Veivit etsinnässä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja iikka-, 9.11.2013.

  1. iikka-

    iikka- 3rd gear

    Kaveri rakentaa tollasta mersun 2.8 kutosta (oiskohan ollu m110 tyypiltään), ja todettiin orkkisveivit helvetin painaviks. Valmistahan tohon ei saa, niin aattelin kysyä jos joku muistas jonkun lähelle käyvän. Alasilmä on aika levee suhteessa halkasijaan joka tuntu vähän hankaloittavan etsintöjä. Mitat:

    Kampuran kaulan halkasija 48mm (1.889")
    Kampuran kaulan leveys 28mm (1.102")
    Vakioveivin pituus 132mm (5.196"), sais olla mielellään luokkaa 10mm pidempi, männät kun tulee kuitenkin customina. Samasta syystä yläpään mitoilla ei ole väliä kunhan olis "bushed".
     
  2. artsiracing

    artsiracing Gearhead

    Joskus käytettiin Fordin 2.3 stroukki-projektissa BMW 318 (muistaakseni) veivejä joissa alasilmä oli juuri tuo 48mm ja olikohan pituus luokkaa 140mm, mutta leveyttä ei varmaan noin paljon niissäkään. Ehkä ootte jo tsekannukin Bemarit.
    Jossain Volkkarin koneessa saattoi olla aika leveet, niitäkin kannattaa tutkailla.
     

Kerro tästä muillekin!