Verhoilun hinnoista mielipiteitä (verhoilija kyselee)

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Verhoilu ja sisusta', aloittaja Katri Mikaela, 20.3.2013.

 1. Katri Mikaela

  Katri Mikaela 1st gear

  Morjens foorumin väki.

  Olen aloitteleva nuori naisyrittäjä, perustin syksyllä verhoomon Hämeenlinnaan.

  Aluksi tarkoitus oli söpöstellä antiikin ja vanhan tavaran kanssa, mutta se ei ollut lainkaan oma juttu ja sitä paitsi niitä perhanan sisustuspuoteja on joka kadun kulma täynnä.. :odroll:
  Kyllästyin siihen pönötykseen ja hienosteluun heti ensi metreillä, minä kun satun olemaan mutkaton bootsit jalassa tallustava rento naisihminen jolta joskus pääsee kirosanakin tai kaksi (ainakin yksin ollessa). Rakkaimpana harrastuksena väännän judoa karvaisten äijänköriläiden kanssa tatamilla ynnäs muuta ei niin kauhean kivaa ja nättiä touhua.. Päätin siis tehdä yrityksestä omannäköisemmän eli rennon ja mutkattoman, tehdä töitä niin että rokki pauhaa ämyreistä.

  Meni hermo siihen antiikkitouhuun heti alkuunsa ja sitten rysäytin vaihtamalla toimitiloja, nimeä ja koko tyyliä ja verhoilun suuntaa autopuolelle vaikka perinteiseksi huonekaluverhoilijaksi valmistuin.. Hskaliasta, mutta uskon että työ tekijäänsä opettaa, autoissa on omat niksinsä mutta luulen tarkkana ompelijana selviytyväni haasteista ja ihan jees on tähän mennessä ollutkin.

  No nyt on keskustassa tilat ja tyyli on rokkia/westerniä, mulle tulee huhtikuussa amerikasta tilatut stetsonit myyntiin ja aikomus on kiertää autotapahtumia mainostamassa verhoilua ja myymässä stetsoneita.

  Niin ja se varsinainen asia oli kysellä teiltä, arvoisat (toivottavasti) tulevat asiakkaani, että mitä sinä maksaisit autoverhoilusta?

  Tämä pieni aika, jonka olen ollut yrittäjänä, olen kokenut hinnoittelun kaikista vaikeimmaksi. On tullut eteen tilanne, jossa olen tehnyt tarjouksen ja se on hylätty, koska joku toinen teki puolet halvemmalla. Tokihan siinä miettii että ups,olenko liian kallis, toki en voi tietää tekeekö se toinen pimeänä tms, ite kun maksan alvit ja on kohtuu kallis toimitila niin se tuntipalkka on toki erilainen kuin autotallissa pimeänä tekevällä..

  Ja sitten on tilanteita, että on selkeästi ollut tunne että halvalla lähtee ja asiakaskin on ihmetellyt että oho, eikö se muka sen enempää maksa?

  No, kysyn nyt teiltä. Mitä sinä suostuisit maksamaan, jos verhoiluttaisit autostasi kuskin penkin, apukuskin penkin ja takapenkin? Kerro auton merkki niin tiedän googlailla vähän kuvia..

  Tämä siis ihan mielenkiinnosta, että osaa vähän peilata sitä omaa hinnoittelua yleisiin hintakäsitykseen/hintatoiveisiin.


  Tattista jos joku viitsii vastailla!
   
 2. Pikku-Kalle

  Pikku-Kalle 3rd gear

  Kaverille teki toinen kaveri 68 Dodge Coronettiin etu ja takasohvat kokonaan. Oliko keinari ja kangas, matskuineen ja töineen 750 e. Miu mielest kohtuu hintanen, jälki oli todella hyvää ja penkit sikahyvät istua ja nukkua :lol

  Muuten en tiiä hintapolitiikkaa muutakuin et rahalla saa laatua. Esimerkissä mun mielestä sitä oli eikä hintakaa tunnu maallikolle kalliilta joka tietää mitä se oikein tekeminen vaatii.
   
 3. 1purehell

  1purehell Double Gearhead

  2003 Lincoln Town Carin penkit kankaalla, nahalla ja keinoeläimellä verhottuna 1000e + materiaalit. On sähköä ja airbagia. Ihan realistinen hinta mielestäni.
   
 4. Shit-O-matic

  Shit-O-matic 1st gear

  Mitsubishi Galant etu ja takapenkit. Keinonahka/plyyshi 850€ Verhoomo Pulkkinen Hämeenlinnasta.
   
 5. fordgranada

  fordgranada 3rd gear

  perjantaina haen salt&pepper penkit :D
  taidan stetsoninki heti ostaa kun myyntiin tulee,olenhan boheemi tyyppi,,
   
 6. kaierkki

  kaierkki Gearhead

  1500 €, Camaro -69:sin penkeistä
   
 7. Chevyman113

  Chevyman113 1st gear

  300€ 1959 chevrolet el caminon etusohva punaista ja valkoista tekoeläintä
   
 8. dixie

  dixie 3rd gear

  Tonnin ainakin maksaisin helpostakin setistä, ja aina kovin mielelläni paljon rahaa hyvin ja ajallaan tehdystä kuin penniäkään paskasta! Hinnathan on kohdillaan, jos suurin osa keikoista menee ohi, mut ei kaikki. Ainahan on porukkaa (melkein alalla kuin alalla), jotka tekee tosi halvalla ainakin kavereille ja vähän niinkuin harrastuksena, mikä olis tietenkin muuten ok, mutta kun toiset yrittävät tehdä samaa hommaa elääkseen, niin ikävää, jos jotkun polkee hintoja.

  Sehän se olis varmaan jättipotti, jos jostain yhyttäisit kasan alkuperäisiä verhoilumatskuja jenkkeihin!
   
 9. Fargo

  Fargo Gearhead

  Teetkö pelkän verhoilun vai oletko valmis myös restauroimaan kankaan alla olevia juttuja? Esim virittyneet ovipahvit, räjähtäneet penkinjouset tai vaikka puuttuvat kattoverhoilun tukikaaret?
   
 10. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  paljonhan se on kiinni minkälaista haluaa.jos joku euro escortin penkit missä yksi ommel sivussa ei aikaa paljon tuhraannu,sitten caddy,useita ompeleita,jopa nappeja vaatii töitä paljon enemmän ym,siitä pitää ottaa jo työnmäärän takia enemmän,ei ne uuteen autoonkaa ole ilmaisia,ja tehtaalla on resursssit toisen laiset(ja laitteet)silti esim uuteen caddyyn on helposti saaanut optio lisää 1000 hienommasta penkistä,parhaimmillaan uuden malibun hinnan lisää.niin kuin joka asiassa työn määrä ratkaisee.päätyönä voi olla hankalaa sama jos maalaat harraste autoja päätyökseen,toisille 1000 on infarktin arvoinen toinen kiittää vedet silmissä kun joku edes suostui tekemään,siitä tulee kyllä itsellekkin hyvä olo pitkäksi aikaa.onnea vaan ja pyydä vaan töistä realistinen summa ,jokainen voi ostaa koneet itse ja ruveta tikkaamaan,talkoilla ei laskuja makseta.
   
 11. fordgranada

  fordgranada 3rd gear

  no kyllä tuli hienot challengerin penkeistä!
  laitan kuvia kun penkit kasassa ja autossa kiinni!
  oli vielä käsitelty jollain aineella niin näytti kuin uusilta vaikka oli käytetyt päälliset 8)
   
 12. laakkius

  laakkius Gearhead

 13. fordgranada

  fordgranada 3rd gear

  [​IMG]

  tässä nyt tämän topikin aloittajan,olikos ne ny katri mikaela se firman nimi vai mikä.

  niin kuitenkin hänen h-linnassa verhoilemat salt & pepper kuosit 70 challengeriin,täytyy olla tyytyväinen jälkeen & aikatauluun & hintaan.
  penkit oli vieläpä käsitelty jollain hyvällä nahanhoitoaineella kaupan päälle.
   
 14. Herje

  Herje Gearhead

  Kyllä nuihin nyt passaa piereskellä :rotfl:
   
 15. Buddy

  Buddy 1st gear

  Ei penkkien hintoja voi verrata mitenkään keskenään. Saman näköisten penkkien tekemiseen kuluva aika saattaa vaihdella perkeleesti. Se kannattaa ottaa myös huomioon että jos sulla on asiakkaana kummallisii vaatimuksii ni työn määrä saattaa tuplautua verrattuna siihen että verhoilija tekis toisella metodilla lähes saman näköisen lopputuloksen. Se on myös tosi että jollekin parisataa penkeistä on välien rikkoutumisen aiheuttava ylihinta ja toisille pari donaa on okei. Sairaalloisen pihejä ihmisiä on maailma pullollaan. Kerran yks tyyppi soitti mulle että jos tekisin hänelle koko mersun sisustan aidosta nahasta, siis penkit, pahvit ja kattoverhoilun. Hän luuli selviävänsä alle tonnilla!!! Vittu mikä urpo! Sillä sais hädintuskin nahat jostakin halpispuljusta. Sit ku teet sitä sisustaa vaikkapa 150 tuntia kaikkine tilaajan haluamine kommervenkkeineen ni esim. kolme donaa työstä on jo vitun halpa hinta. Eri asia jos päällystät laminaattiplyysillä penkit ilman suurempia ihmeellisyyksiä niin tunteja kuluukin murto-osa. Jos on jouset poikki, pehmusteet pölyä ni arvatenkin tunteja kuluu moninkertaisesti verrattuna siihen kun sulla on ehjät pohjat tehtäväks. Mä sain kerran Chevyn sisustan hinta-arvioks 6000€ ni päätin ostaa oman ompelukoneen. ;-)
   
 16. MIAMIRACING

  MIAMIRACING 1st gear

  Muutama vuois sitten viron puolella fox mustang gt:n etu ja takapenkit verhoiltiin.Nahka+keino 2 väriset.Suomessa kysyin niin sanoivat että v mäinen purkaa etupenkit ku kangas liimattu ym.Hinta niille 4-5t e.Virossa teki penkit +ovien verhoilun.Kun menin hakemaan sanoi että ei kai haittaa kun tuli kokonaan nahasta..:)),no ei tietenkään ja hinta koko hoidolla 850e
   
 17. Buddy

  Buddy 1st gear

  Kiinas tai Intias olisivat varmast tehny viel halvemmal.
   
 18. Katri Mikaela

  Katri Mikaela 1st gear

  Kiitokset vastauksista!

  Kyllä tekee melkoisen edullisesti Viron puolella ja hyvännäköisiäkin kaiken lisäksi.

  Hinnoittelu tosiaan on vaikeinta tässä työssä, varsinkin kun se riippuu niin paljon kohteesta, mitä kaikkea pitää korjata.

  Mutta kiva kuulla suuntaa antavaa mitä olette maksaneet verhoiluista.

  Ajallisesti mun on vähän hankala miettiä hinnoittelun perusteita, kun olen sen verta keltanokka tässä hommassa että mulla menee vielä tupla-aika kokeneeseen verhoilijaan verrattuna. Teenkin aina "urakkatarjouksen", eli lasken ajan mitä sen tekemiseen KUULUISI mennä. Sitten otan tässä alussa rahallisesti vähän takkiin kun aikaa menee kaiken maailman pipertämiseen kun ei ole kokemuksen tuomaa suoraviivaista tekemisen taitoa. Mutta mielummin häviän alussa vähän aikaa, ja opin hyväksi, kuin että kiirehtisin rahan takia ja suoltaisin käsistäni kakkaa tavaraa markkinoille joka sitten kostautuu myöhemmin kun asiakkaat katoavat kuin pieru saharaan.. :lol:

  Juuri verhoilen aurinkolippoja (ovat muuten yllättävän hankalat vaikkei uskoisi)
  Harjoittelin varmaan kolme koevedosta ensin hukkakeinonahasta ennen kun uskalsin koskea varsinaiseen materiaaliin.
  Tämä on tätä oppimista ja opettelua. Pitkäjänteisyyttä tarvitaan.

  Mutta tulee sitten niitä helppojakin juttuja, esim huonekaluja joita olen tehnyt jo useammaan niin saa välillä hengähtää haasteiden keskellä. :D

  Mua kiinnostaa hirveästi kaikenlaiset koristetikkausmenetelmät, ja sitä puolta haluan kehittää tässä yrityksessä tulevaisuudessa vaikken tiedä onko sellaiselle kysyntää. Mutta esim yhteistyö jonkun taitavan maalarin kanssa olisi kiva, eli hän maalaa kynäruiskulla vaikkapa prätkään uudet hienot kuviot, ja sitten minä tikkaisin samoissa väreissä ja samoin kuvioin uuden satulan. 8)
   
 19. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  asenne on ainakin kohdallaan,muista että asiakkaita katoaa myös matkalla pankkiautomaatille.
   
 20. Shit-O-matic

  Shit-O-matic 1st gear

  Kyllä sä saat tehdä koristetikkauksia enemmänkin niihin mun aurinkoläppiin jos mieli tekee. 8)
   

Kerro tästä muillekin!