"Vauhtisokeutta" hinnoissa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja B.B.Chevy, 17.5.2005.

  1. Piru

    Piru 1st gear

    Edellä mainittu vaikuttanee tusina-autojen ja huoltoaseman kahvin hintaan.ja sanottiin että päivittäistavaran hinnat eivät nouse euroon siirtymisen myötä...no kaljan ja viinan hinnat laski,mikä muu?.ois varmaan noussut jonkinmoinen kaljakapina niitten hinnan nostosta.
    :D
     
  2. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Juu tohon perusmallin ja harvinaisuuden eroon törmäsin kun myin vaihteistovikaista 59 2d ht Edseliä aika harvinainen kampe tehty jotain 2000 kpl niin yks tinkaaja ihmetteli miten voin pyytää niin kovaa hintaa tollaisesta rikkinäisestä autosta kun hänellä on tiedossa 70 luvun alun Dartti jonka saa samanhintaan ja se on sentään suoraan ajokunnossa :rotfl:
     
  3. Aako

    Aako 1st gear

    Eiköhän ole niin,että nuo autovanhukset ovat olleet pikemminkin alihintaisia,ja hintataso on tulossa paremmin kohdalleen
    eihän kukaan viitti sijoittaa auton rakenteluun tuhansia euroja ja satoja tunteja,jos auton arvo on 1000€.... luulisin hintojen nousun tuovan myös tasoa harrasteautoihin,kun nyt näyttää olevan sellainen enemmänkin lauluautobuumi menossa kun nuo arvottomat rottelot lauletaan vaan paalikuntoon hinnat ylös vaan niin ei hienoja vehkeitä tuhota
     
  4. Stone

    Stone 3rd gear

    Tommosille ostajille voi kyllä sanoo suoraan että lähde kuule urpo kälppimään ja että sulle en myy vaikka maksasit kymmenkertasen hinnan... Kai myyjilläkin joku raja sentään täytyy olla, ettei vauvaansa mihinkään m***sten pesään sentään luovuta, vaan haluaa antaa jatkossakin hyvän ja arvostavan kodin, vai mitä?
     
  5. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Bensa (vasta tänä keväänä sivuttiin markka-ajan ennätystä, n. 7,50 mk/l), lainaraha (tämä taas nostaa kaikkia muita hintoja...), maito (halvimmillaan 0,02 e/l) ja ehkä jotkut muutkin elintarvikkeet, ei ole tullut seurattua kovin tarkkaan, viihde-elektroniikka, datayhteydet ja puhelut. Muuta en tähän hätään keksi.
     
  6. karjalai

    karjalai Gearhead

    Samaa mieltä!

    Sitä paitsi, näissä harrasteautoissakin vallitsee kysynnän ja tarjonnan laki.. Eli nyt on kysyntää vanhoille autoille.

    Tuossa aiemmin puhuttiin muskeliautojen nykyhinnoista. Tuskinpa hinnat putoaa koskaan enää sille tasolle mitä 90-luvulla.. Niille kun on kysyntää.
    Toki voi odottaa hintojen laskua, mutta on mahdollista että hinnat nousee vielä järjettömimmiksi jolloin jää nuolemaan näppejään..
     
  7. Polara

    Polara Gearhead

    Tuossa aiemmin joku sanoi, että hinta oli pudonnut roimasti jo paikalle vaivautumalla... No perkele, ite kun en ilkee puhelimessa tinkiä, niin aika monesti on jääny lähtemätä satojen kilometrien päähän kahtomaan jotain ylihintasta autoo ja matkalla sitten toivoo, että jospa se nyt puottas ees sen ja sen verran, niin pääsis edes kotiin asti...
    Tämä hintataso tietää ainakin sitä, että itellään pittää olla aina vähintään yks amerikan auto tallissa, jota voi käyttää vaihdokkina, tai seuraavan auton hankintaan myymällä se. Eihän tuommosia hintoja kestä perse millään. Ainakaan kun ei nuo tulot päätä huimaa. Toista se on jos olis vaikka opiskelija, tai jopa insinööri...
     
  8. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    Paperitekijän perustunti ansio on 12,50e+vuorolisät.vuorolisät tulee ilta yö ja viikonloppu sekä arkipyhä korvauksista joina aikoina esim päivätyötä tekevä on vapaalla.
    Tes seisokkeina on enää joulu ja juhannus,muut arki pyhät on töitä,esim vappu,helluntai, uusivuosi jne,eikö näistä ole oikeutettua saada %korvaus.Mitä päiväläiset silloin tekee,voi olla vaikkapa kesällä Big Wheellsissä ihailemassa harraste autoja,minulla ilta vuoro.
    Mikäli tässä kierroksessa työnantajaliitto saa täysi määräisenä tahtonsa läpi,miten tulevaisuudessa teidän muitten liiton jäsenten käy,olette pian ulkoistettu, tilallanne on työläinen Ukrainasta.Tästä on kyse ulkopuolisen työvoiman käytössä.Olkaa kriittisiä uutisointia kohtaan. Paljonko isot kauppa ketjut tekee voittoa ja miten Sonera,maksetaan minimipalkkaa ja potkut perseeseen.Keneltä teistä on pois pap miehen palkka.Harraste autojen hinta menee suhdanteiden mukaan,mikä on oikea aika myydä ja ostaa mene ja tiedä.
    Paperia jo vuodesta 88.
     
  9. Katiska

    Katiska 1st gear

    Se, mikä mua kiukuttaa on vanhojen euroautojen hinnat. Vuonna -99 ostin katsastetun ja suht hyväkuntoisen Taunuksen jonka hinta oli 500mk. Heti eurojen tulon jälkeen hinta nousi 500 euroon tuollaisille laitteille.
    Tällä hetkellä samanlainen laite nettiautossa 700 euroa.
    Tuon kun olis arvannut niin olisin ostanut kaikki maailman taunukset itselleni ja olisin nyt rikas. :eek:
     
  10. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Onko peruspalkka tosiaan noin vähän?

    Minulla oli valtion virkamiehenä laskennallinen tuntipalkka (siis kuukausipalkalla oltiin eikä ylitöitä saa rahana) jotain 11.50€. Mutta kuukausipalkka on kuitenkin pieni, kun viikkotunteja vain 37.5 eikä ylityökorvauksia.
     
  11. Piru

    Piru 1st gear

    Juu-u onhan ne muskelit hinnoissaan,mutta näkyyhän noita projekteja vielä tarjolla.tuntuu vaan(ei omakohtaista kokemusta) että on aika riskaapelia puuhaa niitä uitella tänne,kun et enää voi laskea tarkalleen kokonaishintaa roippeelle,mitä harvinaisempi peli ni sen jännemmät paikat.käyttääkö tulli tiettävästi jotain tiettyä prosenttia vai arvotaanko verotusarvo keltapörssi kourassa?

    valtion vois kannattaa poistaa yli 30v autoilta autovero kokonaan,taitaa olla aika pieni prosentti osuus museoikäisiä tuosta 33000kpl viimevuonna käytettynä tuodun määrästä,vai puhutaankohan jo promilleista.Sama summa kerättäis sitten lisääntyneen tuonnin myötä käyttömaksuina+muina bensan/varaosien yms.hinnoissa olevina veroina...mutta eihän se käy!varmaan joku byrokraatti joutuis siinä sivussa työttömäks ja viherpiipertäjät vetäis herneensä nessuun..prkl!autot kattilatehtaille kaikki vaan bongaileen lintuja ja keräileen postimerkkejä. :rotfl:
     
  12. ChevyGirl

    ChevyGirl 1st gear

    Kyllähän peruspalkka saattaa hyvinkin olla noinkin pieni, sillä lisät on yleensä tollasilla aloilla kun tehdään vuorotyötä niin iso osa lopullisesta palkasta.. :eek:
     
  13. Bandicoot

    Bandicoot Gearhead

    toyopet,kysyi onko perus palkka tosiaan 12,50e+vuorolisät.
    Kyllä,eri vakanssien välinen ero on pieni.
    Yli töitä ei saa vapaina.2h pakkotehdä, ellei vuoron vaihtajaa ole.
    Mopo on karannut käsistä kaikissa paikoissa suuren katteen saavuttamisen takia,sijoitetulle pääomalle pitää saada maksimaalinen korko joka tekee oravanpyörään vaan lisää kierroksia.Palkkalistoilla oleva joutuu sen huomaamaan.vaikutukset näkyy sirtyneen harraste autojen hintaankin,kalliit osat kallis auto.

    Esim bensa kun sen hinta perusteluja kerrotaan,meillä 95 1.25e/l kun rajantakana 0.45e/l.Hinnan pitäisi olla ns maailman markkina hintaan sidottuna,miten tämän eron selitää.Suomeen tuotava raskaan polttoöljyn suuri osuus tulee nykyisin venäjältä.
    Samoin teolisuuden puu josta jää rajan taakse 1$ kantohintana kun suomeen jää11$.Tuontimäärät vuosittain milj,kuutiota.
    Varaosien hinnat,Turkissa valmistettu ylä pallonivel netistä tilattuna 15$kpl,liikkeet täällä 50ekpl ei kpl määrän ero selity vero eikä tulli hinnalla.
    Halppis liikkeen myymät pikkulentävät satamassa 1000kpl eränä 1e kpl.
    400km,n siirto sisämaahan ja hyllyyn 30ekpl.
    katetta on vähennysten ja kuoletuksienkin jälkeen,ja paljon.
     
  14. Fairlane69

    Fairlane69 1st gear

    Autojen hinnat johtuu myös myytävien jenkkien määrästä, 90-luvul kaseissa oli kaksinkertaset myyntipalstat. Just myytävien autojen puutteesta johtuukin se harrastuksen ukkoutuminen ku opiskelijoilla ei ole varaa ostaa nykysi jenkkii, ku ei löydy ees niitä halpoja lauluautoja. Myös se bensan hinta kääntää monet kaikenmailman japsien seuraan. Onnex pääsee kohta tienaa taas niitä bensa ja palikka rahoja.
     
  15. toyopet

    toyopet Double Gearhead

    Miten niin japsien seuraan... :odroll:

    Minulla on auto jota mainostettiin näin: "amerikkalaiset tilat, japanilainen taloudellisuus"

    Kevyessä matka-ajossa maantiellä kulutus 15l/100km ja kone on vakio 110hv 2.0 suora-6.
     
  16. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Toi ei välttämättä kuvasta todellista tilannetta sillä toi kasin ilmoitusten väheneminen johtuu pikemminkin kaupan siirtymisestä nopeampiin ilmoitusvälineisiin ens Keltaseen Pörssiin ja nyt yhä enemmän nettiin. Kasissa ilmoitukset julkaistaan monasti niin myöhään että jo aikoinaan itelläkin kävi usein niin että auto oli myyty jo aikoja sitten ennenkuin sen ilmoitus veekasissa julkaistiin :-?
    Vaan kovasti nouseva on hintakäyrä ollut nyt vuoden sisällä, erityisesti nyt näyttää nousseen pyynnit vanhemmista ei-jenkeistä eli oli sit mikä vaan 70-luvun tai vanhempi kikotin. Tottakai nuo muuttuu pikkuhiljaa harvinaisemmiks mut tuskin kato jäljelläolevan kaluston määrässä on ollut viime aikoina yhtä suuri kuin hintapyyntien nousu :wink:
     
  17. spinout

    spinout Gearhead

    Suoraan tohtorille, jos bensan hinta kääntäisi japsien seuraan.. Jos noille myytäville autoille löytyy ostaja, niin silloin sen hinta on oikea. Se on se kohtaava hinta, jonka ostaja ylimmillään suostuu maksamaan ja myyjä alimmillaan suostuu myymään. Jos ei kohtaa, niin ei tuu kauppoja.
    Kaupoille siitä ostamaan Ruotsista hyvä '70 R/T Challenger.
     
  18. Vanishing Point

    Vanishing Point 1st gear

    USA todayssa oli artikkeli siitä kuinka harvinaisempien muskeliautojen hinnat ovat nousseet

    v-98 aidon hemicudan sai "vaivaisella" 60 000 taalalla. Samasta autosta saa nykyisin pulittaa 600 000 taalaa.

    Ei kenelläkään olis aitoa 71 avo GTO Judgea? niitä tehtiin 11 kpl :lol:
     
  19. velsuk

    velsuk 3rd gear

    Suomessa on halvimmasta päästä olevat harrasteautojen hinnat. Kolmessa vuodessa hinnat tulevat tuplaantumaan joten nyt on hyvä aika ostaa kun vielä halvalla saa. Ruotsalaisethan asian ovat jo tajunneet ja sieltä täältä Svenssonit nappailevat autoja vaivihkaa naapuriin. Pikapit ja neliovitolpat ovat pikku hiljaa kuumaa kamaa ja Suomessahan niitä on. 150000 kruunua 60-luvun kuutos-Chevystä 3v-manuaalilla on jokapäiväinen hinta. Siellähän kuutonen ja manuaali eivät ole kirosanoja kuten Suomessa(vielä)
     
  20. herrakani

    herrakani 1st gear

    Mä sain paperitehtaassa jonkun 65mk/tunti. Iltalisä oli ~4mk/tunti, yölisä ~10mk? Vai olisko ollu jopa 15mk? Lauantai-iltana saunalisä parimarkkaa, ja sunnuntaisin joku lisä kans. Lasivillatehtaassa liki samat lisät, perustuntipalkka 10mk vähemmän.
     

Kerro tästä muillekin!