Vauvan turvakaukalon kiinnitys harraste-ajoneuvoon

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Virpi59, 8.4.2011.

 1. ministeri

  ministeri 3rd gear

  vakuutusyhtiö on sitten erimieltä noista kuormaliina virityksistä. jos jakkara on laitettu erilailla mitä jakkaran vamistajan ohjeissa niin eivät korvaa mitään.
   
 2. fe390

  fe390 Gearhead

  :rotfl:

  Tuota Britaxin Two Way Eliteä meidänkin jälkikasvu käyttää harrasteautoissa.
   
 3. KarvaTurpa

  KarvaTurpa 1st gear

  Tää mun katiska on 2+3 ja tulee muuttumaan 2+2:ksi. ostin 2 vuotta sitten tuollaisia sinisiä kapupenkkejä ja ne virittelin paikoilleen. nytten on ollut turvakaukalo tuossa kiinni kuormaliinalla.
  niinkus kuvassa näkyy on turvavyöt tulollaan niin saa asiallisesti ja TURVALLISESTI asennettua turvaistuimen.

  [​IMG]
   
 4. Stahl-Ville

  Stahl-Ville Gearhead

  Oli vähän pienet kuvat, mutta ymmärsinkö oikein, että korvaat 2+3 auton takapenkin kahdella kapteeninjakkaralla?

  Kuinka käy verojen kanssa?
   
 5. KarvaTurpa

  KarvaTurpa 1st gear

  tälleen just olisi tarkoitus. eipä nuo katsastusasemalla asiaa selviteltyään mitään onkelmaa siinä nähnyt. tässä panssarivaunussa kun muutenkin tuo 3hkl istuttava on sivuseinää vasten oleva "arkku", siin ei kukaan pitkästi istu!

  muokkista: tuossa oli yhtenä vaihtoehtona sellanen että olisi tullut eteen 1+2. oli tiedossa olikohan nyt Ducaton 2h etupenkki ja olis sen laittanut mutta se ei kuitenkaan loppujen lopuksi oikein tuntunut "siistiltä" :D
   
 6. Stahl-Ville

  Stahl-Ville Gearhead

  Kysy nyt oikeasti vielä uudelleen ja vaikká tosestakin paikasta vertaileva mielipide. Tai vaikka suoraan AKE:sta tai mikä se nyt onkaan.

  2+3 auto on ollut aikoinaan autoverovapaa ja jos verovapauden mahdollistavat rakenteet poistetaan, lankeaa vero maksuun. Verovapaus tuli juurikin siitä kovasta penkistä, jolla ei olekaan tarkoitus viihtyä.

  Ota vähimmillään katsustusaseman lausunto kirjallisena oman selustasi turvaamiseksi. Jos tuo olisi mahdollista ja laillista ilman veroseuraamuksia, olisi maan kaikki suksiboksiautot (suurin osa jo paalissa) ja lankkupenkit 2+3 -autot muutettu takaisin alkuperäisille penkeille.
   
 7. chevy56

  chevy56 1st gear

  delet
   
 8. Damned

  Damned Gearhead

  Jaa mutta tuota onkos tässä käynyt ilmi, onko tuo muutoksen kohteena oleva ajoneuvo pakettiauto vai kuorma-auto? Eikös kuorkiin saa laittaa pehmeet jakkarat?
   
 9. KarvaTurpa

  KarvaTurpa 1st gear

  Eipä kai ole säännökset muuttuneet :D

  Tosiaan kyseessä pa ja muutoskatastus k-a:ksi on kyseessä. juurikin tästä syystä k.aseman ukkoja jututtanut. jäipä sitten mainitsematta... 8)
   
 10. Virpi59

  Virpi59 3rd gear

  Kiitoksia kaikille vinkeistä!
  Eiköhän nuista soveltamalla löydy meidän autoon sopiva ratkaisu :)

  Kiitoskiitos 8)
   
 11. mke77

  mke77 3rd gear

  juu varmaa nii,..mut ei myöskää vakuutus yhtiö varmaan tiedä eikä ymmärrä et joku voi myös laittaa lapsen autoon mis ei ole väitä!! ja jos vakuutus yhtiönkanta on "turvavyö on hyvä" ja 2500kg kestävä kuormaliina ei!! voi vakuutus täti mennä kattoo milläne paperi rullat pysyy kiinni..ei ne rullat turvavöillä ole...

  ei ny tulevankaa kesä viitti appeen turvaistuinta eli saavia :rotfl:
   
 12. juro the dog

  juro the dog 1st gear

  legenda kertoo...

  mutkarataa kiertävä kilpa-autoilija onnistui uittamaan lannevyön bensassa... (mahdollistako?)
  no enivei, reippaana urheilijana ei halunnut bensan katkuista vyötä autoon häiritsemään suoritusta ja keksikin siinä lennosta idean: kuormaliina sprayllä mustaksi ja penkin ympärille! :rotfl:

  pitääkö paikkansa, en tiedä, mutta hauska anekdootti.

  mutta se on ihan sama mikä toimii ja pitää jos vakuutusyhtiö on eri mieltä. lakia kannattaa kuitenkin koittaa näissä asioissa noudattaa. vai?
   
 13. mke77

  mke77 3rd gear

  mut edelleen kysyn, millä sää laitat turvapenkin/kaukalon vöillä kiinni jos autos ei ole vöitä?? suurin osa turvakaukaloist ja turvaistuimist ny vaan sattuu olee suunniteltu uusiin autoihin mis o vyöt...
   
 14. ministeri

  ministeri 3rd gear

  Eipä siinä ole vaihtoehtoa joko kuormaliinalla "laittomasti kiinni" (todennäkösesti parempi mitä auton omalla vyöllä) tai sit laittaa autoon turvavyön esim. yhden lannevyön johon saapi turvaistuimen kiinni.
   
 15. raunoh

  raunoh 3rd gear

  Lapsia varten on oltava turvaistuin, oli alunperin turvavyöt tai ei, eli on sitten asennettava. Omassa 64-avo-Mustangissa oli edessä lantiovyöt, taakse asennettiin samanlaiset poraamalla kiinnitysreiät runkoon.
   
 16. chevy56

  chevy56 1st gear

  delet
   
 17. BBC

  BBC Guest

  Turvaistuin

  Aika fakiireja on ne jotka lähtee lapsen kanssa liikenteeseen ja turvaistuin on kuormaliinoilla kiinni. Ei ole minunkaan 1932 vuosimallin autossa vöitä tehtaalta, mutta siitä asti ovat olleet sekä kuskille että apukuskille niin kauan kun auto on ollut minulla. Eiköhän SAE hyväksytyt jenkki buckleseat lantiovyöt käy vanhoihin autoihin katsastuksessa hyvin ja vielä kun käyttää uusia semmoisia. Vaivaiset 30e kpl ei pitäis kaataa kenenkään taloutta.

  Eilen asensin myös pojat turvakaukaloon 2kpl lannevöitä. toinen vetää taaksepäin, toinen alaspäin. virallinen asennus ja vielä 2"n korilaatat ja 9/16" unf pulti niin pitäisi olla oikein. Niin ja tietenkin runkoon saakka,...

  Kuormaliinatkin on mutta tallissa rullattuna muovilaatikkoon.

  aulis
   
 18. Antti the Mato

  Antti the Mato Gearhead

  En tiedä missä kohtaa menee vuosimalliraja, mutta turvavöitä kun ei saisi nykyään autoihin lisäillä, tai saa mutta pitää olla hyväksytyt kiinnitys paikat. Pultti ja iso korilaatta ei enää riitä.

  Järjetöntäkö? Kyllä.

  Törmäsin ongelmaan kun olen rekisteröimässä -98 vania. Tuskin on yhtään sen helpompaa henkilöautoihinkaan.

  Jos taakse lisää jakkaroita niin täytyy olla turvavyöt, paitsi jos tekee "väliaikaisistuimen" jonka siis täytyy kääntyä sen 90 astetta ylös. Silloinkin saa kyllä laittaa turvavyöt jos on hyväksytyt kiinnityspaikat, mutta eivät ole pakolliset.

  Ja koska vaniin ei kuulemma saa mistään semmoista paperia millä sinne sais turvavyöt laittaa, suunnittelin asentavani ne sinne silti, mutta ne vaan kulkevat "kuormansidontaliinoina".

  Jos taas laittaa taakse sellaisen penkin jossa itsessään on turvavyöt, täytyy penkin kiinnityspisteiden olla hyväksytyt.
   
 19. 64kaukovaara

  64kaukovaara 1st gear

  Meille on kolmekin eri katsuria sanonut, jotta kun istuimet on kuormaliinoilla kiinni (omia vöitä kun ei ole) nin istuimet on jopa PAREMMIN kiinni kuin esim 3 pistevöillä tai pelkillä lannevöillä. Varsinkin kun isukki on todellakin köyttänyt ne penkit niin kiinni, että niitähän ei irti oteta. (no eipähän tarvii ryyppykuskina olla :wink: )

  Britax 2 way elitet on tähän asti olleet paras ratkaisu, jopa meidän 14 v 170cm mahtuu siihen jos haluaisi :lol: Ja ne on saanut kiinni oikein hyvin.
  Britaxin edustaja on nähnyt nuo penkit ja niiden kiinnityksen ja hänkin sanoi jotta hyvin kiinnitetty....
   
 20. mke77

  mke77 3rd gear

  kukin tietty tavallaa!! ite vaan perustelin itelleni(ja sil ny ei taas oll mittää tekoo tällä) ....

  ...mut kun aikanaan noita katsastus hommia tonne kilpuri puolelle kouluja käytii, ni havainne kuvilla ja momentti käyrillä näytettiin mite se turvavyö mutteri(esim se 6-piste vyöt niissä jokkis autoissa) tulee pellistä läpi kun se o "tehty oikeen"....ja missä kulmassa se veto o pahi tai huonoin vyö kannalta!

  ni aattelin vaan et en rupee 1/2m2 pelli lappuu hitsailee vyölekkei letuka lattiaan, jot ne täyttäis eres jottai "speksei"....ni totesin et jos ne lenkit siel kartaaani tunnelis o ameeriikas todettu sillo 1964 "vahvoiks" ...ja penkin kiinnitys siel overeunas o "vahva" ni maar se sit o hyvä.....
   

Kerro tästä muillekin!