veekutosta kasvattamassa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja mane, 13.1.2002.

  1. mane

    mane 1st gear

    Kuinkahan suureksi saisi parilitrasta veekutosta kasvateltua kampuraa ja mntiä vaihtelemalla..?

    Ja sitte, mitä mieltä ootte kuparitiivisteistä, jos semmoset väsäilis sarjoihin ja kansiin..?

    Hyviä vinkkejä kiitos!:)
     
  2. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    jaa-a.. pitäs päästä mittailemaan sellasta lohkoa, pyttyjen etäisyyksiä vesitiloihin ja muuta vastaavaa. riippuu paljo käyttötarkotuksestaki, jos on kovassa käytössä niin eip kannata riskeerata poraamalla esim. 2mm päähän vesitilasta. 4mm syl. seinämää on aika minimi määrä, sen jälkee alkaa kestävyys kärsiä. mut isompiin lohkoihin mahtuu ainaki 95mm männät, mistä sellaset löytää, onkin toinen juttu. kuparitiivisteistä en osaa sanoo, kestäs varmaa paremmi ku tavallinen pahvi, mut aika työ pörrällä vingutella niitä reikiä, ja esim. vesi- tai laserleikkaus tulee maksaan jonki verran..
     
  3. Anonymous

    Anonymous Guest

    Ei mitään porauksia. Ne vaan heikentää paikkoja. Aerostarin 4.0 Cologne lohkosta kampiakseli Fordin 2.9i 24V V6 Cosworth koneeseen.
     
  4. MouTine!

    MouTine! Gearhead

    Ja edellinen meikäläisen kirjoittamana...
     
  5. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    Porauksissa on se idea että naamioidaan iso kone pienemmän lohkoon, jolloin leiman saa helpommin. muuten kyllä olis järkevää tehä kuten ehdotit, mutta esim. Tanarin tapauksessa ei enää 2.9 mene kilpiin. eli ainoa keino on kasvattaa pienempää konetta.
     
  6. mane

    mane 1st gear

    Ei mee kilpiin ei... Mutta 2.6 menis, nimimerkistä pääteltyä.. <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif"> Entäs kaks kasilla..? Sitähän sais jo kasvateltua sun muuta, ja taitais myös kaks kutostakin saada..?
     
  7. OpaS

    OpaS Gearhead

    Terveellinen yhdistelmä ei ole myöskään pitkäiskuinen kampiakseli ja lyhyet kiertokanget.
    Yhdistelmä 2.8 lohko-4.0 kampiakseli vaatis muuten että löytäis veivit joiden pituus ja männät joiden puristuskorkeus tekis yhteensä n. 163mm ja sitten kiertokangenlaakerikaulat varmaan täytyis koneistaa sopiviksi...
     
  8. MouTine!

    MouTine! Gearhead

    Joo, lohkosta kuulemma täytyy koneistaa pois. Ja kyllä niitä kankia ja mäntiäkin näemmä saa tilattua. Hinnoista en sitten tiedä.
     
  9. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    kuten "Taunukseen 2.8 motti" osastolla on todettu, 2.8 menee kolmos koppaseen mut ei vanhempiin, niis oli vaan 108-heppanen 2.3 tehtaalta kun uudemmissa oli 114hv. niin juu ja kestävyys paranee kun kanget pitenee.. siis nyrkkisääntönä kiertokangen pidennys nostaa huipputehoa ja parantaa kestävyyttä, ja lyhentäminen kasvattaa vääntöä mutta kuluminen nopeutuu. Perustuu kaik kiertokankisuhteiden perusteella tehtyihin tutkimuksiin.. mene tiedä, Esko Maunon opus antaa tollasta infoa. itte oon tutkinu omaa 2.6 lohkoa, siin on syl. putken seinämävahvuus n.5mm ja sitte siit on vielä joku 6-7mm vesitilaan. sais helposti kokoa lisää kun porais vanhat, kiinteät syl. putket pois ja asennuttas isommat. pitäs onnistua sillä konstin joku 7-8mm poraaminen, mutta liikutaan heikoilla jäillä.. turvallisesti vois kasvattaa jonnekki 95mm:iin asti. 2.6:en omalla kampuralla tulisi 2839.5cc kone :grin: 2.8:n kampuralla tulis 2911cc.
    sitten asiasta yheksänteen, olisko kellää myydä 2.8:n kampuraa ja kiertareita? uus proggis alkaa, ja alotan tällä kertaa koneesta.. nurkkiin on jääny yks 2.8:n lohko ja kannet. olisko kellään ja mihin hintaan?
     
  10. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    muuten yks saksal. cologne-kone aiheinen sivu kertoo että olis olemassa 3.0l Cologne kone..? sielt löytyy myös mitä omituisimpia kokoja kuten 2.4 ja 2.5..?! onkohan noita olemassakaan.. niin ja sivu on http://www.taunus-v6.de/seiten/index1.htm
     
  11. Arto65FB

    Arto65FB 1st gear

    Ihan vaan kysyn, että kannattaako näistä yli +25% asioista keskustella täällä. Lukee näitä sivuja sellaisetkin henkilöt, jotka mielellään kieltävät kaikki koneenvaihdot.
     
  12. OpaS

    OpaS Gearhead

    Niinpä...

    Tämä on siis sellaisesta kuin LM:n päätös auton rakenteen muuttamisesta 779/98
    ...6§ ja 3. momentti vai mikä lie.

    Joten laillista kasvattamista olisi vaikkapa että vaihtaisi 2.6:een kampiakselin 2.8:sta. Kasvaisi tuo iskunpituuskin hurjat 1,7mm.



    Niin ja sitten näistä Fordin V6:sista että Cologne on Saksalaisen V6:n kutsumanimi. Niitä valmistettaneen Kölnissä (ransk. ja engl. Cologne). Tästä moottorista on olemassa 2.0, 2.3, 2.6, 2.8, 2.9 ja 4.0 versiot (4.0 tosin on se jenkkilän malli).
    Englannissa Essexissä on valmistettu V6:sia joiden kutsumanimi on vastaavasti Essex. Ja näistä on olemassa ainakin 2.5, 3.0 ja 3.1 (Capri RS3100) versiot. Lisäksi sekä Colognesta että Essexistä on nämä 2 pyttyä lyhyemmät V4:t. Periaatteessa sama lohko siis, mutta etupäästä lyhyempiä. Cologne V4 iskutilavuudet ovat 1.3, 1.5 ja 1.7, Essex V4 on 2.0.
    Sitten on vielä näitä uudempia 90 asteen kutosia. Ja taitaa olla Amerikan puolella vielä joku täysin oma malli.



    Ja itse yritän saada -72 CoupeTaunuksen 2.8:lla leimatuksi seuraavan perusteella:

    Jotenka 2.6 kannet 2.8 moottoriin ja kaiken järjen mukaan pitäis onnistua, kun se ei jää vakiokunnossa kuin tehosta kiinni ettei 2.8 mahdu prosenttirajojen sisään.

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: OpaS 2002-01-16 02:45 ]</font>
     
  13. Taunus2.6

    Taunus2.6 1st gear

    niin mutta millä todistat niitten olevan 2.6:sta? eihän niissä mitään lue...ainakan mun kansissa ei lue.
     
  14. Tero_S

    Tero_S Gearhead

  15. tanari

    tanari 1st gear

    eli mikä olis "tehokkain" yhdistelmä yhdistelemällä 2,3litraseen lohkoon?

    mitkä osat pitäis ostaa?
     

Kerro tästä muillekin!