Veltto jarrupoljin

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja M.H., 7.6.2003.

 1. M.H.

  M.H. 3rd gear

  Astron jarrupoljin meni lähes pohjaan käynnistyksen jälkeen. Selailin aiempia aiheita tähän liittyen ja luulisin vian olevan pääsylinterissä. Kun otin säiliöistä korkit pois ja painoin jarrua, nesteet suihkusi kaaressa pihalle. Mutta miksiköhän takimmaisen säiliön nesteet on mustana, etummaisen kirkkaat. Jarruremppa tehty vuosi sitten, ja toki uudet nesteet vaihdettu. Onkohan muilla kokemusta nesteen mustumisesta tai kyseisestä pulmasta? Ei paljoo mieltä lämmitä tollaset pumppujarrut.
   
 2. Le Mans

  Le Mans 1st gear

  Mahtoiko jarruremppa käsittää pääsyl. korjaussarjan? Näyttäisi siltä kuin paine pääsisi toiselta piiriltä toiselle. Pääsylinteri kannattaa purkaa ja tutkia ennen kuin ostat korjaussarjan. Joskus on niin ettei pelkällä tiivisteremontilla selviä
   
 3. M.H.

  M.H. 3rd gear

  En vaihtanut sylinteriä. Lähes kaikki osat auton alta kylläkin. Ajattelinkin ostaa suoraan koko sylinterin, enkä pelkkää korjaussatsia. Oli sen verran alhainen kiehumispiste vanhoilla litkuilla että tais olla pelkkää vettä. Ja ne kun oli ollu monta vuotta sisällä niin saattaahan ne tehdä tehtävänsä. Se vaan kummastuttaa, että miks ne nesteet veti mustaksi.
   
 4. Anonymous

  Anonymous Guest

  hmm.. eikös ne nesteet pitäisikin suihkuta pihalle jos säiliössä ei ole korkkia päällä? ainakin omissa autoissani ne tekevät niin.

  Polkimen pohjaan meneminen kielisi vuodosta jommassa kummassa piirissä, kannattaa tutkia putket/jarrusylinterit pyöristä, vika löytyy useimmin sieltä.
   
 5. M.H.

  M.H. 3rd gear

  Jep jep, putkihan sieltä on vähän heikossa hapessa. Oli hankala paikantaa rungon päältä. Nyt kun se kusaisi oikein kunnolla, niin löytyihän se vuotokohtakin.
   

Kerro tästä muillekin!