vaseliinin poisto

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja artolainen, 8.7.2009.

  1. artolainen

    artolainen Gearhead

    Kaveri käytti moottorin "ammattilaisilla" vaseliinin poistopesussa, sillä on joku hieno nimikin. No pesu oli kai onnistunut mutta nyt kun kaveri oli ajellut härvelillä jonkun viikon, kaveri kiikutti laitoksen pihalle kun pitää outoa ääntä ja kuulemma pitäisi saada ne vaseliinit pois koneesta :eek: :eek: :eek: Onkohan olemassa muuta sivistynyttä konstia kuin käyttää öljypohja pois :mad: Sitä pashaa on taatusti useampi litra = ei tarvitse niin paljon öljyä :rotfl: :rotfl: :poff:
     
  2. rakkari

    rakkari 3rd gear

    vaseliinia moottorissa.. :eek: mitä ihmettä...?
     
  3. GMC 6000

    GMC 6000 Gearhead

    Ettei kyseessä olisi pakettiauto, siis se sama josta tarina kiertää?

    Maaseudulla kierteli kaupparatsu pakulla, myi autostaan työkaluja sekä tarvikkeita isännille. Kauppa kävi yleensä huonosti, mutta tien päälle oli pakko päästä. Auto oli huono, mutta niin oli moottorikin. Moottori söi öljyä, eikä se ollut ongelma niin kauan kuin oli myymätöntä öljyä kyydissä. Öljyn loputtua ukko lisäsi moottoriin vaseliinia, mutta moottorin tila huononi kuuman päivän vuoksi ja se söi jo vaseliiniakin huolella. Keskellä päivää ja keskellä korpea se sitten tapahtui, öljynpainevalo pillitti punaisena, oli pakko pysähtyä, vaseliinikin oli loppu. Pitkällisen tarkatelun tuloksena ukko huomasi postilaatikon tien laidassa, liikennettä ei ei näkynyt missään. Muutama tuubi vaseliinia auttaisi hänet takaisin ihmistenilmoille.

    Oli kuuma kesäinen päivä maatilalla jossa asui vanhempien kanssa aikuinen tytär. Perhe oli juuri saanut syötyä, kiistaa tuli siitä kuka tiskaa, lopulta päädyttiin siihen että kaikki heittäytyvät helteessä lämpimän keittiön lattialle makuulle ja se joka ensin puhuu joutuu tiskaamaan.

    Kaupparatsu tiirailee kaikkialle, mutta mitään liikettä ei ole missään, lopulta hän lähtee kävelemään postilaatikolle ja siitä talolle. Saavuttuaan talolle hän huhuilee mutta kukaan ei vastaa, keittiössä hän katsoo tyrmistyneenä miten kaksi naista bikineissä ja yksi mies uikkareissa makaa lattialla. Häntä ihmetyttää ihmisten mulkoilut, mutta siltikään kukaan ei vastaa tervehdykseen. Nälkäisenä kaupparatsu istuu pöytään ja alkaa näykkiä ruokaa ja lopulta syö surutta, silti kukaan ei puhu mitään. Syötyään sydämensä kyllyydestä kaupparatsu puhelee säistä sun muista, mutta turhaan, kukaan ei vastaa. Lopulta talon tytär saa himot kaupparatsulla hyrräämään, hän ajattelee katsoa miten pitkälle hän pääsee ennen kuin joku puuttuu hänen tekemisiin. Hän riisuutuu ja käy tyttären viereen lattialle, pian on tyttäreltäkin housut pois ja täysi höyry päällä, mutta kukaan ei puhu. Seuraavaksi kaupparatsu vaihtaa emäntään, tekee samat temput, eikä silti kukaan puhu. Samassa kaupparatsu muistaa oman muijansa ja pakun joka odottaa tienvarressa, samassa hän katsoo isäntää silmiin ja kysyy onko mahdollista saada vaseliinia? Isäntä ponkaisee pystyyn ja huutaa "Minä tiskaan vaikka koko loppuvuoden, mutta nyt tuo pukki saa luvan lähteä tästä talosta!"

    Kaupparatsu ei saanut vaseliinia ja hänet on viimeksi nähty työntävän autoaan jossain savon suunnalla.
     
  4. artolainen

    artolainen Gearhead

    :rotfl: :rotfl: Ei onneksi?? ole sama auto. Se "vaseliini" on päätuotetta siitä kun ajetaan samoilla öljyillä, eli lisätään tarpeen tullen muttei vaihdeta. Kone kaan kun ei ole välttämättä uutta vastaava niin alkaa kertyä samantapaista pashaa mutta notkeampaa kuin öljylingossa ja öljy ilmanputsarissa. Kyseisessä koneessa sitä mönjää oli valehtelematta tuuma venttiilikoneistonkin päällä.
     
  5. mxu

    mxu 3rd gear

    olisko tuohon "outoon ääneen" syynä moinen että jos laite on käynyt jossain puhdistuksessa ja nyt toi shaisse on tukkinu jotain öölikanavia tms.
     
  6. mr mopar

    mr mopar Gearhead

    vaseliinia

    ääni voi myös johtua siita et muualle on jäänyt kyseistä moskaa viel mut kaikki laakeri pinnat menny vi..ks. riippuu mitä ovat koneeseen laittaneet. veikkaan et kone irti jottei lisää tuhoja ja purettava koko kone. aloittaen öljypohjasta. normaalisti kone ajossa putsataan laittamalla todella notkeeta öljyä ja ajetaan lämpimäksi ja sit uudet öljyt ja suodatin. liuottimet ym irroittaa kaiken muun paitsi sen mikä oli tarkoitus.
     
  7. taunusstyle

    taunusstyle Gearhead

    minkäs konsernin mosa se on missä on öölit muuttunu vaseliiniksi,ettei vaan joku gm:n 5 litranen maamoottori niihinkään ei kukaan oikeen halua vaihella öljyjä muutaku pakon eessä ihime touhua semmonen
     
  8. vespa68

    vespa68 Gearhead

    Vai outoa ääntä :eek:

    Onko sieltä alkanut kuulumaan kuluneen moottorin normaalit käyntiäänet, kun se pois pesty sonta on aiemmin täyttänyt kaikki välykset? :rotfl:
     
  9. artolainen

    artolainen Gearhead

    Gm 350 se on ja kylläpä se vaikuttaa siltä että kone kiltisti osiksi ja remonttiin. Entisöimään ei kannata alkaa kun on jo melkein entinen :D Se outo ääni johtuu öljyn puutteesta. Tyhjäkäyntiä käy nätisti mutta kierroksia kun antaa niin kuuluu sitä helinää ja kolinaa. Kaverin täytyy ehkä odotella että talli valmistuu. Homma onkin hyvällä mallilla kun on jo paperilla valmis :rotfl:
     
  10. sbc350

    sbc350 Gearhead

    juu kyllä öljystä tulee vaseliiniä kun tarpeeks kauan on, tai jotain sellasta mönjää. yhtä ajettavaa ruohonleikkuria elvytin niin siinä oli öljyt sitä luokkaa ettei meinannu löpöönkään liueta ja tulla ulos koneesta :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!