä tänne kotipaikalle.
    Olivat varmaan valinneet kalleimman mahdollisen jakelutavan, sillä matkahuolto tai posti kuljettaa 6 kg:n paketin puolella tuosta hinnasta.

    Eli siis kiertokanget tulivat noin 100 eurolla paikasta X, Usassa Helsinki-Vantaan lentoasemalle, ja O. Nyström & CO Oy:n suosiollisella ”avustuksella” paketti tuli loppumatkan kotipaikkakunnalle (=70 km) hinnalla 110,93 e.
    Ja huom !!! Tuo oli se hinta, josta oli 20 e:n ”tietoliikennekulut” tingitty pois !

    Lienee sanomatta selvää, mitä mieltä olen tuon ko. huolintayrityksen toiminnasta ja hinnoittelusta :mad:
     
  2. weripuo

    weripuo Gearhead

  3. Jojeli

    Jojeli 1st gear

    Tuosta voisi kysyä kuluttaja-asiamieheltä, onko tuo nyt ihan laillista. Jos on,niin oma huolintaliike pystyyn ja kymmenkertaiset taksat :mad:
     
  4. studio57

    studio57 Gearhead

    tuntuu olevan ihan yleistä noilla kuriiri rosvoilla, siksi kannattaapi tilailla kerralla enempi niin ei tunnu yksikköä kohden niin pahalta.
     
  5. Matador360

    Matador360 1st gear

    ei saatana :mad: :mad: :mad:
     
  6. Chrome

    Chrome 1st gear

    Miten ne sen paketin sai?
     
  7. niklas_

    niklas_ 1st gear

    ryöstöä :mad:

    ei tartte käyttä nordströmin palveluita



    125 dollaria 6kg paketista normaalia??
    muistaakseni 5kg paketti on ollut jotain 50 dollaria usps airilla
     
  8. kime2

    kime2 Gearhead

    Onko kyseessä sama mies joka piti aikanaan nyström racingia? Vai onko kyseessä tosiaankin nordstöm,jonka palvelut niklas ylempänä aikoo lopettaa?
     
  9. niklas_

    niklas_ 1st gear

    en aio lopettaa koska en ole käyttänyt kyseisen firman palveluja. mutta vituttaa vaan tommosta huijausta
     
  10. 4dtolppamies

    4dtolppamies Gearhead

    Voisiko joku viisas logistiikan tuntija selittää miten paketit kulkevat esim. jenkeistä Suomeen, itselläkin saman tapainen kokemus missä jenkkipään rahdin ja vakuutuksen, lentorahdin ja vakuutuksen, rahdin HKI-Pori lisäksi mukana oli vielä taho x, joka ryösti välistä muutaman kymmenen euroa jostain entiiämistä. En käsittänyt silloin enkä jaksanut alkaa sen enempää selvittämään mutta WTF? Ja EN maksanut tullauksesta, sen hoidin ite Porin tullissa. Siis joku taho, joka ikäänkuin "kantaa paketin lentokoneesta postiautoon", "ihmettelee pakettia", "kaivaa nenää", mistä siinä on kyse? Jos tilaa paketin ja maksaa rahdin kotiovelle niin miten helevetissä siihen pääsee joku väliin rahastamaan...?
     
  11. Mopar

    Mopar Gearhead

    Muutama vuosi sitten lentopakettien toimitus siirtyi Parcel finland (muistaakseni) Turkuun ja olisivat hallunneet rahaa tullauksesta ym. muuta. Eivätkä meinanneet lähettää pakettia lähitulliin. Selitin siinä aikani, että tullaan sen itse ja posti on maksettu osoitteeseeni, joten siinä ei pitäisi olla mitään epäselvää. Lähettivät sen sitten ja tullasin itse. Ilmeisesti kyseinen toiminta loppui pian ja käsittääkseni lentoposti tuleen Vantaalta kuten aikaisemminkin.
    Mutta enempää tästätapauksesta tietämättä kyllä usps paketin ainakin jos se on lähetetty sinun osoitteeseesi, pitäisi pystyä tullaamaa itse lähimmässä tullissa ilman välikäsiä?
    Mutta soita tullin neuvontaan, sieltä kyllä selvittävät nykyiset kiemura.
     
  12. Mopar

    Mopar Gearhead

  13. Iiro

    Iiro Gearhead

    Tietämättä sen tarkemmin itsekään, miten tässä oikein näin kävi, mutta siihen tunteeseen jäänyt, että ko. firma:
    - Bongasi pakettini joltain liukuhihnalta helpon rahan toivossa
    - Ei tehnyt pakettinin eteen käytännössä mitään, muuta kuin rahasti
    - Pyörittää hyvää bisnestä, jos saa 75 e joka pikku paketista, jonka lentokoneen ruumasta kiikuttaa Transpointin autoon, pääsee kyllä asiallisille tuntipalkoille.

    Ilmoitin kyllä Usankin, sinne veivit myyneeseen liikkeeseen, etteivät ikinä enää käyttäisi ainakaan suomeen tuota lähetystapaa.

    Jälkiviisautena voi todeta, että UPS:ä olisi ollut halvempi ja paketti olisi ollut kotiovella noin 2 päivässä, kun nyt meni 2 viikkoa.
     
  14. Mopar

    Mopar Gearhead

    Tässä suora lainaus Nyströmin sivuilta, Ja kun tuo lähettävä firma käytti Bax Globalia, tuli tuo paketti sitä kautta.

    Olemme yksi Suomen suurimmista lentorahtihuolitsijoista. Olemme toimineet yksinoikeudella BAX Globalin Suomen edustajana jo vuodesta 1986 lähtien.

    Eli ei pakettia mistään napanneet vaan se tuli heidan kauttaa.

    Halvin tapa paketeille on USPS pinta tai lentoposti, ei tule muita kuluja tulli ja alvin lisäksi, mutta kaikki Jenkki firmat eivät suostu sitä käyttämään.
     
  15. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Tilasin Ausseista alukannet, peltisarjat, nokkaa ym. "rojua" ja siellä päässä firma selvitti rahdin hinnan kotiovelle!! En nyt muista oliko se mahdollisesti ups??, mutta rahti oli vain 100aussitaalaa eli 60€ joka lisättiin ostohintaan!! Paketti pysähty Tampereelle?? tulliin josta soitettiin ja kerrottiin tullauksen hinta ja kun se oli maksettu niin tavara oli yks kaunis aamu rappusilla!! Ja kaikki toi siis vain sen 60€.
    Luulisi että jenkeissäkin osattaisiin antaa tarkka rahtihinta välikäsineen kotiovelle!!
     
  16. met59

    met59 Gearhead

    Täysin normaalit huolintaliikkeen kulut... Kuriirifirmojen vastaavat kulut on jo rahdissa mukana.... :wc:
     
  17. A.McBill

    A.McBill Gearhead

    tilasitko tavaraa jenkki huussiin? laita vähän linkkiä näkyviin niin voi vähän vertailla hintoja eikä oo kyllä hirveesti sattunu silmään muutenkaan aussi poikain sivut :eek:

    sattuipa tässä semmoinen tapaus kun työkaveri puhui eBay:stä ja minä sitten katsomaan sitä ja huutamaan osia.
    no voitin ja omasta mielestä tosi kohtuu hinnalla mutta en perkele ollu kattonu/laskenu lähetys kuluja suomeen.
    yllätys oli aikamoinen kun oli sitten se maksun aika lähetys kulut 165$ :eek:
    30$ osasta! ei perkele en maksa :mad: koitin selvittää ,että oisko mahdollista niillä laittaa economy parcel post:lla tulemaan sitä suomeen.
    ensimmäiseen viestiin eivät vastanneet ja sitten vastasi kun laitoin ,että en maksa tommosia läh.kuluja ja vastaus oli todalla lyhyt(vissiin jenkkilässä on tapana ettei kirjoitella selityksiä?) heillä ei muuta\halvempaa vaihtoehtoa lähettää :eek:
    no onneksi jenkkilässä asuu kaverini sisko perheineen ei muuta kun kyselemään ,että oiskos mahdollista käyttää heidän osoitetta :oops:
    ja lupa tuli niin ei muuta kun uusi toimitus osoite niin läh.kulut 12-13$ :eek:
    ja tuovat osan tullessaan suomeen 8)

    lisäys tullauksesta:
    vielä tulossa ameriikan pojilta muistaakseni 4 tai 5 pakettia ja kyllä aion
    tullata paketit ihan itse kun tämän kylän tulli on 300m päässä työ paikalta
    ja ihan mukavia tätejä siellä :D
     
  18. spinout

    spinout Gearhead

    Joskus 15 vuotta sitten tilasin lentorahdilla USAsta osia, mm. kahden auton koko pakoputkisysteemit ja uuskromattu iso puskuri, ja selvittelin miten tulee kätevimmin ja edullisimmin, niin päädyin SAS:iin. Scandinavian Airline System rahtasi ne H:kiin. Sieltä soittelivat, pyysin lähettää Finnairin koneella Poriin ja osat joutui Scanspedin tullihäkkiin. Tullasin ne itse. Muistaakseni mitään muuta en maksanut kuin rahtimaksut. Kyselisin, että toimisiko toi SAS jutska vielä samoin?
     
  19. GM-Cruiser

    GM-Cruiser 1st gear

    Pari vuotta sitten tilasin Summitilta peltipakosarjat surface mailina, kun ei ollut kiire saada niitä käyttöön. Laatikko tuli Veden takaa Vantaan lentotulliin sen aikaisen taalan kurssin mukaan 38€:llä.
    Ei ollut mahiksia hakee pakettia itse, joten annoin homman Suomen Postille (Postista soitettiin ja tarjottiin huolintaa).... Toimitus Vantaalta Hyvinkäälle maksoi 40€ ja mulla meni lähes tunti paikallisessa postikonttorissa, kun virkailijat ihmettelivät omituista tullista lähetettyä laatikkoa ?!?

    Nykyisin maksan mielellään extrat DHL:lle tai vastaavalle ja kikkareet tulee kotiovelle ilman ongelmia.
     
  20. musse67

    musse67 3rd gear

    Täältä peräkylältä on sen verran matkaa lähimpään tulliin, niin yleensä olen huolinnan jättänyt postin hoidettavaksi. Noin 20e ottavat hommasta ja paketit voi sitten noutaa lähimmästä postista. Aiemmin on ollu niin, että tulli ja verot on pitänyt maksaa postiin ennen kun on paketin saanut. Viime viikolla oli yllätys kun antoivat Summitin ja TCP:n paketit ilman maksua. Päällä luki vain että tulliselvitetty Helsingissä. No muutama päivä pakettien saapumisesta tuli sitten postilta lasku tullista ja verosta.
     

Kerro tästä muillekin!