Verhoilu tee-se-itse, kokemuksia?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja HenkkaTurust, 19.10.2003.

  1. Fireball

    Fireball Gearhead

    Kannattaa ostaa ne verhoilukankaat verhoomosta joka ajoneuvoja verhoilee. Ovat vähän kulutuskestävyydeltään toistamaata kuin Eurokankaan verhot, ja saa samalla hyviä vinkkejä tekemiseenkin. Ainakin täällä pohjoisessa neuvovat mielellään ja tilasivat edukkaasti just haluaamani tavaraa, ja sai samasta paikasta fyllit liimat jne. mitä hommiin tarvitsi.
     
  2. Spitfire

    Spitfire Gearhead

    Superlonia pehmukkeena käytettäessä pitää laittaa ennen verhoilukangasta joko eristekangas tai vanumatto. Superloni kuluttaa nopeasti kankkaan puhki (penkeissä). Ja tämä vinkki suoraan autoverhoomosta.

    Toinen vinkki: Jos haluaa paksumpiin penkkeihin ommella muotoa tai koriteita, niin siima on aika hyvää tähän tarkoitukseen. Kestää vetää vähän tiukemmallekkin. Ja tämä sitten ihan omaa kokemusta. Kyllä 5cm penkkeihinkin sai eloa.

    Nim. vanin takapenkin nyhjäsin.
     
  3. Telex

    Telex Gearhead

    Mitkäs olis kyseisen liikkeen yhteystiedot?
    Tarvis jostain löytää Chevy Vanin alkuperäseen mattoon sopivaa pitkäkarvasta mattoa. Ei oikeen tahdo mistään löytyä.
    Vinkkejä otetaan vastaan
     
  4. herrakani

    herrakani 1st gear

    Riihimäen Matto- ja Taidekeskus Oy
    Etelän Viertotie
    11100 Riihimäki

    (019) 738 241

    Sanoo kaupungin puhelinluettelo ainakin.
     
  5. Telex

    Telex Gearhead

    Kiittää ja kumartaa... :smile:
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Miten ootte laittanu valmiita penkinpäälisiä kiinni kun ne yleensä rokkuu miten sattuu ja eivät asetu aloilleen.
     
  7. Make.S

    Make.S Gearhead

    Ite päällystin ovipahvit ja hattuhyllyn keinonahalla käyttäen kontaktiliimaa ja ihan kohtalainen tuli mutta takapenkin vein suosiolla anopille. :oops: (oli kuulemma kova homma kiristää se alareuna jollain narusysteemeillä.) Pitää vissiin heittää sille joku hedelmäkori...
     
  8. MuscTor

    MuscTor Gearhead

    Saiskos herrakanilta vähän kommentääriä tuosta verhoiluopuksesta. Esitetäänkö tekotekniikat yms.. ? Lähinnä olisi tarvetta opukselle, jossa esitellään kattavasti verhoilutekniikat lähinnä kattoon, oviin & seiniin ja lattiaan. Penkit saavat tietysti sisältyä kirjan aiheisiin, mutta ne olen saanut tuupattua siskolle, joka on näitä tehnyt ennemminkin :wink:

    Muita kirjoja ? Hommasin aikoinaan kirjasen "Auto Upholstery & Interiors", joka oli kyllä pettymys. Hommia esitellään kyllä kuvina paljonkin, mutta kun lähes kaikkeen todetaan, että hae paremmat kaupasta/romikselta tai vie ammattilaiselle...

    Kun nimenomaan ajattelin tehdä itse. Kun autosta puhutaan, taipuu raavas mieskin ompelukonekuskiksi :lol:

    Mites muuten tuo ovipahvimateriaali (jotain kovalevyn näköistä ?) saadaan taivutettua muotoon ?
     
  9. Pecan

    Pecan Gearhead

    Tuli vaihteeksi suunniteltua verhoiluhommia ja tällänen koekappale syntyi: http://www2.lut.fi/~prahikai/koekappale.jpg
    Mitenkähän nuo makkarat oikeasti kuuluisi ommella? Vailla parempaa tietoa ompelin nuo palaset ensin yhteen ja sen jälkeen tikkasin saumanvaroista vaahtomuoviin, jonka toiselle puolelle laitoin jotain lakanakangasta. Tuohon tyylin pitäs sitte tehdä kaksi kappaletta 170cm leveitä sohvia. Kai se toimiii, kun piirtää vaikka tikkauksien kohdat vaahtomuoviin, että tulis oikeen levynenkin tosta keskikappaleesta.
     
  10. hevimies

    hevimies Gearhead

    Täälläkin on valvottu ja vietelty pohdiskelu tuokioita miettiessä että mitä sitä laittais pitkäkaton sisäverhoiluun vanha kun roikkui pahasti.
    Jotain 80- luvun periamerican henkeä ja las vegasia pitäis kattoon laitella.
    Onkelmaa herättää että tuohon aikaan oli eri värit muodissa siksi nyt niitä ei enää saa. Tai voi saadakkin, mutta kattoon en pistä 200 maksavaa kangasta.

    Omassakin autossa tuo etupenkki on apukuskin puolelta istuttu vinoksi häiritsee vähän kun pitää keskellä istua ettei putoa. Pitäisis sekin availla, mutta ei oikeen rohkenis, kun amatööri yhdistystä edustan :-?

    Kuvia raapustelen kun nyt saan jotain aikaseksi.
     
  11. Kuutoshullu

    Kuutoshullu 2nd gear

    Mulla teki anoppi lancerin etu penkin päällisen uurestaan vaihtamalla vaan kankaan... Mutta ei nahkaa...
     

Kerro tästä muillekin!