Vedeneroitin paineilmalinjaan maalauskäyttöön

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja 6PPC, 27.5.2020.

 1. 6PPC

  6PPC Double Gearhead

  Hei Kotimaalarit

  Mitä vedeneroittimia olette käyttäneet paineilmalinjassa maalauksessa. Ja miten ne on toimineet.
   
 2. Seppä Leonardo

  Seppä Leonardo Gearhead

  Rompetorilta ostin vanhan erottimen,ratkaisuna siinä oli tuloputki alas asti ja työvälineelle lähtö ylhäältä, noin 10 mm paksuinen huopa tuettuna reikälevyllä ,6 kpl näitä huopia.Löytyy edullisia tarvikeliikkeistä.Tuokin vanha toimi hyvin eikä tullut öljyä ilman seassa.
   
 3. f34

  f34 Double Gearhead

 4. teippi-mikko

  teippi-mikko Gearhead

  Tarvii ottaa myös huomioon kompuran tuotto, lämpimästä ilmasta ei perus vedenerotin vettä erota.
   
 5. f34

  f34 Double Gearhead

  Normaali mäntäkompura 150L säiliöllä ja 5,5kW tehoilla, teoreettinen vastapainetuotto 660L/min.
  Autotalli olosuhteissa mulla on ollut ongelmaa roskien kanssa, ei niinkään veden, vaikka erottaja ei vettä erottaisikaan.
  Tämä tilanne käytännössä, teoriassa voi olla toinen tilanne.
   
  Muokattu: 28.5.2020
 6. Seevu

  Seevu Double Gearhead

  Ope amiksessa sanoi, että vedenerottajaan kannattaa panostaa. Itsellä on joku Motonetin halppis. Ihan jälkeä oon saanu aikaiseksi.
   
 7. Kapteenikosmos

  Kapteenikosmos Gearhead

  Mulla oli raju ongelma veden kanssa kun ruuvikompura lämpösessä pannuhuoneessa jossa tietty vielä välillä kosteita puita. Ensi kokeilin laittaa yhde erottimen sinne pannuhuoneeseen heti ruuvin jälkee ja välisäiliö kans pannuhuoneessa (väärä paikka kun on lämmin). Toinen erotin sitten tallissa ennen letkukelaa. Vettä tuli ja piisas välillä kun olis hanasta laskenu ja etenkin tallin puolen erotinta sai aika tiuhaa tyhjätä ja paljon meni erottajasta ohikin.

  Sitte kuulin vinkin, että vanhasta 12kg sammuttimesta sykloonikuivain eli kyljestä kyljen suuntasesti sisään ja yläpääst keskeltä ilma pihalle. Toimii aivan käsittämättömän hyvin! Sammuttimen jälkeen olevaan tommoseen peruskuivaimeen ei jää vettä käytännössä enää ollenkaan. Sammuttimesta saa sitte laskea vettä melko tiuhaan. Laitoin sammutinerottimen sellasee paikkaa, että voi paiskata vielä letkuineen päivineen pystyyn kylmää vettä täynnä olevaan saaviin joka tehostais kuivaamista entisestään esim maalaushommia ajatellen. Toimii kyllä ainaki näillä keleillä niin hyvin, että voi maalata aivan rauhassa tommosenaankin
   
 8. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Mulla on kanssa tuollainen sammutinpönttö (6 kg:n sammutin) linjan päässä. Kompuran ja käyttöpaikan välillä on kymmenkunta metriä teräsputkilinjaa missä ilma jäähtyy aika tehokkaasti. Kosteus tiivistyy putkessa vedeksi ja jää sammuttimeen. Ilman tuota pönttöä ei hiekkapuhalluksesta tullut mitään, kun vesi meni puhalluspyttyyn asti.
   
 9. puna niska

  puna niska Gearhead

  Onko kuvaa sammutin kuivaimesta?
   
 10. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Toivottavasti ei kellään tuollainen sammuttimesta omatekemä kuivain vaan posahda ja aiheuta mitään mihin vakuutusyhtiö takertuisi? Omatekemä paineastia; saattaa vakutuuskäsittely keskeytyä ja jää vahingot omalle kontolle. :oops::confused:
   
 11. f34

  f34 Double Gearhead

  Jos se on tehty hiilidioksidisammuttimesta, jotka pitäisi kestää 300 bar, niin hiukan pintaruosteisenakin aika harvoin räjähtäisi?
   
 12. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  [​IMG]

  Puolesta välistä menee ilma sisään tangentin suuntaisesti, ylhäältä T-kappaleesta ulos. Pienemmän vedenerottimen ja kynsiliittimen kautta hiekkapuhallukseen, toinen haara letkukelalle ja muuhun käyttöön. Ennen kelaa on myös tuollainen virallinen vedenerotin. Ei juuri ollenkaan keräänny vettä niihin. Maalaukseen menevällä ilmamäärällä ei pöntössä varmaan mitään suurempaa pyörrettä kehity. Kuten edellä mainitsin, niin oletan että pääasiassa veden erottuminen tapahtuu putkilinjassa ja tuo pönttö vaan pysäyttää veden matkan.

  Ei noin pienestä purkista ole mitään vaaraa ympäristölle vaikka räjähtäisikin, enkä usko että voikaan räjähtää. Jos ruostuu pohjasta niin alkaa vaan vuotaa. Ei tuo tainnut olle edes kuuden kilon sammutin kuten aiemmin muistelin, vaan ehkä kolmen-neljän.

  Foorumi rajaa kuvan, klikkaamalla näkee kokonaan.
   
  Muokattu: 29.5.2020
 13. Naketti

  Naketti 2nd gear

  Tuo sammutinkikka onkin hyvä idea! Jotkut on kaiketi vanhoista vesikiertoisista pattereista tehnyt myös vedenerottimia.
   
 14. puna niska

  puna niska Gearhead

  Kiitos kuvasta.
  Patteri ollut useammassakin paikassa itsellä jäähdyttämässä ilmaa ennen erotinta
   
 15. Kapteenikosmos

  Kapteenikosmos Gearhead

  Muokattu: 29.5.2020
  sleepercooler tykkää tästä.
 16. Kapteenikosmos

  Kapteenikosmos Gearhead

  Pikanen googletus kertoo, että jauhesammuttimen paine on noin 14bar tyypillisesti eli aika laho raato tarvii olla kyseessä, että saa silmilleen 8-10bar paineilmalla. Ja niinku joku sano, niin noin pieni pytty alkaa todennäkösesti ennemmin vuotamaan ruostehuokosesta kuin tusahtaa
   
 17. teippi-mikko

  teippi-mikko Gearhead

  Mä tein duuniin uudesta vesipatterista ”jäähdyttimen” kompuran kaveriksi. Hyvin on pelannu kun ei paremmasta tiedä. Räjähdyspaine patterille taisi olla 16bar nurkilla. Ylänurkasta sisään ja vastakkaisesta alanurkasta ulos ja siitä vedenerottimeen.
   
 18. Catiska

  Catiska Gearhead

  Hitsi, tuo sammutinkikka on loistava! Sopivasti nurkissa yksi tyhjä/vanha sammutin josta saa näppärästi kuivaimen.
   
 19. OldschoolAhole

  OldschoolAhole 1st gear

  Löytyy pro mallin veden erotin ja ollut muitakin vastaavia.Yhdelläkään ei ole veden erotus onnistunut.
   
 20. mopar-mikko

  mopar-mikko 3rd gear

  Mulla on varsinaisen kompressorin jälkeen vanhan pikkukompuran 24l säiliö jossa paineensäätimen jälkeen vedenerotin. Toimii mielestäni hyvin. Vedet tuppaa jäämään siihen 24l säiliöön. Maalatessa vaan toi pikkutankki samassa tilassa.
   

Kerro tästä muillekin!