Vauvan turvakaukalon kiinnitys harraste-ajoneuvoon

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Virpi59, 8.4.2011.

 1. Maria

  Maria 1st gear

  Re: Turvaistuin

  Sama..
  Sen takia lähti Caprice vaihtoon semmoset seitsemän vuotta sitten ja sitten hankittiin sellainen "perhe-auto" Blazer johon sai hyväksyttävästi istuin kiinni..
   
 2. temppa73

  temppa73 1st gear

  Kuinka kauan lapsi on lapsi eli vaatii nuo vyölliset kiinnittimet autossa jossa ei ole vöitä?
  Kuormaliinalla ovat kiinni meidänkin autossa. Ja jos olette joskus sattuneet katsomaan noita istuimien kiinnitys vöitä, niin ei ne alkuperäisetkään vastaa ihan noita rallivöitä. Eikä meidän lapsi ainakaan vielä edes paina yhtä paljon kuin ralliauton kuljettaja, joten eiköhän se pultti lattiasta läpi ole ihan riittävä näissä laitteissa. Vai ajatteko tosiaan harrasteautolla rallia lapsi kyytissä!
   
 3. impala67

  impala67 Gearhead

  muistaakseni alle 135cm pätkä on lapsi joka vaatii turvalaitteen, sen jälkeen saa matkustaa kuten ennenkin on menty turvavöittömissä autoissa (joskus 78 tuli takaturvavyöt pakollisiksi).
  ihme on että nykyään lapsia edes saa ottaa mukaan. joidenkin mielestä surmaat kersasi jos et sido sitä viralliseen turpoturvakaukaloon.
  motskariin saa ottaa mukaan kenet vaan kunhan on kypärä. hivenen tolkkua vainoharhassanne... ajellaan varovasti, mutta älkää panikoiko aiheesta kohtuuttomasti
   
 4. loru

  loru 1st gear

  Heissan Virpi
  Meidän 59 impalaan (tero59) laitettiin lannevyöt (tarvikevyöt)...tartti vain porata pari reikää ja pultit lattian läpi. (juu mukana tulee prikat sun muut..)
  Hankittiin Britaxin kaukalo ja siihen telakka...eli telakka tulee kiinni vöillä penkkiin (onnistuu myös lannevöillä mainiosti) telakoita on kahdenlaisia eli meillä on beltbase kun käyttiskin on sen verran vanha ettei ole isofix-kiinnitystä..pientä fyllinkiä telakan alle, jotta juniori menee oikeeseen asentoon (puhelinluetteloa ja pyyhettä)..ja sitten kaukalo menee telakkaan klik-klak, sekä nousee siitä nappia painamalla pois... on muuten oikkeen näppärä keksintö... sama telakka vaihtoi autoa (käyttiksen ja harrasteajoneuvon välillä tarvittaessa).. Meillä juniori reissasi näin viime kesänä... kaukalo kesti noin vuoden käytössä (muistaakseni 9 kg tai kun on liian pitkä)...
   
 5. pikkupiru

  pikkupiru Gearhead

  Eipä muute kestä kaukalo ku puol vuotta ( tai sit meil o hormonihirmupoika)
   
 6. neppari

  neppari Gearhead

  meillä joskun vuonna miekka ja kirves ostettiin sellainen kaukalo jonka sain pelkällä lantiovyöllä kiinni. Joskin kaukalo tuli vielä alaosastaan penkin istuinosan ympäri kiinni omalla kiinnitysmekanismillaan. Ja sai muuten testeissä parempia tuloksia kun vastaavat muut kaukalot.

  Nyt on Britaxin two-wayt käytössä. Ne kun saa pelkällä lantiovyöllä asennettua naama menosuuntaan ei tarvitse 3-piste vyötä.

  Tärkeintä on näissä kaukalaoissa ja muissa turvaistuimissa se että on se vyö sitten turvavyö joko lantio tai 3-piste tai sitten se kuormaliina. Se että kuormaliina menee samoin kun turvavyö. Koska nuo istuimet on suunniteltu toimimaan turvavöiden kanssa. Se onko kuormaliina erillainen kun turvavyö niin on turvavyö antaa periksi kun kolari sattuu kuormaliina riippuen kiinnityksestä ei anna periksi ollenkaan.

  Laki sanoo näin
  "Kuljetettaessa henkilö-, paketti- tai kuorma-autossa lasta, jonka pituus on alle 135 cm, on käytettävä 88 §:ssä tarkoitettua lasten turvalaitetta, jos ajoneuvossa on turvavyöt tai lasten turvalaite on muuten ajoneuvoon asennettavissa. Jos ajoneuvoon ei voida asentaa lasten turvalaitetta, on vähintään 3-vuotiaita lapsia kuljetettava muulla kuin etuistuimella. Alle 3-vuotiasta lasta henkilö-, paketti- tai kuorma-autossa kuljetettaessa on 2 momentin 1 kohdassa tarkoitettua poikkeusta lukuun ottamatta aina käytettävä lasten turvalaitetta.

  Lasten turvalaitteen käyttövelvollisuudesta voidaan poiketa seuraavasti:

  1) taksissa lasta saadaan kuljettaa muulla kuin etuistuimella turvavyötä käyttäen;

  2) henkilö- tai pakettiauton muulla kuin etuistuimella saadaan yhdellä istuinpaikalla kuljettaa vähintään 3-vuotiasta lasta turvavyötä käyttäen, jos lasten turvalaitteen asentamiselle ei ole tilaa istuimen muille istuinpaikoille asennettujen kahden tai useamman lasten turvalaitteen vuoksi;

  3) henkilö- tai pakettiauton muulla kuin etuistuimella saadaan kuljettaa lyhyitä matkoja yhtä tai useampaa vähintään 3-vuotiasta lasta turvavöitä käyttäen, jos kuljetustarve on satunnainen eikä ajoneuvossa tästä johtuen ole heitä varten käytettävissä lainkaan tai riittävää määrää lasten turvalaitteita."
   

Kerro tästä muillekin!